More

  RECENTE POSTS

  Wietbeleid 020. Moet bedacht zijn door een stoner.

  Stelt u zich even voor dat condooms hetzelfde behandeld worden als softdrugs. Ofwel, u mag ze beperkt kopen, maar de verkoper mag ze niet inkopen. Ook mag u er niet meer dan vier hebben. Dit gaat een levendige handel in varkensblazen (nepdope) in de hand werken. En nee, er komt geen zwangerschapsexplosie, om dezelfde reden dat u niet een kilo wiet zou kopen als het legaal werd. Oh. Leuker: als het condoom scheurt doordat je het omdoet met een slijptol, moet de condoomfabrikant de tent sluiten. Dit gebeurt dus in Amsterdam zo’n beetje met de coffeeshops.

  "Ik rook dit nu al dagelijks", aldus een 16-jarige die toch maar de comment niet post.
  “Ik rook dit nu al dagelijks”, aldus een 16-jarige die toch maar de comment niet post.

  “Ja, redactie, maar drugs zijn de Satan”, zit u nu Whargharbl‘end in de comments te tikken, vergezeld van opmerkingen over het beroep van de moeder van de auteur. “U heeft gelijk over mijn moeder,” zal de auteur dezes dan zeggen. Maar ook dat beroep is gewoon legaal, net als coffeeshophouder. Ook wil Duterte even met u praten over de Endlösung van drugsgebruikers.

  'This is your brain on no drugs.'
  ‘This is your brain on no drugs.’

  Dichttimmeren

  Het beleid in de hoofdstad (en de rest van Nederland) is sinds jaar en dag dat als je coffeeshop bevoorraad wordt, dit strafbaar is. Verkoop van wiet mag wel, maar niet meer dan 3 tot 5 gram per koper, bij ons weten. Wij kopen nooit drugs tenslotte. Als shop mag je echter maar 500 gram in huis toveren (want bevoorraden is dus verboten), dus na een paar goeie klanten per dag moet je dicht tot de wietfee weer 500 gram tovert de dag erna. Waanzin? Absoluut. Niettemin de realiteit.

  'Chill dude.. Zie jij die enorme "X" ook daar? Ik wel. Ik wil wat eten..'
  ‘Chill dude.. Zie jij die enorme “X” ook daar? Ik wel. Ik wil wat eten..’

  Schieten

  Gekker wordt het, dat wanneer jouw shop doelwit is van een gek met een vuurwapen, burgemeester Van der Laan (PvdA, splinterpartij in de hoofdstad tegenwoordig) zegt dat hij niet gaat afwijken van het jarenlange beleid (van de PvdA, splinterpartij) dat je tent dan wordt dichtgetimmerd. Ofwel: het slachtoffer van de schietpartij is de lul. Dit is vergelijkbaar met een steekpartij in de tram, waarna het slachtoffer, dat zijn darmen weer probeert naar binnen te drukken, de ingang tot de Amsterdamse trams voor eeuwig ontzegd wordt, omdat je geen rommel mag maken in de tram. Of dat je opgepakt wordt wegens vuistvergiftiging als iemand een half uur op je gezicht heeft staan te beuken.

  'Metroverbod voor deze neergestoken hufter.' - Burgemeester Van der Laan van Amsterdam.
  ‘Metroverbod voor deze neergestoken hufter.’ – Burgemeester Van der Laan van Amsterdam.

  Verbazing

  Het beleid dat je het slachtoffer moet dichttimmeren werpt intussen wel zijn vruchten af, overigens. Zo klaagde Amsterdam afgelopen weekend nog dat het ‘te druk’ is in de overgebleven coffeeshops. Want kennelijk dacht de gemeente Amsterdam dat als je een coffeeshop dichttimmert, de klanten dan asperges zouden gaan eten in plaats van, we noemen maar iets, een ANDERE coffeeshop op zouden gaan zoeken. Ook is de straathandel klaarblijkelijk toegenomen. Ook niet echt heel vreemd, want de voorraden zetten zichzelf wel weg, of dat nu per 500 gram naar een shop is, of per kilo naar een dude op een scooter. De gemeente is hierover gek genoeg hogelijk verbaasd. En Van der Laan (PvdA, tegenwoordig ergens op een achterafstoeltje in de Gemeenteraad), benadrukt nog maar eens dat het slachtoffer van een schietpartij dichtgetimmerd zal blijven worden. Die houten platen zitten kennelijk ook al in grote hoeveelheden voor zijn hoofd.

  Foto: de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan achter zijn bureau.
  Foto: de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan achter zijn bureau.

  Pavlov

  De reactie van burgemeester Van der Laan (die overigens volop gesteund wordt door de crime fighters van de VVD, die alleen bankenfraude tolereren), is natuurlijk een enorme Pavlovreactie. Deze zelfde reactie had men in de VS in de jaren ’20 van de vorige eeuw ook, toen het ze een heel goed idee leek om alcohol te verbieden. Uiteraard zorgde dit niet voor een afname in drankgebruik, maar in de geboorte van een aantal best goeie Bourbons, waaronder eentje die de grootvader van George Bush op de markt zette. De naam is ons ontschoten, maar u kunt Google vast wel gebruiken hiervoor. En het typen van voorgaande zin was minder moeite dan zelf Googlen. Hint: het was dezelfde Bush die de nazi’s financierde.

  Foto: Pavlov met zijn hond Boomer.
  Foto: Pavlov met zijn hond Boomer.

  De reactie destijds was full force gaan op de mensen die toch in de drankhandel zaten. Als je maar lang genoeg tekeer gaat als men iets doet, associeert men dat met ‘tekeer gaan’ en stoppen ze er mee, of andersom: als je maar hard genoeg roept, krijg je gelijk. Ofwel, zoals uitbater van een speakeasy (nu: coffeeshop), als gebruiker (nu: kuttoerist, hipster (goden, waarom?) of ‘klotestoner’) moet je hard worden aangepakt, als omwonende die boven een goddamn coffeeshop ging wonen en nu mekkert dat er mensen blowen onder hun huis, krijg je bij voorbaat gelijk.

  Krankzinnig

  Het coffeeshopbeleid is al sinds het is verzonnen krankzinnig. Om terug te komen op de condoomvergelijking: als je geen condooms mag inkopen, er wel vier per persoon mag verkopen en heel veel mensen willen geen kinderen maar wel neuken, gaan mensen kunstgrepen ondernemen. In het ergste geval gaan mensen rotzooi roken (of vroeger: breinaalden gebruiken als anticonceptie) en in het ergste geval dood. In het beste geval gaan ze na het sluiten van de condoomtoko naar een andere condoomtoko, die het dan daarom steeds drukker krijgt. Timmer die dicht en uiteindelijk kom je na een woud aan hout uit bij degene die nog open is. En dáár zou ik de schutter zoeken. Ik zou bij het zoeken naar een pistool overigens sowieso niet de wond van het slachtoffer bekijken, maar de kogel.

  'Hier zit een gat in. DICHTTIMMEREN!' - CSI-burgemeester Van der Laan, 020
  ‘Hier zit een gat in. DICHTTIMMEREN!’ – CSI-burgemeester Van der Laan, 020

  Follow the money

  Het is namelijk heel simpel. Als ik condooms verkoop en geen zin heb in concurrentie, zorg ik dat de condoomverkoop van de concurrent kapot gaat. Ik regel dus dat mensen met punaises de condooms van de concurrent stuk maken. En dat doe ik op een manier die opvalt. Ik laat die condooms lekschieten. Want de burgemeester van Amsterdam valt JOU dan aan, als stom slachtoffer. Mijn condooms verkopen dan des te beter. Met dank aan Van der Laan (PvdA, een partij waarvan de minst geliefde voorman ooit premier wil worden).

  'Dit werd gevonden in een condoom? Snel, timmer dicht!' - Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, 2016
  ‘Dit werd gevonden in een condoom? Snel, timmer dicht!’ – Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, 2016

  Dit is echter iets wat de gemeente Amsterdam, waar de PvdA die dit beleid grotendeels verzon (en sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen in de zandbak naast het stadhuis mag zitten tussen de injectienaalden van junks die ze ook zelf maakten), niets van snapt.

  Nu is het D66 (Eindbaas Jan Paternotte, die een Asscher doet), de SP (semi-eindbaas Peter Kwint, die een Asscher doet) en de VVD, die naast Oud-Zuid nooit buiten komt die het beleid bepalen. Het beleid dat je als slachtoffer een plaat voor je gevel krijgt. Een beleid dat eerder voor meer, dan voor minder problemen zorgt.

  Follow nou toch the goddamn money

  Nogmaals, gemeente Amsterdam en burgemeester Van der Laan (PvdA, maar hij is voor zover bekend niet officieel corrupt): Volg het geld. Er zijn nog een stuk of honderd coffeeshops in Amsterdam. Per week twee minder, omdat ze NA SLUITINGSTIJD beschoten worden en dan dicht moeten. Met houten panelen. Ga nou eens kijken wie daar aan verdient. Waarschijnlijk één van die tenten die het ‘te druk’ heeft. Of, nou ja, een houthandel.

  Foto: Voor de SP-politici in Amsterdam. De PvdA en de VVD weten wel wat geld is.
  Foto: Voor de SP-politici in Amsterdam. De PvdA en de VVD weten wel wat geld is.

  Legaliseer

  Oh, en legaliseer de boel gewoon. Kijk, en dat we dit zeggen over die conservatieve godjesgelovers verbaast ons zelfs, naar staten als Californië in de VS. Waar ze miljarden verdienen aan geheel legale wiet.

  Gewoon de hele wiet uit een verdomhoekje halen en vooral niet als slachtoffer tot dader maken, lijkt ons een heel erg veel beter idee dan roepen dat de coffeeshopeigenaar erom vroeg, omdat hij toevallig een kort rokje droeg.

  Foto: NIET de dader van een verkrachting. Hoeft dus NIET te worden dichtgetimmerd!
  Foto: NIET de dader van een verkrachting. Hoeft dus NIET te worden dichtgetimmerd!wiet

   

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  grotesnor
  01/11/2016 - 15:03 15:03

  Waar Amsterdam staat moet Rotterdam zijn en bij van der Laan bedoel ik Aboutaleb (ook PvdA), stop de tijd.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN