More

  RECENTE POSTS

  Bijstanders mogen niet aan het werk van gemeente Roosendaal.

  Daar waar vrijwel iedere gemeente sinds de transitie “werk en inkomen” in financiële nood verkeert, klotsen de knaken bij de gemeente Roosendaal schijnbaar tegen de plinten. Sterker nog, bijstandsgerechtigden mogen hier niet eens aan het werk al willen ze. En banen zijn er blijkbaar ook zat. Maar who cares? Gewoon lekker een extra half jaartje gemeentepoet over de balk flikkeren terwijl we met een kik personeelsbureau de werkloze aapjes in ons banencircusje te kijk zetten. Jo gemeente Roosendaal, er zijn mensen die aan het werk willen en er zijn banen. Blijkbaar. Doe godverdomme je werk, laat men die vacatures invullen en steek een klein half jaar geld voor uitkeringen in je zak. En het wordt nog erger. Een paarse broek in de wandelgangen bevestigde mij zojuist dat er een mogelijk vervolg op komst is. Iets met bejaarden. En een plek in een bejaardentehuis. Meer hierover wellicht op uw favoriete weblog. Over.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  04/08/2015 - 14:45 14:45

  Doe het dan tenminste goed. Zet een puik nieuw stadion neer voor Welfare War, een spannende show waarbij de overlever 14 jaar bijstand krijgt. Stadiontje vullen met legaliteitsbeperkte ondernemers, tv-rechten aan de hele wereld verkopen en je hebt al gauw miljarden binnen!

  bijbalbij
  Gast
  04/08/2015 - 14:53 14:53

  Ik zou me eerlijk gezegd kapot schamen en verschrikkelijk voelen als ik verplicht zo’n carouselshow ingepropt zou worden. Wat is er mis met gewoon solliciteren ? Hallo privacy? Whats next? Je gedurende de gehele week beschikbaar opstellen op het dorpsplein in het werkelozenvak? Een embleem op je jas, zodat een werkgever je gemakkelijk op ieder moment van de straat kan plukken als ie je ff nodig heeft?

  Gelukkig heb ik werk en ben al jaren niet meer in Roosendaal geweest, maar je zal maar door omstandigheden in zo’n theater terechtkomen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/08/2015 - 15:10 15:10

  Laat me raden…. De organisatoren en uitvoerders van dit pretfestijn komen zelf niet uit de kaartenbak van het UVW? Dat zou namelijk nog het enige lichtpuntje kunnen zijn. Die deelnemers zijn voor het leven exposed en kansloos natuurlijk. Maar het zou een aantal werkeloze podiumbouwers, producers, visagisten, cameramensen etc. een aardig opstart-CV kunnen bieden.
  Zo werkt het natuurlijk niet. Hier is keihard voor gelobbyd.

  Bismarck
  04/08/2015 - 15:12 15:12

  5 maanden is inderdaad wel erg lang voor een sollicitatieprocedure voor 5 vacatures onder 25 voorgeselecteerde kandidaten. Dat moeten wel heel bijzondere banen zijn!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  04/08/2015 - 15:34 15:34

  Roosendaal…. het dorp wat maar geen stad wil worden.

  Møhammed Said al Sahaf
  04/08/2015 - 17:48 17:48

  Kan ie weer? Test 1, 2, 3…
  Een bedenksel van deze miep. Lees en huil.
  https://nl.linkedin.com/in/belmeisje
  http://www.flexnieuws.nl/2012/06/22/uitzendbureau-qjobs-opent-nieuwe-vestiging-in-bergen-op-zoom/

  “Persoonlijk, out of the box en vol energie – dat ben ik! Kandidaten laten zien, laten beleven dat er nog vele mogelijkheden voor hen open liggen, dat is mijn missie. Jij bent voor mij geen nummer, maar een persoon met een verhaal. Door tijd voor je vrij te maken en op een persoonlijke manier met je in gesprek te gaan krijg ik inzicht in jouw verhaal. Op die manier zoek ik de verbinding en geef ik je het (zelf)vertrouwen en de motivatie om aan de slag te gaan”

  Hansaplast
  Hansaplast
  05/08/2015 - 13:27 13:27

  “De show duurt maximaal vijf maanden.”
  Al die tijd zit je in elk geval zonder baan en aan het einde van het liedje is er eentje met een baan en blijven er alsnog 24 over zonder baan.

  “Moeten die personen niet tegen zichzelf in bescherming worden genomen?”
  Wat dacht je van in het in bescherming nemen tegen een stelletje debielen die deze mensen als amusement willen inzetten?

  Hansaplast
  Hansaplast
  05/08/2015 - 13:29 13:29

  En dan vraag ik me nog niet eens af hoeveel mensen je een uitkering had kunnen geven voor het geld dat voor dit proefballonnetje is neergelegd.

  Rapschel
  Rapschel
  Antwoord aan  Hansaplast
  05/08/2015 - 15:14 15:14

  Toen Nozzman een paar jaar gelden met de cartoon “Met je kanker voor anker” Over een boot waarop 10 kankerpatienten een chemokuur konden winnen kon ik er hard om lachen. Nu blijkt dat beleidsbepalers dit als een goed idee kunnen beschouwen begin ik me zorgen te maken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN