More

  RECENTE POSTS

  Crashen terwijl je bijna 700 kilometer per uur rijdt is nooit handig.

  Deze maand heb ik het een aantal keren over landspeedrecords gehad. De eerste keer over de helaas overleden Ed Shadle en zijn North American Eagle en de tweede keer over Danny Thompson en zijn Challenger 2.

  Het moge duidelijk zijn dat dit soort tijdverdrijf niet geheel zonder risico’s komt. De voertuigen waarin de heren een snelheidsrecord trachten te behalen, zijn over het algemeen ontstaan door een uitermate sterk stukje huisvlijt. En dat is dus best spannend, om gruwelijk hard met een zelf gebouwde wagen over een relatief platte zoutvlakte te scheuren. En toch zijn er gelukkig nog steeds helden die dit zo af en toe proberen.

  Dat deze heren dergelijke recordpogingen overigens wel enorm serieus nemen, inclusief dat stukje huisvlijt, heeft Robert Dalton met de Flashpoint Streamliner afgelopen maandag wel bewezen. Dalton was bezig met een recordpoging op de Bonneville Saltflats, toen het na vier en een kwart mijl gruwelijk mis ging. Op het moment dat hij 427 mijl per uur reed (ongeveer 687 kilometer per uur) hield zijn linker achterband er mee op, door in duizenden stukjes te exploderen.

  Eindbaas!

  En als zo’n gebeurtenis al spannend is terwijl je met 100 kilometer per uur in je truttenschudder (al dan niet met jarretel-aandrijving) over de rijksweg aan het snorren bent, kan je ook wel bedenken dat een voertuig al helemaal niet te houden is bij een klapband wanneer je met een gangetje van tegen de 700 kilometer per uur over een stukje zout aan het knallen bent.

  En zo gebeurde het dan ook, want na de klapband vloog de Flashpoint Streamliner eerst in de lucht, waarna de onderdelen alle kanten op vlogen om vervolgens over de kop te slaan en al schuivend over de zoutvlakte tot stilstand te komen.

  En nu komt het stukje serieus nemen van die huisvlijt: Robert Dalton is er dus geheel zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Nadat de Flashpoint Streamliner tot stilstand was gekomen, stapte hij er namelijk zonder problemen uit. Van de Flashpoint Streamliner zelf is helaas weinig meer over, zoals je op de foto’s kunt zien. De klapper is op deze video te zien.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  JeWeetToch
  Lid
  21/09/2018 - 15:24 15:24

  Zout is sowieso niet echt goed voor je rode lak…

  Roel Zwaar
  Lid
  21/09/2018 - 17:34 17:34

  Kut. Die komt niet meer door de APK…

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  22/09/2018 - 10:14 10:14

  Ja meneer, ik zie dat uw linker achterlicht het niet meer doet. Dat is dan een boete.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN