More

  RECENTE POSTS

  Bericht Van Het Oostfront

  Nederlandse Elitetroepen werken samen met onze NAVO-partners aan het Oostfront aan de Verdediging van Europa. De Bolsjewieken wordt getoond dat er met Westerse waarden, zoals Vrede, Veiligheid en Leopardpanzer niet te spotten valt. Het pas opgerichte Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) is de speer die het Westen kan inzetten in geval van Bolsjewistische agressie. In deze schnell verlegbarer Eingreifverband der NATO staan Nederlandse en Noorse soldaten samen met onze Duitse kameraden éénsgezind onder het motto: Europa is Aangetreden! Man’s mind ranges unrestrained in counsel! Vanwege de fondsenwerving volgt nu een multimediale presentatie.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  28 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  28 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  teringbibber
  Lid
  19/06/2015 - 14:23 14:23

  Triggerhappy imbecielen. Waarschijnlijk zijn de Bolsjewieken net zo, kunnen ze mooi mekaar uitroeien.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  teringbibber
  19/06/2015 - 16:35 16:35

  Nou geloof ik niet dat Rusland ook maar iets agressiefs doet hoor. Tenminste, ik hoor de laatste jaren alleen maar peace, love and happyness van die kant. Biertje drinken met WA en zo, gewoon een heel gezellige gast waar je lol mee kunt hebben. Goed in het organiseren van Olympische Spelen die ook nog eens heel goed waren afgestemd met de inheemse bevolking. Kijk, dat krijgen we hier niet voor elkaar in ons kikkerlandje, dus laat Vlad maar hier dat slappe zootje flink de waarheid komen zeggen en het roer overnemen, dan wordt het misschien nog wat.

  teringbibber
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  19/06/2015 - 18:16 18:16

  Heheh goed afgestemd.., dan wordt het sowieso weer gezellig een stukje Oudhollandsch Corrupter hier 🙂

  cspr
  Lid
  19/06/2015 - 14:24 14:24

  Terwijl alles ten oosten van de rijn een levensduur van 3 minuten heeft in elk NATO Scenario

  horrorneefje
  Antwoord aan  cspr
  20/06/2015 - 14:38 14:38

  Klopt niet helemaal… In de sector Noord-Duitse laagvlakte moest een Warschau-aanval vertraagd worden, ongeveer op de noord-zuidelijke lijn van Dresden/Hamburg tot Stuttgart, om troepen en materieel aan te kunnen voeren uit de VS, Canada, GB. Dus troepen die in West Duitsland waren gelegerd (mede ‘onze’ sector); hop, naar het Oosten, weg uit die kazernes (want targets) en vertragen (wat vermoedelijk haalbaar was, helemaal afstoppen niet) die opmars van armada’s aan tanks en ander pantsermaterieel en infanterie.

  Maar er was wel een (niet heel duidelijk gedefinieerd) omslagpunt waarbij een opmars alleen nog maar te stoppen zou zijn met tactische kernwapens, low yield low altitude (voor de nodige verwoestende dynamische schokgolven). Dan zou het er voor de regio grofweg rond Hannover en Hamburg en op die lijn dus naar het zuiden toe, idd slecht uitgezien hebben, maar het blijft andere koek dan een hele trits multimegaton klappers. NATO maakte er werk van dat Warschau dat ook heel goed wist: een succesvolle conventionele opmars zou gesloopt worden met nukes, en yep, we zijn bereid ons eigen grondgebied te bombarderen. Ik denk wel dat de Amerikanen zelf er scenarios op na hielden waarbij sneller naar de grote klappers gegrepen zou worden.

  Die Noord Duitse laagvlakte is trouwens wel weer actueel:
  https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/22/oorlogsscenario-op-noord-duitse-laagvlakte (2014)

  horrorneefje
  Antwoord aan  horrorneefje
  20/06/2015 - 15:03 15:03

  En dan nog dit; de NAVO was er niet alleen ‘tegen de Russen’, maar was ook bedoeld als stabiliserende macht binnen Europa. Zoals de eerste SG van de NATO, Hastings Ismay, al zei: ‘to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down.’

  horrorneefje
  Antwoord aan  xaderp.
  20/06/2015 - 17:12 17:12

  Ja, sicke shit. Dat er zelfs al een bestelling lag, onvoorstelbaar. Zeker omdat men toen al best wist dat een groundburst (in dit geval zelfs ondergronds) een partij fall-out geeft waar je eng van word. Maar uiteindelijk ging het niet door, want onverkoopbaar. Al kan je je afvragen hoe dat dan weer uitgepakt zou hebben als men de nodige technische problemen adequaat had weten op te lossen. In plaats van met een kip.

  Ik twijfel ook niet dat, in ieder geval in de jaren vijftig, ‘de’ Britten en de USAanen zonder meer bereid waren desnoods alles ten oosten van het Ruhrgebied compleet in puin te gooien, als het de enige manier was om een invasie tegen te houden. Maar ik geloof wel dat hier later de nodige verandering in is gekomen. Daarmee wil ik niet de gehele nucleaire opbouw van toen goedpraten. Dat bleef één grote onmenselijke doomsday machine, die men hier in het Westen probeerde te rechtvaardigden met de vermeende agressie van ‘het Warschau Pact’ en ‘de Russen’.

  Terwijl het ontstaan van dat pact vooral een reactie was op de aansluiting van de BRD bij de NAVO in 1955. Chroesjtsjov kan niet verweten worden dat hij niet probeerde de boel te ontdooien na Stalin. Maar je kan hem ook niet kwalijk nemen dat hij de zaken in zijn eigen voordeel wilde uitspelen. Dat maakte juist deel uit van de ruilpolitiek waardoor we nu allemaal nog leven. Cuba was een mooi voorbeeld van die ruilhandel, waarbij niet alleen werd gecommuniceerd met woorden, maar ook met raketten, oorlogsschepen, onderzeëers. Ook in dat verhaal is de rol van de USA als feitelijke agressor veelal onderbelicht, wordt de Angelface rol van vredesstichter nogal overdreven.

  Maar! Het is wel weer zo dat, terwijl de NAVO nog enigszins flexibele scenarios had voor een beperkte nucleaire oorlog, met vooral tactische en battlefield nukes, gecombineerd met conventioneel wapentuig in geval van een Warschau-invasie, de heersende doctrine in Moskou er toch wel een was van – bij een NAVO invasie – nucleair all-out te gaan. Al moet ik daar dan weer voor de nuance bij moet zeggen, dat ja, they were genuinely scared like hell we would do it to them, maar daar maakten we het dan ook zelf wel weer een beetje naar. Met handige acties als Able Archer in de jaren tachtig, toen ze in Moskou met trillende, zwetende handjes zaten. Ja, maar het is maar een oefening heur!

  Dus het past wel zeker in de traditie van Amerikaanse, Westerse propaganda om de zaken zó te spinnen dat er hoe dan ook een vijandsbeeld ontstaat. En ik probeer een en ander kritisch te volgen en mijn eigen mening te vormen. Ik wordt niet blij van het gerammel met de sabels, van beide kanten. Maar los van ‘wie er begon’, maakt Vlad het er zelf ook wel weer naar door tikkertje te spelen met bommenwerpers, de raketten maar weer eens af te stoffen en vooral goed aan te vullen, er een zootje van in Kaliningrad te plaatsen, te lopen kutten in Ukraine etcetera.

  Ik ga dus tot op zekere hoogte mee in je mening en je artikel, en ken je stijl goed genoeg om te begrijpen dat je wil provoceren (want dat heeft effect qua discussie aanzwengelen, voor zover vervolgens van discussie sprake is, want het komt meestal neer op elkaar met linkjes naar ‘feiten’ om de oren slaan), maar de eeuwige Godwin als basis voor je betoog, artikel, provocatie, laat bij mij wel een beetje een schimmelige smaak in m’n bek achter. Zó makkelijk en potsierlijk. Je volstrekt eenzijdige duiding – wij zijn slecht, zij zijn goed of ten minste neutraal – neem ik maar gewoon voor lief.

  http://i.imgur.com/SRQcZtS.png

  horrorneefje
  Antwoord aan  xaderp.
  20/06/2015 - 19:33 19:33

  Ok, true. Het is wrang dat de pro-Europese protesten (en de coup, dat klopt technisch wel want dat was het) niet de kop in werden gedrukt, voor een groot deel dankzij de paramilitaire opstelling en actiebereidheid van extreem rechts in die protesten: zonder die lui waren de barricades op het plein al veel eerder geslecht. En er zijn er heel wat gedood tijdens Nationale Sniperdag rond datzelfde plein, waarna het doek viel voor de zittende president (ja, ik herinner me die ARD docu… dat verhaal stinkt ook enorm, ben ik met je eens).

  Het is een ellendige alliantie. Maar toch is dit ook een jijbak, of verwijt ten minste de pot de ketel dat die zwart ziet, want ook Putin verwerkt neonazisme, extreem rechts, geindoctrineerde en gemilitariseerde jeugd in zijn maatschappelijk weefwerkje (wat ook weer een beetje een jijbak is, zoals ik het nu stel, maar afijn….). Maar zelfs als je dat buiten beschouwing laat, gaat het te ver de NAVO en Europa te vergelijken met een soort SchutzStaffel die het aanlegt met ‘ze Nazis’.

  Ik bedoel, na WOII zijn heel veel Duitse en andere boosdoeners niet gestraft. Van Braun ging raketten maken voor de USA, en heel veel ambtenaren bleven zitten waar ze zaten. Er werd wat gerommeld met de Elzas en zo nog wat herstelbetalingen met grondoppervlakte, maar er werd toen en later vooral geïnvesteerd in de Duitse economie, anders dan in 1918, toen met de absurde en vernederende Franse eisen aan de Duitsers, al de basis werd gelegd voor de volgende oorlog.

  Kwalijk? Ja, ten dele. Rechtvaardig? Nee. Maar ‘het recht’ doen zegevieren met oog om oog wraking zou heel Duitsland als een rokende puinhoop hebben achtergelaten, niet alleen Hamburg en Dresden (over ‘herstelbetalingen’ gesproken). De maatschappij en de economie moesten heropgebouwd worden, niet verder gesloopt. Toegegeven: Westers eigenbelang speelde natuurlijk een rol bij z.s.m. weer een sterk West Duitsland willen hebben, want ‘ze Russians’; én een economisch sterk Europa kán niet zonder economisch sterk Duitsland.

  Soms zal je kaart moeten spelen met de duivel, met je eigen geweten als inzet. Het is kut, maar ik ben bang dat wij hier nog altijd meer morele bezwaren hierbij hebben, en deze ook bespreken, dan men in Rusland doet (als dat daar al mag).

  Alpha Kenny Wun
  19/06/2015 - 14:38 14:38

  Ik snap de intentie van de post niet helemaal. Maar dat kan er ook mee te maken hebben dat ik de ingevoegde voice over in het filmpje niet kan verstaan.

  Al met al vind ik het promotiefilmpje wat zwakjes overkomen in vergelijking met het promomateriaal dat Putin te bieden heeft [Nuclear Missiles, Hard-Rock & Opera Alert}:
  https://www.youtube.com/watch?v=K1FbWLT40L4

  Blijft de kaas: je kan dit soort filmpjes verschrikkelijk vinden, maar realiteit is dat ouderwetsche oorlogsretoriek weer nodig zal zijn om -zonder daadwerkelijk head-to-head te gaan- het hoofd te bieden tegen der roode krijgsmacht.

  Of dacht u dat Vlad naar iets anders luistert?

  wout
  wout
  Antwoord aan  xaderp.
  19/06/2015 - 19:21 19:21

  Weet je wie (aanvankelijk) ook landjepik deed met grote minderheden van gelijke etniciteit als excuus?

  wout
  wout
  Antwoord aan  xaderp.
  19/06/2015 - 21:40 21:40

  Wonen er veel Navoërs (Navoezen, Navoitanen) in Kosovo?

  wout
  wout
  Antwoord aan  xaderp.
  20/06/2015 - 01:40 01:40

  Touche. Je bent wel scherp op de werkwoordstijd.

  Bismarck
  19/06/2015 - 15:26 15:26

  Hé Xaderp, kun je misschien bij je vriend Putin nog eens informeren hoe het met Eston Kohver gaat?

  Xloph
  19/06/2015 - 18:04 18:04

  Het is gewoon ontzettend DOM, zo’n slappe intimidatiepoging. Putin is niet geïntimideerd (die kent de sterkte van Europa tot de man nauwkeurig via zijn Geheime Dienst), maar kan dit uit-ste-kend gebruiken voor binnenlandse propaganda.

  wout
  wout
  19/06/2015 - 19:01 19:01

  Tsja, als de EU/NAVO zo’n gevaarlijke grote agressor is, had Poetin misschien wat voorzichtiger moeten zijn. Ik zou maar uitkijken xaderp. Zo makkelijk dat jij door de EU/NAVO propaganda prikt. Je zou niet de eerste blogger in Europa zijn die midden in de nacht verdwijnt, of met een schijnproces veroordeeld wordt tot levenslang in een middeleeuws strafkamp.

  wout
  wout
  Antwoord aan  xaderp.
  19/06/2015 - 21:51 21:51

  Ik mag toch hopen dat je begrijpt dat staatsgeheimen openbaar maken terecht verboden is. De boel is wat iffy, maar hij kreeg ten minste nog een proces. Dat is beter dan een dubieuze executie voor alleen wat kritiek.

  http://www.theguardian.com/media/2012/mar/11/putin-win-russian-free-press

  horrorneefje
  Lid
  19/06/2015 - 21:07 21:07

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN