More

  RECENTE POSTS

  Dankzij jouw privacy gaat een moordenaar vrijuit

  Althans, dat is zoals het er nu naar uitziet. Voorwaar een vrolijk bericht om het nieuwe jaar in te luiden. Ierland is de schuldige overigens, want die hebben een arrest van het Europese Hof niet verwerkt in hun lokale wetgeving.

  Het Europese Hof had geoordeeld dat het bulkverzamelen van telecomdata toegestaan was, mits het was omwille van de staatsveiligheid. Al het andere is dus verboden.

  En in deze zaak heeft de opsporingsinstantie gebruik gemaakt van bulkdata, waarmee bewezen werd verklaard dat Graham Dwyer schuldig was aan de moord op Elaine O’Hara.

  A police search found two phones in the mud, from which they extracted texts between a “slave” and “master” that led them to Dwyer. There were no witnesses or physical evidence but texts and phone data about his movements helped clinch a conviction.

  Jammer alleen dat dus die telefoondata niet gebruikt mag worden. Is de (vermeende) moordenaar dan inmiddels vrijgelaten? Neen, zijn proces moet over waarin beoordeeld moet worden of het resterende bewijs alsnog afdoende is om tot een veroordeling te komen. Maar het kortwiekt dus in ieder geval de mogelijkheden van landen waar ze de wet en/of werkwijze niet aangepast hebben aan het arrest van het Hof.

  3.7 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  31/12/2020 - 18:29 18:29

  Oh, het gaat niet over Hugo de Jonge

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  01/01/2021 - 14:07 14:07

  OLO!

  Bismarck
  01/01/2021 - 17:52 17:52

  Hé, heeft de Telegraaf de RC’s opgekocht per 1 januari? Hou even lekker op over die zogenaamde tegenstelling tussen privacy en veiligheid. We zien in China wel dat minder privacy juist veel meer gruweldaden veroorzaakt. Vraag het maar even aan één miljoen opgesloten en mishandelde Oeigoeren, die dankzij grootschalige privacyschendingen en massasurveillance opgepakt zijn voor terroristische daden zoals de baard laten staan, of via de achterdeur het huis verlaten.

  Ketsman
  01/01/2021 - 20:47 20:47

  Er is helemaal niks veranderd. Het is gewoon nog 2020. H4X0rs hebben het NTP-protocol gecyberkraakt.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Ketsman
  je helderhoorns KUTneefje
  je helderhoorns KUTneefje
  Lid
  Antwoord aan  Ketsman
  04/01/2021 - 17:25 17:25

  heey ik ben al weer een tijd opzoek naar je e-mail me aub ff mijn emailadress is mn voornaam dan een punt dan de eerste letter van mn voornaam dan weer een punt en dan mn achternaam @ gmail.com zegmaar niet letterlijk uiteraard maar heb geen zin in spam van heel retecool gr je den helderhoorns kut neefje

  Prikker
  Prikker
  Gast
  03/01/2021 - 17:58 17:58

  Misschien kan mr Berend het beste naar Noord Korea verhuizen, daar is dat allemaal geen issue.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN