Dhr Van Boxtel heeft met verbazing en cynisme gereageerd op de boete van 50 euro die hij moet betalen voor zwartrijden op het traject Breda-Rotterdam. Van Boxtel vindt de boete niet uit te leggen en spreekt desgevraagd tegen Retecool van symboolpolitiek.

De spoorwegpolitie schreef vanochtend in de Intercity Direct van 7:44 uur een boete van 50 euro uit, omdat Dhr Van Boxtel geen geldig vervoersbewijs kon overleggen. De Intercity Direct rijdt vaak te laat of helemaal niet, en is ook nog overvol, reden waarom Dhr Van Boxtel uit protest af en toe zonder betalen meereist. De spoorwegpolitie denkt daar niettemin anders over, en beschouwt Van Boxtel als een notoire zwartrijder. “Ik doe wat de afspraak is”, aldus een agent van de Spoorwegpolitie, terwijl hij driftig in zijn bonnenboekje schrijft.
Maar Dhr Van Boxtel is verbaasd dat hij de portemonnee moet trekken. “Ik heb echt het idee dat ik in een verkeerd toneelstuk terecht ben gekomen”, zegt hij. Van Boxtel benadrukt dat bij al heeft erkend dat zijn betaalgedrag beter moet en dat daartoe een verbeterprogramma is ingesteld. “Allemaal in samenspraak met de conducteurs van Intercity Direct. En dan krijg je vanochtend alsnog een boete opgelegd. Ik kan dit niet uitleggen.”
IntercityDirect is weliswaar te spreken over het verbeterplan van Dhr van Boxtel, maar hamert erop dat het “over 2016 gewoon niet is gelukt” om de betalingsafspraken na te komen. “Ik hoop van harte dat het dit jaar beter gaat, maar we weten dat hij de laatste tijd nog vaak gewoon niet ingecheckt als de kans op een zitplek te klein is.”
Van Boxtel zei eerder vanochtend al dat hij op 10 van de 12 punten uit de betalingsafspraken goed scoort. Ook zou uit onderzoek blijken dat andere reizigers met dezelfde ergernissen óók uit protest zwartrijden op de Intercity Direct. “Juist daarom valt het rauw op mijn dak.”

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rickje die rolt
Rickje die rolt
Gast
13/04/2017 - 15:21 15:21

Aan één kant, mooi, zo’n boete. Aan de andere kant, drie keer raden wie ervoor opdraaien: De klanten van het vervoersbedrijf..

Apekut
Apekut
Gast
13/04/2017 - 18:32 18:32

Quoten wij Sharon Dijksma: “Ik probeer altijd proportioneel te zijn”

Weirdoinventor
Lid
13/04/2017 - 18:46 18:46

Wel een beetje zielig, dat er nu zo weinig mensen met verstand van treinen in de NS top zitten dat ze kunnen zeggen “het ministerie was het eens met het verbeterplan, dus het is hun schuld dat het niet tot resultaat geleid heeft”. Nee lul, het ministerie heeft ingestemd met dat jij resultaten ging behalen, jij zou de expert moeten zijn op het gebied van #hoedan.

Alsof een farmaceut klaagt dat de regulieringsauthoriteiten meer hints hadden moeten geven over hoe je dat dan ontwerpt, zo’n antibioticum.

Incator
Incator
Gast
14/04/2017 - 20:47 20:47

Oh, en wat doet Roger van Boxtel daar uberhaupt?
Een dubbelrol van zorgverzekerbobo en Eerste Kamer-lid (met echt heus niet geen belangenverstrengeling) is de perfect logische aanloop daarvoor.

(Overigens, NOS, dit was nou bij uitstek zo’n situatie dat het had geholpen om te vragen waarom Van Boxtel dit zo raar vindt. Daar heeft hij ongetwijfeld geen dekkend antwoord op, dus des te beter om dat even te illustreren. Journalistiek doen zeg maar.)