More

  RECENTE POSTS

  Auto verhuurd? Verzekering kwijt!

  Nederland bevond zich de afgelopen jaren in een dikke crisis en opeens was daar het gecrowdfunde Snappcar. Bij Snappcar kan je je auto verhuren aan mensen die tijdelijk een auto nodig hebben. Win-win natuurlijk, want jij verdient geld terwijl je je auto niet nodig hebt en de huurder heeft voor een voordelig tarief de beschikking over een auto. Tot die huurder of jijzelf schade rijdt en dit gaat claimen bij je verzekering. Dan is het opeens geen win-win situatie meer, want zodra jouw verzekeringsmaatschappij merkt dat je bent aangesloten bij Snappcar, schoppen ze je uit je dekking en kan je opzoek naar een andere verzekeringsmaatschappij. Niet geheel onterecht, want in vrijwel alle polissen staat dat je je auto niet zonder meer mag verhuren. Je bent in ieder geval altijd verplicht dit te melden. Doe je dat niet, dan riskeer je zelfs een aantekening in het frauderegister met als gevolg dat het vrijwel uitgesloten is om nog een verzekering af te sluiten. Snappcar bagatelliseert dit gegeven nogal en stelt dat sommige verzekeringen hier nog geen rekening mee houden, maar momenteel is Centraal Beheer de enige verzekering die het gebruik van Snappcar accepteert. Bij de overige verzekeringen wordt u er geheel conform de regels uitgeflikkerd. (via Jetser)

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jetser
  12/05/2014 - 16:47 16:47

  ff ter duiding. Centraal Beheer regelt en betaalt de schades die huurders rijden. Bovengenoemde cliënt werd de verzekering uit geflikkerd omdat de huurder zo dom was de gegevens van de groene kaart uit het handschoenenkastje over te nemen in plaats van de groene kaart die de huurder bij de huurovereenkomst kreeg. Schade kwam dus bij Delta Lloyd terecht en cliënt werd geroyeerd.

  Flepz0r
  Beheerder
  12/05/2014 - 18:59 18:59

  Ah, dus het blijft illegaal maar zolang je de verzekeraar niet aanspreekt voor schade is er niets aan het handje.

  Hoe zit het trouwens als ze niet aangesproken worden maar er wel achterkomen?

  MadDieu, drukt zijn snor
  12/05/2014 - 19:21 19:21

  Lang, lang geleden als werkstudent voor Hertz auto’s opgehaald en afgeleverd. De “auto’s van Hertz” waren toentertijd bijna allemaal bedrijfsauto’s -alle soorten kleine zelfstandigen, maar ook advocaten, notariskantoren, (wegen)bouwbedrijven, enz.-, die de eerste 9 of 10 maanden door Hertz verhuurd werden, maar ook door de eigenaar werden gebruikt.
  Hertz zorgde altijd voor de verhuurverzekering, die droeg wel de naam van de kentekeneigenaar, maar er was verzekeringstechnisch duidelijk spraken van verhuur.

  MadDieu, drukt zijn snor
  12/05/2014 - 19:43 19:43

  Overigens ben ik deze week gered door mijn rechtsbijstandverzekeraar.
  Eind maart op een smalle weg door het bos de buitenspiegels getikt. De tegenligger bekende schuld en gaf naam enz., maar geen verzekeringsgegevens op het schadeformulier. De bestuurder werd door mijn verzekeraar aangesproken en ontkende bij de aanrijding betrokken te zijn geweest.
  Rechtsbijstand op zoek naar de kentekeneigenaar, die niet wou claimen (want al vergoed) en niet wou betalen. Lang leve de matige fotocamera in het mobieltje. Meneer hield thuis de schijn hoog en was onderweg met een escort en haar dienstauto.

  Jetser
  13/05/2014 - 08:58 08:58

  @Flepz0r dan wordt je polis ook beëindigd.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN