More

  RECENTE POSTS

  De Gouden Onderhoudsbeurt

  Als u de trotse bezitter van een auto bent, dan weet u ook dat deze zo eens per jaar naar de garage moet voor een Grote Beurt. Meestal ben je je auto een dag of twee kwijt, en een beetje garage geeft je netjes een vervangauto mee. Zo echter allemaal niet bij Hare Majesteit Koning Willy, die notabene over een 100% analoog voertuig beschikt. Ik weet niet exact bij welke Sociale Werkplaats De Koning z’n wagenpark heeft ondergebracht, maar de jaarlijkse Grote Beurt van de Gouden Koets zal maar liefst vier jaar gaan duren. U begrijpt in één klap dat daar geen olie verversen, bougies vervangen of zelfs geen totale motor revisie zal worden gedaan, want het ding heb helegaar geenseens geen motor. Er zit niks technisch aan, dus de vraag is waar die grote beurt dan wél uit zal bestaan. “Vier onderdelen van de koets zullen worden aangepakt: het onderstel, de kast, de stoffering en de bok.” Dat is zeg maar grofweg een jaar per onderdeel. Nou weet ik niet exact hoe groot die Gouden SUV is, maar in een jaar kun je zo ongeveer een compleet continent opnieuw gestoffeerd hebben lijkt me. En een jaar om met De Kast bezig te zijn lijkt me een tikkeltje lang, tenzij het natuurlijk een IKEA-kast betreft die je uit- en weer in elkaar wilt zetten, dan is dat wel een realistische planning. “Uitgangspunt is dat de koets voor de komende decennia weer geschikt moet zijn om te kunnen worden ingezet bij Prinsjesdag”. Oh dus hij moet het ook weer gaan doen na vier jaar onderhoud! Ze leggen de lat wel erg hoog! Nou ben ik natuurlijk geen royalty-watcher, maar voor een voertuig dat 364 dagen per jaar binnen staat is een vier jaar durende Grote Beurt natuurlijk pure oplichterij. Voor het geld wat dat gaat kosten kun je natuurlijk beter een nieuwe kopen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  21/08/2015 - 13:27 13:27

  De Nederlandse ambtenarij kennende, zullen ze de garage van Daniel Goldreyer hebben gekozen na een openbare aanbesteding, eerdere ervaringen spelen geen rol.

  Skyclad
  Skyclad
  21/08/2015 - 14:04 14:04

  De plaatjes van zwarte slaven moeten natuurlijk vervangen worden door regenboog slaven 😉

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  21/08/2015 - 14:17 14:17

  Kom op Web, dat waxinelichtjeshoudersdeflectorsysteem laat zich echt niet op een namiddagje installeren hoor.

  zeehond
  21/08/2015 - 15:51 15:51

  Alex wil wifi…

  Bismarck
  21/08/2015 - 17:14 17:14

  “Dat is zeg maar grofweg een jaar per onderdeel.”
  Ik zeg dat is zelfs vier jaren per onderdeel! Tenzij ze te weinig medewerkers hebben om aan vier onderdelen tegelijk te werken natuurlijk, dat zou ook nog kunnen.

  “een beetje garage geeft je netjes een vervangauto mee. Zo echter allemaal niet bij Hare Majesteit Koning Willy”
  Gelukkig heeft Willy nog een vervangertje klaarstaan dat net zelf een reparatiebeurt van vijf jaar achter de rug heeft.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  21/08/2015 - 21:12 21:12

  Ja hela, wat denk je wel niet hoe moeilijk dat is, een houten koets uitdeuken van een trrrrsts aanval met een waxinelichtje? Dat hout moet weer aangroeien en dat gaat niet vlot he.

  Krijshaan
  Krijshaan
  21/08/2015 - 21:12 21:12

  Puberale “Grote Beurt” link, en dan ook nog twee keer. Het gaat hard achteruit hier (tenzij dit het gewenste niveau is, dan is het helemaal top en heb ik niets gezegd).

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/08/2015 - 15:45 15:45

  Als zo’n aanbesteding openbaar is geweest moeten er details over te vinden zijn. ik kan even niks vinden, maar waarschijnlijk word je er toch niet veel wijzer van. bepaalde expertise zal dermate vaag geformuleerd zijn dat men domweg het bedrijf kon kiezen dat vooraf al voorzien was.
  Maar er kan ook gekozen zijn om niet aante besteden. dat kan als er toch maar een enkele partij het kan doen of als een staatsveiligheid ermee gemoeid is. Ik vermoedt het laatste… Je wilt echt niet weten wat omgerekend het uurloon van de restaurateurs zal zijn. Niet dat die ambachtsman dat ook werkelijk gaat krijgen. hier gaan flink wat andere mensen veel aan overhouden zonder er veel voor te hoeven doen. Afgezien van de vooraf verrichte lobbyinspanning natuurlijk.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN