More

  RECENTE POSTS

  Arno Bonten Gaat Gratis Fietsen Weggeven In Rotterdam

  Nou ja, gratis. Het gaat om fietsen die door de gemeente ontvreemd zijn: “…De gemeente haalt elk jaar duizenden fietsen van straat. Dat gaat om fietswrakken of om weesfietsen. Die laatste kunnen na een opknapbeurt van de Roteb een nieuw leven krijgen. Het kunnen goede stadsfietsen worden…”. En die stadfietsen wil Bonte dus weg gaan geven aan alle middelbare scholieren van Rotterdam. Maar wat is daar op tegen? Hoor ik jullie in koor roepen. Nou, ten eerste kun je er van uit gaan dat vrijwel alle fietsenmakers in Rotterdam en omstreken op de fles gaan. ten tweede zitten middelbare scholieren helemaal niet te wachten op een ontvreemd barrel. Die willen een hippe fiets met een bierkratje voorop, zoals alle andere middelbare scholieren dat ook hebben. Want uit de toon fietsen is niet iets waar tieners op zitten te wachten. En als je nou net buiten Rotterdam woont, maar wel in Rotterdam op de middelbare school zit? Krijg je dan geen fiets van Arno Bonte? Wellicht kan Arno Bonte deze fietsbarrels verdelen via de voedselbank. De rest van het plan van Arno zuigt natuurlijk net zo had: “… Op autowegen als de Coolsingel, Blaak en de Maasboulevard moeten, als het aan GroenLinks ligt, twee van de vier rijbanen plaatsmaken voor bredere fietspaden en aparte e-lanes voor elektrische fietsen en elektrische scooters…”. He ja, Rotterdam, de enige stad van Nederland die fatsoenlijk met de auto te bereiken is, voor het gemak even veranderen in een Amsterdam 2.0. Doe eens niet Arno

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  bijbalbij
  Gast
  30/06/2015 - 12:56 12:56

  Gelukkig halen gratis dingen het beste bij de 15-jarige puistenkoppen naar boven. Hun verantwoordelijkheidsgevoel zal buitenaardse proporties aannemen…

  B-sting
  30/06/2015 - 15:02 15:02

  En als je nou net buiten Rotterdam woont, maar wel in Rotterdam op de middelbare school zit?
  Wel lezen he, Reet? “iedere scholier die naar de middelbare school in de Maasstad gaat “. Dus je moet je zorgen maken om de kinderen die in Rotterdam wonen, maar buiten de Maasstad naar school gaan.

  Verder fietst ondergetekende vaak zat in de Maasstad en ik heb eerlijk nog niet gemerkt dat de fiets in de verdrukking komt of dat er ‘fietsfiles’ zijn. In ieder geval niet op de Coolsingel, Blaak, Maasboulevard, Weena, eigenlijk de meeste grote straten in Rotterdam, omdat er een prima fietspad naast de weg ligt. Echte hindernis heb je bijvoorbeeld op het ‘foute deel’ van de Nieuwe Binnenweg, waar auto’s dubbelparkeren, besluiten te keren waar het onmogelijk is en 50 rijden, waar je maar 30 mag.

  En nog over die gratis fietsen he? Mevrouw B-sting haar fiets is recentelijk in de Maasstad meegenomen. We hopen dat het door dieven gedaan is, want ik verdenk nog steeds de overijverige gemeenteambtenaren die hem mogelijk als weesfiets hebben aangezien (Mevr. B-sting fietst niet zo vaak, dus de fiets staat meestal lange tijd op dezelfde plek). Ik hoop niet dat die fiets straks gratis uitgedeeld wordt aan een mede-Rotterdammert, want Mevr. B-sting heeft liever haar fiets gewoon terug.
  [/lifelog]

  Ome Mc
  Lid
  30/06/2015 - 15:16 15:16

  Weet je wie ook fietsen innam?

  Jokkebrok
  Antwoord aan  Ome Mc
  30/06/2015 - 17:21 17:21

  Michel Lotito?

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  Antwoord aan  Ome Mc
  30/06/2015 - 20:03 20:03

  De oudijzerboer!

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  30/06/2015 - 20:01 20:01

  Zeg reet met PH waarde negatief, zo’n “bierkratje” kost je geen drol hoor en kan je zo voorop elke fiets monteren. Je koopt een Steco voordrager (of een kopie voordrager bij de action) kooptvoor een euro ofzo het kratje bij de action. En klaar!

  En om jou tegemoet te komen, kan de fietsmaker hem er wel op zetten voor een tientje. En ja zo’n krat is makkelijk voorop als je vaak fietst. Boodschappen keil je er zo in, en hij is hardstikke stevig. Heb er apart eentje meegenomen naar Noorwegen om die reden.

  Maar goed jij mag best met je zure reet in een auto zitten hoor ;). Maar wees niet zo jaloers op deze meneer die eens wat goeds probeert te doen inplaats van zuur gaat zitten zeuren. Dat laatste doet hij ook, maar hij doet tenminste ook wat anders. En nee zuur tekst plempen op Retecool hoort nu eenmaal niet bij “bijdragen aan de maatschappij/ het milieu”.

  PS: Het is natuurlijk ook veel beter als elke Kutkoter afgezet word door Pappie of Mammie recht voor het school gebouw. Waar ze een opstopping veroorzaken en een gevaar vormen voor het overstekend wild/kutkoters.

  E.R. Deoz
  01/07/2015 - 14:16 14:16

  “Nou, ten eerste kun je er van uit gaan dat vrijwel alle fietsenmakers in Rotterdam en omstreken op de fles gaan.”

  Dat zal wel meevallen, de meeste van die fietsen zullen niet van topkwaliteit zijn en dus regelmatig gemaakt moeten worden. Je hebt pas problemen als ze goede nieuwe fietsen gaan weggeven.

  Dat plan om banen van “autowegen” Coolsingel, Blaak en de Maasboulevard op te offeren voor extra brede fietsbaden met e-lanes is hilarisch. Ik kom niet vaak in Rotterdam, maar ik kan me niet voorstellen dat er geen betere manieren zijn om Rotterdammers aan het fietsen te krijgen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN