More

  RECENTE POSTS

  Coders redden climaatdata van Nasa

  Wat er nu gebeurt met de website en data-archieven van NASA is vergelijkbaar met de boekverbrandingen en verwaarlozing van de historische wetenschappelijke bibliotheek van Alexandrië, onder invloed van het oprukkende christendom en Romeinse overheersing in de eerste vier eeuwen van onze jaartelling. Er verdwijnt nu met name allerlei klimaatdata van de NASA-websites, onder invloed van de klimaatopwarmingontkennende godvrezende Republicans.

  Gelukkig zijn er mensen die de data aan het redden zijn. Ze kopiëren het. Niet heel veel anders dan het overschrijven van boeken om de inhoud te beschermen tegen het wegrotten, verbranding van de originelen. Maar nu niet met pen en inkt, maar met scripts die de websites afzoeken naar de datasets, en die dan overschrijven naar The Internet Archive. De NASA-data is niet meer compleet. Zo ontbreken er historische CO2-gegevens. De redders proberen nu uit te zoeken wanneer deze zijn gewist, en of er nog een kopie is.

  Nasa ligt nu onder vuur zoals Hypatia destijds. En de “diehard coders” bewaren de waarheid zoals Synesius van Cyrene dat deed. De mensheid is hardleers.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Arduenn 
  17/02/2017 - 21:46 21:46

  Altijd goed om data back te uppen buiten de Trumposfeer, maar waaruit blijkt dat er nu daadwerkelijk klimaat-data van NASA verdwijnt? (De PR-sites zijn inderdaad gewijzigd, maar harde onderzoeksdata?)

  En als het echt aan het gebeuren is, dan laat dit zich qua wetenschappelijke relevantie inderdaad het beste vergelijken met Alexandrië. Qua politieke motivatie lijkt het meer op de boekverbrandingen van Berlijn 1933.

  Horrorneefje
  Lid
  18/02/2017 - 13:45 13:45

  Slopen is een rechtse hobby, dat blijkt maar weer. Overigens, toen er bezuinigd moest en zou worden door de Halbe Zijlstra’s van deze wereld op ‘linkse hobbies’, was er geen geld meer voor de wereldvermaarde collectie van het KIT. Die bibliotheek van Alexandrië was toen helegaar zo slecht nog niet.

  http://www.kit.nl/kit/nl/bibliotheekcollectie-onder-dak/

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN