More

  RECENTE POSTS

  Anti-racisme: slegs vir zwartes

  Witte mensen zijn kut, aldus anti-racist Arzu Aslan. Vooral mannen. “Ja, we moeten het wel over witte mensen hebben, want die hebben een andere kleur dan alle minderheden die gediscrimineerd worden.” Aslan strijdt tegen racisme en daarbij schuwt ze geen halve maatregelen. “Willen jullie meer of minder witte racisten?”, vraagt ze zich af.

  Het is niet makkelijk voor zwarte mensen tegen racisme. Je moet twitteren over witte mensen op tinder, witte mensen die werk hebben, witte mensen met een mening, een interview geven in het NRC. Allemaal werk, en er dan ook nog een baan op nahouden. En dat allemaal zonder privilege. Dus is het niet zo gek dat er volop media-aandacht is voor deze die-hard zwarte powervrouw. Dat gaat allemaal niet vanzelf en continu wordt ze tegengewerkt door witte racisten. Dat kan ze allemaal wel hebben, hoor. Aslan heeft eigenhandig 14 KKK-attempts om haar op een brandend kruis te krijgen weten te stoppen, dus dat je niet denkt dat ze ermee zit dat witte mensen racist zijn.

  Nee, er is een groep die veel erger is. Witte mannen in een clubje op twitter die anti-racisme en anti-islamofoob zijn. Dat moet niet kunnen. Anti-racisme is iets van zwarte mensen daar blijf je als witte man af!

  “Ik ruik ze. Daar is een heel clubje van op twitter. Ik heb tien keer liever een die-hard racist.”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hoofdmeester
  07/11/2015 - 14:25 14:25

  Deze zogenaamde anti-racisten zien zelf de wereld enkel nog door een zwart/witte bril en maken per definitie onderscheid op huidskleur. Hoe bedoel je, geen discriminatie? Maar zeg er wat van, en je bent een paternalistische witte man. Wat dan weer precies mijn punt onderschrijft.

  Møhammed Said al Sahaf
  07/11/2015 - 15:42 15:42

  Bon. Stomtoevallig net uit zitten vissen hoe ik achter de betaalmuur van NRC etc kom en nu blijkt dat als ik vanaf ome Reet z’n side kom ik netjes over die muur heen gelanceerd word. Als jullie hier nu eens netjes dat hele NRC gaan indexeren en linken kan ik m’n zojuist vergaarde kennis over betaalmuren slopen met google cache en privé navigatie weer fluks vergeten.
  OT,
  #zucht

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  Antwoord aan  Xloph
  09/11/2015 - 22:34 22:34

  Als Hippie neem ik hier aanstoot aan. Ik voel me behoorlijk getriggerd. Graag een triggerwarning volgende keer ;). Dat of een zooi wiet :D.

  Hangmat
  Lid
  08/11/2015 - 00:33 00:33

  Deze dames bedenken niks zelf. Kritiekloos nakauwen van een paar Amerikaanse auteurs is alles wat ze doen. Want blanken zijn blanken en negers zijn negers.. ofzo

  Ik ben zwart, en proud, dan HOEF je niks te kunnen .. * boks *

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  Hangmat
  08/11/2015 - 01:27 01:27
  Ei Neus
  Ei Neus
  Lid
  08/11/2015 - 18:53 18:53

  Volgens mij is er hier op een aantal hulpvaardige tenen getrapt. Ik kan me de teleurstelling indenken. Het is toch een beetje alsof arme lui je weggeven oude t-shirt gebruiken als poetslap. Was toch nog niet helemaal gaar? En dat gaat dan toch een beetje ten koste van je ego.

  Maar als je daar nu gelijk zo boos om zou worden, dat je hen het liefst nog met die lap zou gaan wurgen, zou je je misschien even moeten afvragen waar het je nou eigenlijk om te doen is geweest.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Ei Neus
  08/11/2015 - 20:05 20:05

  non valeurs zijn non valeurs. of ze nou zwart of blank zijn. next

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  Ei Neus
  09/11/2015 - 00:22 00:22

  Dus het wijzen op een grove inconsistentie in de denkwijze van deze vrouwen -ze doen namelijk exact datgene wat ze anderen verwijten- is je aangevallen voelen? De anti-racisten die net zo hard racistisch zijn als de racisten die ze van racisme beschuldigen.

  Ei Neus
  Ei Neus
  Lid
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  09/11/2015 - 04:16 04:16

  Hmm – punt – punt – volgens mij is het allemaal niet zo moeilijk te begrijpen – punt – Als je van je getinte vel je beroep hebt gemaakt – komma – is het niet zo heel erg verwonderlijk dat je even je ergernis uitspreekt over de oneerlijke concurrentie van – aanhalingstekens openen – helper whitey – apostrof – s – aanhalingstekens sluiten – punt – Het is immers een gespannen markt en een bedreiging van je broodwinning hoef je natuurlijk niet op prijs te stellen – punt –

  Leestekens naar de kut

  Heiner
  Heiner
  08/11/2015 - 19:53 19:53

  Deze vrouwen maken alles kapot voor de komende generaties die na hun komen, alleen maar omdat ze zo zielig lopen te doen over discriminatie en racisme. Door hun praatjes gelardeerd met prachtige professionele foto’s, dat wel, wordt er echt niet minder gediscrimineerd hoor. Ik word er gewoon lethargisch van, boe!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  09/11/2015 - 12:16 12:16

  Zoals Freek de Jonge het 30 jaar geleden al formuleerde “Steeds meer mensen benadrukken hun anders-zijn om aan te geven dat iedereen gelijk is”.

  Inmiddels gaat dat nog een stap verder. Aangeven dat iedereen gelijk is, kan kennelijk niet meer als je zelf niet tot een minderheid behoort.

  wout
  wout
  09/11/2015 - 13:09 13:09

  Hoe kan zo’n zwart wicht nou weten wat witte privileges zijn?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN