More

  RECENTE POSTS

  Big Tesla Is Watching You

  De meeste Tesla’s zijn uitgerust met een autopilot. Bijzonder handig, want je kan zo goed als autonoom rijden. Helaas in Nederland alleen op de snelwegen, maar in Amerika ook op de binnenwegen.

  Maar wellicht een nog handigere feature van een Tesla is de Sentry Mode. Dit is een soort beveiligingssysteem waarmee alle bewegingen in en om een Tesla worden gefilmd en opgeslagen voor latere controle. Dat zo’n feature ook enorm handig voor de buurman is blijkt wel uit het feit dat in het Spaanse Benicassem de diefstal van een inmiddels behoorlijk in waarde stijgende (immers nog steeds een luchtgekoelde motor en de eerste 911 die beschikbaar was met vierwielaandrijving) Porsche Carrera 2 van begin tot het einde door een Tesla op video werd vastgelegd.

  Die video kwam in handen van Jose Saez-Merino, een vriend van de Porsche eigenaar, die de video vervolgens met de lokale autoriteiten heeft gedeeld, maar ook op Twitter en Facebook heeft geplaatst.

  De acties van Jose Saez-Merino misten hun uitwerking duidelijk niet, want nog geen 24 uur later werd de gestolen Porsche Carrera 2 door een bestuurder van een bestelbusje gespot in Valencia, zo’n 90 kilometer zuidelijker.

  Vermoedelijk hebben de dieven de auto daar tijdelijk op de openbare weg geparkeerd om op die manier te checken of de auto was voorzien van een GPS-tracker.

  Schitterende en doeltreffende functionaliteit van zo’n Tesla dus, maar is het ook zo handig wanneer je een keer een scheve schaats fietst? En zelfs dan nog, is het wenselijk dat alles continu gefilmd wordt door auto’s met zo’n functionaliteit. En niet alleen auto’s hebben deze mogelijkheid, ook slimme deurbellen als die van Nest of Ring filmen zonder aankondiging alles en iedereen die in de buurt van zo’n ding komt.

  Maar ja, je hebt toch niets te verbergen

  4.2 5 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN