More

  RECENTE POSTS

  All we are saying is give war a chance…

  Xavier Everaert, columnist, politiek Secretaris van de Jong Libertairen in België en niet vies van een relletje hier en daar, ziet wel wat een een stukje derde wereldoorlog naar demense toe.

  Zijn column op beurs.com begint best heel aardig, maar ontaard redelijk vlot in een soort verheerlijking van een derde wereldoorlog, waarin hij voor de zekerheid toch maar even de nadelen opsomt. Maar vooral de voordelen krijgen ruim baan bij Xavier:

  Stel je een wereld voor zonder Saoedi-Arabië en zonder Iran. Dan kunnen de Westerse mogendheden complexloos opnieuw beginnen met de verdeling van de regio onder elkaar, zonder rekening te moeten houden met de evolutionaire anomalieën die die gebieden bevolken

  Wut What? Ja, want daar hebben we in het verleden ook zulke goede ervaringen mee. Maar Xavier gaat verder:

  Stel je voor dat we een vrijgeleide hebben om de macht van Turkije te breken, en het land opnieuw kunnen verdelen onder Grieken, Armeniërs en Koerden. Ook al zal een seculiere Koerdische staat op termijn ook de wapens opnemen tegen het Westen, zij zullen nooit zo gevaarlijk worden en zo’n politiek-economische leverage genereren als de Saoedi’s

  Okay… Om vervolgens te eindigen met:

  Stel je voor dat zo’n conflict vrede kan scheppen tussen twee objectieve bondgenoten: de VS en Rusland. De moslims als de nazi’s van ons tijdsgewricht.

  Damn. Het wordt steeds gezelliger. In Duitsland is de politie zelfs al begonnen met “Sie haben es geschafft” te roepen (WTF @ Keulen!). Goed, het lijkt dus een kwestie van tijd te zijn voor de derde wereldoorlog uitbreekt. Maar ho, wacht! Allemaal leuk en aardig, zo’n oorlog, maar het moet natuurlijk niet te veel geld gaan kosten:

  U.S. and Saudi officials are continuing to work on a $1.29-billion sale of U.S. precision munitions approved in November, according to military and industry sources. The deal, which seeks in part to replenish bombs and missiles used in the Saudi battle against Iranian-backed Houthi rebels in Yemen, should be finalized in coming months.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Lid
  05/01/2016 - 12:43 12:43

  Op zich helemaal geen slechte column.. Ik kan de schrijver goed volgen.. sense and simplicity. Wie wil dat nou niet? Wel eerst even een hek om europa graag!

  Grapje natuurlijk! Haha! wat ben ik toch grappig! Sinds wanneer gaan “we” op ratio en logica af?? Ik bedoel maar!

  * gaat weer aan het werk *

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/01/2016 - 13:08 13:08

  Wat een mafkees…
  Een miljard moslims die elkaar naar het leven staan en afgezien van een tijdelijk stijgende olie-prijs ziet meneer het eigenlijk wel zitten.
  Heeft hij wellicht ook zo’n fijne endlösung voor de overige schurkenstaten: Rusland, China de VS en pakweg heel Afrika?

  Bismarck
  05/01/2016 - 13:15 13:15

  Wat een neplibertair is dat, die bazelt over staten (dat alleen al) die het midden oosten zouden kunnen herkonoloniseren. Een beetje libertaire partij zou iemand met zulke étataire denkbeelden meteen moeten royeren.

  E.R. Deoz
  05/01/2016 - 16:14 16:14

  Een Derde Wereldoorlog is allemaal leuk en aardig, maar dan moeten we niet vergeten ook even België te herverdelen. Het land van terroristen, bouwvallige kerncentrales en Studio 100 moet nu echt eens op orde gebracht worden!

  MadDieu, drukt zijn snor
  05/01/2016 - 22:08 22:08

  Trekken we de registers van het complotdenken helemaal open.

  Zijn we in Europa (behalve Verhofstadt en zijn Brusselse kliek) niet te spreken over Oekraïne. Maar zijn de Russen nog erger (denk MH17 en zo), die wijzen hun buren netjes op de openstaande schulden.

  Om een dag later een aanzienlijke korting te geven op de gasprijs ( http://sputniknews.com/business/20160101/1032579682/russia-ukraine-gas-discount.html ). Rusland subsidieert Oekraïne meer dan de heren uit Brussel. En dat terwijl de Oekraïense politici vechtend over de straat rollen.

  Of willen de Russen vriendjes blijven en aan ‘onze’ kant staan als het echt mis gaat in Sharia-land?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  06/01/2016 - 09:44 09:44

  Die 21 cent per kuub is vergeleken bij de prijs die NL voor z’n gas rekent nog aan de hoge kant.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN