More

  RECENTE POSTS

  Ann Peuteman begrijpt dingen niet

  Ann Peuteman schrijft in het Belgische Knack elke week een stukje onder de noemer “De zoetzure dinsdag van Ann Peuteman“. Deze keer schrijft ze over halal/ritueel geslacht vlees en de blijkbare weigering van niet moslims om dat vlees te kopen.

  Toen Peuteman bij de Turkse slager stond, vroeg er blijkbaar een mevrouw of de slager ook niet halal/ritueel geslacht schapenvlees had. De slager antwoordde daarop dat hij enkel halal/ritueel geslacht vlees in zijn assortiment had zitten, waarop de vrouw in kwestie de zaak verliet. Het was voor Peuteman gelijk zo klaar als een klontje: niet moslims zijn bang voor halal/ritueel geslacht vlees, omdat haar slager namelijk vertelde dat steeds meer mensen denken dat halal/ritueel geslacht vlees besmet is. Vervolgens epistelt ze er op los met de vraag waarom niet-moslims denken dat dit vlees besmet zou zijn:

  “…Vorig jaar nog werd de Facebook-groep Boycott Halal New Zealand opgericht. Moord en brand werd er geschreeuwd omdat vlees uit Nieuw-Zeeland op de Europese markt werd verkocht zonder halallabel. Zo zouden nietsvermoedende westerlingen vlees binnen kunnen krijgen dat aan Allah is gewijd. Stel je voor…”

  Het komt bij mevrouw Peuteman blijkbaar niet in haar op dat men halal/ritueel geslacht vlees niet moet omdat het ritueel en dus onverdoofd geslacht wordt, want ze blijft maar over besmet vlees doormekkeren. Daarom speciaal voor Ann Peuteman een linkje (In het Belgisch! Hier in het Nederlands) waarin haarfijn wordt uitgelegd wat onverdoofd slachten inhoudt. Mocht ze niet willen klikken, is hier de tl;dr versie:

  “…Het onverdoofd slachten veroorzaakt bij de dieren ernstig en langdurig lijden, dat in bepaalde gevallen tot 12 minuten kan duren. Dat is in strijd met de wettelijke verplichting om “elke vorm van vermijdbare pijn of lijden” te voorkomen op het moment van het doden…”

  Overigens hebben niet-moslims opeens geen enkel probleem meer met halal/ritueel geslacht vlees zodra er een kapsalon, shoarmaschotel of een broodje döner kebab naar binnen geschoven moet worden ter compensatie van een overdaad aan goudgeel vocht.

  Najib Amhali over een broodje shoarma na het stappen

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  09/09/2015 - 15:09 15:09

  citaat uit het artikel: ‘Nochtans is er nog geen enkele niet-moslim gestorven door aan Allah gewijd voedsel te eten

  Dat lijkt me eenvoudig weerlegbaar. Maar ik denk dat mevrouw deze Franse documentaire heeft gezien.

  wout
  wout
  09/09/2015 - 15:22 15:22

  Halal geslacht? Dat klinkt niet helemaal koosjer.

  wout
  wout
  Antwoord aan  Reet
  09/09/2015 - 15:57 15:57

  Ach, het verschil is een ander hoedje, een andere gutturaal gebed en een ander mes, althans, opletten dat je met dat mes geen boter smeert.

  Bismarck
  Antwoord aan  wout
  09/09/2015 - 23:21 23:21

  Als je een rabbi en een imam in de slachterij zet, kan je je vlees zelfs kosher en halal in één slachten.Al zit daar vast een Max Tailleur grap in. Overigens heb ik toch een sterk vermoeden dat het dierenleedverhaal een enorm gelegenheidsargument is. Net alsof de kiloknallers die diezelfde lui in de supermarkt kopen zonder dierenleed tot stand zijn gekomen.

  Chubbychaser
  09/09/2015 - 16:24 16:24

  Ik vraag me af of het onverdoofd slachten nou echt gaat bijdragen aan het lijden van het dier nadat het al heel zijn korte leven in een veel te klein hok op spijlen heeft gestaan en in een verschrikkelijk veetransport naar de slachterij is vervoerd. De discussie is wat hypocriet en hypothetisch. En nee, ik ben geen vegetarier, en ja wij slachten onze eigen kippen zelf. We slaan ze eerst met een stuk hout op hun kop voordat we hun nekslagader doorsnijden, zonder gebed.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN