Zoals u weet dragen wij de Jon Stewart van de lage landen, Arjen Lubach, al tijden een warm hart toe. Niet alleen omdat hij een overtuigd pastafari is, maar ook omdat hij all-round heerst op de zondagavond.

Hij mag overigens begin volgend jaar weer een seizoen draaien en dat valt net in de aanloop naar de verziekingen, dus wij zitten ons het eelt al op de handen te wrijven in de bunker. Gisterenavond echter opende hij niet de aanval op politici maar op Facebook. Door de timelinefunctie van Facebook wordt namelijk het “nieuws” dat de gemiddelde gebruiker ziet middels een geavanceerd algoritme afgestemd op zijn/haar voorkeuren. Dus kattengifjes voor de incoherente kattenvrouwtjes, vluchtelingennieuws voor het PVVee, hot rods voor reet, the usual. Wat er alleen voor zorgt dankzij het medium Facebook (waar ruim 10 miljoen Nederlanders een account hebben) dat de informatie die “hen” bereikt kneiterhard begint te verzuilen.

Dus, Facebook behandelend als een regulier nieuwsmedium, pakte Arjen Lubach in de telefoonstudio van de Keuringsdienst van Waarde de telefoon op en ging de directeur Facebook Nederland even uitnodigen om daar wat eenvoudige vragen over te kunnen stellen in de uitzending. Wat er daarna gebeurde zal je verbazen.

Edit:
Reken ook niet op FB om je uit de brand te helpen, want IEUW! mensen met littekens zijn natuurlijk slecht voor de advertentie-inkomsten.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bismarck
10/10/2016 - 11:23 11:23

Ik zit te wachten op de South Park aflevering waaruit blijkt dat Facebook een soort Skynet is en Zuckerberg alleen maar ingehuurd voor de PR.

Ds. Ploppo
Redacteur
10/10/2016 - 13:59 13:59

“Wat er daarna gebeurde zal je verbazen.”
Nou, dat valt wel mee. Wat had je anders verwacht? Facebook heeft slechts 1 missie: Meer Facebook. Dat bereikt het door iedereen te geven wat hij of zij wil horen of zien. Op Facebook bestaat je wereld uit gelijkgestemden.

En iedereen die daar doorheen prikt met kritische vragen kunnen ze maar beter negeren. Dan hoeven ze op de vraag “Zijn jullie wel eens betrapt tijdens het belazeren van je gebruikers?” tenminste geen antwoord te geven.

Monade
Antwoord aan  Ds. Ploppo
11/10/2016 - 18:39 18:39

Mocht Rutte-3 niet doorgaan, is lachend pak de zegsman voor FaceBook.nl volgens mij de ideale baan voor Mark Rutte, of is dit te voor de hand liggend gedacht?