More

  RECENTE POSTS

  De Rode Verkiezing: aftermath

  De afslachting van de PvdA is voor de media een prima moment om te reflecteren op de redenen waarom van de eens zo grote partij weinig meer over is. Voor PvdA’ers die nog over zijn, of juist op weg naar buiten, geldt dit niet.

  Khadija Arib heeft alvast even geregeld dat ze kamervoorzitter mag blijven. De NOS meldt dat ze mede door haar voorzittersrol tweede op de lijst van de PvdA stond. De lange lijst van vrouwen die zich niet als nummer één verkiesbaar wilde stellen heeft daar vermoedelijk ook iets mee te maken. Arib stond bij de vorige verkiezingen nog op plaats 30, en dat terwijl ze toch al sinds 1998 voor de PvdA in de kamer zit. Dat omhoogschuiven is nogal logisch. Van de vorige kandidaten in de eerste 20 op de lijst, staan er 5 nog steeds in de top 20. Allemaal mannen.

  Schnapps und frauen

  Dijsselbloem is aan het solliciteren naar een EU-functie, want die heeft natuurlijk helemaal geen zin om in het parlement plaats te nemen. Hij dacht zelfs wel tot het januari voorzitter van de Eurogroep te kunnen blijven. Het AD meldt echter al dat het onwaarschijnlijk is dat hij zijn ambitie om vaste voorzitter van de Eurogroep te worden kan vergeten. Daar komt bij dat hij in een interview iets heeft gezegd over bijstandstrekkers die alles aan drank en vrouwen uitgeven. En dat in relatie tot de Zuid-Europese schulden. Handig, Jeroen, handig.

  Partijverraad

  Terwijl men in de PvdA-hoofdstad dus aan het kijken is waar nog ergens een baantje te behouden valt, ruikt in de marges Rob Oudkerk bloed. Want, hoewel hij naar eigen zeggen van de ‘verkeerde frame’ rond het woord “kutmarokkanen” niet af kwam, leek het hem handig om te speculeren over het opheffen van de partij. Dat kwam hem op de term ‘verrader’ te staan. DUS vindt Oudkerk dat een uitgelezen motivatie om een openlijke gooi te doen naar het voorzitterschap.

  Roepen en rennen

  Ondertussen wil Ronald Plasterk, één van de hoofdrolspelers in het morele failliet van de PvdA (en nu geen kamerlid), de resterende zetels aan Groen-Links verkopen. Want de PvdA moet een toontje lager zingen. In de nasleep van de vorige PvdA-leden die een andere groepering vormden, vond hij nog dat daar tegen opgetreden moest worden. Maar dat was toen hij nog minister was. Over een toontje lager zingen gesproken.

  Intussen is Asscher verbaasd over het media-pleidooi van Plasterk, dat hij ‘ruig’ noemt. En omdat hij vindt dat alle discussies gevoerd moeten worden, reageert hij zoals de echte leider van een democratische partij betaamt:

  Dat gaan we dus niet doen. We moeten vanuit onze eigen kracht sterker worden

  De PvdA mag dan wel gedecimeerd zijn, saai is het voorlopig nog niet. Wij zijn Jake even nieuwe popcorn voeren. Om de één of andere reden zit hij al dagenlang grijnzend achter zijn PC nieuwssites te F5-en.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  22/03/2017 - 09:51 09:51

  Mij hebben ze altijd geleerd dat je stil moet zitten, als je geschoren wordt, maar de PVDA is toch behoorlijk aan het natrillen! Vraag mij af of dit tot een totale implosie gaat komen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN