More

  RECENTE POSTS

  31 Partijen willen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen

  Zojuist heeft de kiesraad de lijst met partijen bekend gemaakt die blijkbaar genoeg steunverklaringen bij elkaar hebben kunnen sprokkelen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

  En het is me nogal een lijst geworden. Gelukkig niet de 81 partijen die in eerste instantie hadden gemeld mee te doen met de verkiezingen, maar nog steeds 10 partijen meer dan de Tweede Kamerverkiezingen in 2012.

  Uiteraard doet GeenPeil ook mee, want die hadden al even het benodigde aantal steunverklaringen binnen. En ook een oude bekende, Trots op Nederland, is weer terug van eigenlijk nooit echt weggeweest. Nieuwe Wegen van voormalig PvdA-er Jacques Monasch is het ook gelukt, net als StemNL, met misschien wel de ALLERLELIJKSTE WEBSIDE VAN EEN POLITIEKE PARTIJ OOIT!

  Er zijn een aantal opmerkelijke partijen te vinden op de lijst. Zoals de partij van Peter Plasman: “Niet Stemmers”, die afgelopen weekend nog liep te mekkeren over de antieke procedure om genoeg steunverklaringen binnen te trekken. Maar ook de Vrouwen Partij is het, ondanks een aangekondigde rechtsgang naar het Europees Hof gelukt om genoeg potten tuinbroeken mensen op te trommelen die een steunverklaring hebben ondertekend en afgeleverd bij het gemeentehuis.

  Minstens zo opmerkelijk is de partij Jezus Leeft, die overigens niet in alle twintig kieskringen mee doet, maar slechts in zeven kieskringen. Wellicht bewust, want zeven is immers een bijbels getal. Daarnaast heeft ook Artikel1 van Sylvana Simons blijkbaar genoeg slachtoffers boeroepers steunverklaringen bij elkaar kunnen krijgen om in alle twintig kieskringen mee te doen. Het wordt dus een aardig stukje macrameeën in het stemhokje komende 15 maart.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  01/02/2017 - 00:35 00:35

  Verzuimen geconstateerd bij eigenlijk alle zetellozen behalve de partij van pianoliggers, en bij het CDA. Heeft Buma’s hond de lijst opgegeten? Wilde Verhagen’s moeder geen steunverklaring tekenen? Eiste JP de MP de lijsttrekkersrol op?

  En wie had dat gedacht he, dat proteststemmers ooit met zoveel keuzestress zouden komen zitten? Want op wie moet je nou stemmen als je de pvda wil vertellen dat ze het toch echt beter moeten gaan doen, en dan ook nog eens zonder zetels?

  Bismarck
  01/02/2017 - 22:45 22:45

  “die blijkbaar genoeg steunverklaringen bij elkaar hebben kunnen sprokkelen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

  En het is me nogal een lijst geworden.”

  Houd je wilde paarden Reet! Ze zeggen er impliciet bij dat meer dan de helft van die 31 partijen niet genoeg steunverklaringen heeft (en nog tot vrijdag de tijd om er wat aan te doen). Het kan dus best dat straks maar 12 partijen op het stembiljet prijken (fingers crossed dat het CDA in gebreke blijft).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN