More

  RECENTE POSTS

  Minister wil gegevens sekswerkers gebruiken voor opsporing corona, privacyclubs kritisch

  Minister De Jonge (Volksgezondheid) wil gegevens van sekswerkers, zoals naam, adres en contactgegevens, gebruiken om contacten van een coronapatiënt te kunnen opsporen. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. Privacyclubs als Privacy First en Bits of Freedom zijn kritisch op de plannen.

  De Jonge: ,,Met deze gegevens kunnen GGD’s klanten informeren over het feit dat iemand met corona in de betreffende hoerecagelegenheid is geweest en hen adviseren over welke maatregelen er getroffen dienen te worden.”

  Klanten moeten wel expliciet toestemming geven aan de hoerecaondernemer om deze gegevens te delen met de GGD, mocht er zogeheten bron- en contactonderzoek plaatsvinden na een coronabesmetting. De Jonge zal met de sector in overleg gaan om te bekijken hoe dit vormgegeven kan worden, zodat de contactgegevens kunnen worden gebruikt. “Ze gaven aan deze week wel een gaatje te hebben”, aldus de Minister.

  Maar het blijft wellicht niet hierbij. ,,Ik bekijk daarbij ook of het gebruik van reserveringsgegevens waardevol kan zijn in andere sectoren waar met reserveringen wordt gewerkt”, aldus de bewindsman. Denk bijvoorbeeld aan cafe’s en restaurants, bioscopen of theaters.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Lid
  29/06/2020 - 08:44 08:44

  Hugo de Jonge verzamelt gegevens van sekswerkers!
  #altijdhandig

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  29/06/2020 - 09:54 09:54

  Lekker je data verhoereren!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  29/06/2020 - 15:00 15:00

  Hmmm… en toch blijft het lastig.
  Ja, privacy is belangrijk. Ja, de overheid hoeft niet alle te weten ook al beloven ze er voorzichtig mee te zijn ( #chinesetoestanden )

  Maar feit blijft dat ALS straks de besmettingscijfers omhoog schieten
  en ALS de GGD dan geen flauw benul heeft waar die besmettingen vandaan komen en niet pro-actief kan handelen om de besmettingshaarden van de straat te halen
  en ALS Rutte & Co dan maar weer besluiten om het land (deels) op slot te gooien, het leed nog veel groter is.

  Of, indien de boel niet op slot gaat; hoeveel mensenlevens is dat stukje privacy ons waard?

  Als het om tijdelijke maatregelen gaat (over een jaartje is er vast wel een vaccin) mag er wat mij betreft best wel wat meer gemonitord worden. Gaan we in 2022 maar via een parlementaire enquête “de onderste steen bovenhalen” als iemand er met die informatie vandoor is gegaan omdat Minister Baudet in de haast een paar foute figuren benoemd had. (OK, hoeft niet eens een FvD-er te zijn; de VVD heeft voor een goede fuck-up echt niemand anders nodig. En als je achteraf maar volhoudt dat je de bonnetjes niet terug kan vinden zit het pluche nog een flinke tijd onder je billen)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN