Gasten, luist.. nee, eh… Nuja. Bas Taart en Frodooh zijn as we speak een wedstrijdje projectielkotsen aan het doen omdat ze de inhoud van dit berichtje niet wilden afwachten. Ja, dit betekent ook dat u kunt stoppen met die vinger in uw keel.

Maar het is wel waar: Gary Williams uit Overton, Lancashire vond op het strand een stuk ambergris van 1,57 kilo. Ambergris is een stuk harde kots uit het darmstelsel van een potvis en het is tyfusveel geld waard. Het is overigens ook een doodsoorzaak van potvissen, dus er is wel iets met regeltjes wegens beschermde diersoorten enzo. Hoe het precies zit, weten we niet en onze interesse in potvissen is dusdanig ondermaats dat we het ook niet uit hebben gezocht.

Dat weerhoudt mensen er echter niet van om het schaarse goed in te zetten voor luxe, nuttige toepassingen zoals het maken van parfum. Overigens bestaan er ook andere, minder aantrekkelijke, toepassingen: Karel II van Engeland at zijn gebakken eieren met korrels amber.

Hoe dan ook: Gary is alvast blij – het geld, want het gaat zeker een flinke zak extra centjes opleveren, wil hij steken in een stacaravan. Je hoeft dan ook geen venture capitalist te zijn om een lomp rottende kots op een strand te vinden, maar je moet maar net even herkennen dat het loeidure rottende kots is. Goed, dit was uw stukje willekeurige algemene kennis naar de mensen toe voor vandaag. Wij zijn even Onze Grote Leider en Sharon Dijksma uit elkaar aan het houden…

https://www.youtube.com/watch?v=leu9GlbQicE

Ja, dat was dus onnodig. Hebben jullie niets leuks op dat margeblogje? Nouja, als u liever voor een ander soort inhoud gaat, dan refereren we graag aan de referendumpots die je wist dat ging komen.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
Gast
13/04/2016 - 18:27 18:27