NPO2 heeft laten weten met ingang van dit jaar te stoppen met de TOP2000. Volgens het mediabedrijf past de TOP2000 niet meer in het tijdsbeeld. Een deel van de Nederlanders vindt het concept een stuitende en walgelijke tsunami van slechte smaak, anderen zeggen dat het gaat om een onschuldige traditie.

In een persverklaring zegt de NPO begrip te hebben voor beide standpunten, “maar in deze discussie zou het niet moeten gaan over gelijk, maar over begrip hebben voor elkaar”.
VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra heeft geen goed woord over voor het verdwijnen van de TOP2000 en noemt dat een heel domme zet. “De TOP2000 hóórt bij een bejaardenfeest als Kerstmis. Gun die Babyboomers hun feest en laat de TOP2000 gewoon voortbestaan”, zegt de fractievoorzitter op het Binnenhof. Voor de camera van RTL Nieuws benadrukte Zijlstra later dat hij vooral moeite heeft met de abrupte stop. “Als je dingen wil veranderen, doe dat dan geleidelijk, zei hij. “Begin eerst met een TOP1900, een jaar later TOP1800, enzovoort. Zo bouw je dat geleidelijk af. En niet op de manier waarop de NPO het doet. Daarmee vermoord je het kerstfeest.”
Retecool redacteur Der Webmeister reageerde opgetogen op het einde van de TOP2000: “Het leek een traditie die nooit meer zou ophouden, maar dat doet het gelukkig toch”. Ondanks dat hij het einde van de TOP2000 als “een persoonlijke overwinning” ziet riep hij op tot kalmte en een beschaafde en respectvolle dialoog.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Spuyt12
Spuyt12
Gast
31/10/2016 - 14:05 14:05

Wat een cultureel gemis! Nederland is nederlant niet meer. En al die mensen die tegen de TOP2000-lijst waren he, waarom keerden zij zich niet tegen andere lijsten? Zoals boodschappenlijstjes? Laten ze daar in Hilversum en Den Haag wat aan doen!!!!11Elf

Roel Zwaar
Roel Zwaar
Gast
31/10/2016 - 21:21 21:21

Fuck. Geen Home Alone meer rond kerst. Dat was toch sinds onze jaartelling het verhaal waar hele kerken omheen zijn gebouwd. Waar het Vliegend Spaghettimonster (de pleeborstels zijn geprezen) zijn bestaan aan dankt.
Waar elke zondag braaf voor gecollecteerd werd in zwarte zakjes en waar hele stromingen als Home Alone fundies uit zijn voortgekomen. De Hoekse en Kabeljauwse twisten.
De wortels van ons Westerse bestaan. Aaaahrggghhh!!