More

  RECENTE POSTS

  Live! Presentatie Burgerhaat 2017: Regeerakkoord Rutte III

  Als laatste is afgelopen nacht de VVD-fractie akkoord gegaan met het regeerakkoord van kabinet Rutte III. Zalm overhandigt om 12.30 uur het regeerakkoord aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib. Daarna zal hij de plannen presenteren.

  We zitten dus al met plop en nootjes klaar om te vernemen hoe het nieuwe kabinet ons de komende 4 jaar (maximaal) gaat proberen te verneuken. Enige positieve puntje is dat de hypotheekrenteaftrek EIN-DE-LIJK gesloopt gaat worden, voor de rest is het vooral slecht nieuws. Wij denken met weemoed terug aan Balkenende.

  Hieronder dus updates:

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  22 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  22 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  10/10/2017 - 13:25 13:25

  “Dus je moet nu betalen om in je eigen woning te wonen.”
  Ja zeg, stel je voor iets is gratis in dit land! Bovendien, je moet ook niet teveel stimuleren dat mensen stoppen met geld lenen, want dan kunnen de banken geen geld meer verdienen.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  10/10/2017 - 14:03 14:03

  ObVVD: Tja, je hoeft niet in Nederland te wonen. Je kunt ook verhuizen, naar Venezuela, de Islamitische Saat, of Noord-Korea bijvoorbeeld.

  Dát is nou vrijheid!

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  10/10/2017 - 14:42 14:42

  Noem je wel even een paar landen met een nogal gebrekkig bankwezen hoor. Wordt tijd dat ze daar eens bevrijd worden.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  10/10/2017 - 16:19 16:19

  Geduld. Het IMF is druk bezig om Trump en Juncker aan te sturen. Sie schaffen das.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Monade
  10/10/2017 - 17:42 17:42

  *koffie over beeldscherm en toetsenbord!*

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  10/10/2017 - 18:15 18:15

  Dit is compleet NIET uit te leggen.
  Het Eigenwoningforfait was bedacht met het argument dat wanneer je de rente van de belasting af kon trekken, je eigenlijk jezelf beschouwde als een “BV Ik” die het huis aan zichzelf verhuurde en de kosten daarvan (de rente) af kon trekken. Die gratis verhuur zou een soort loon in natura zijn en moest daarom belast worden.
  Op een kromme manier is dat logisch.

  Het verhaal gaat natuurlijk niet op als je de rente niet aftrekt of als er helemaal geen rente te betalen is omdat er geen hypotheek uit staat.
  Nu kon je tot nu toe redeneren dat je in het verleden de rente WEL aftrok en dat het het huis nu helemaal van “BV Ik” was, maar de gratis huur nog steeds huur in natura is.
  Maar met dit nieuwe regeerakkoord zijn de kosten niet meer (of in ieder geval sterk verminderd) aftrekbaar en ziet de overheid je dus kennelijk niet meer als BV Ik.
  Het Eigenwoningforfait moet dan dus ook overboord gegooid.

  Maar ja, dan is er een gat in de begroting en moet de BTW weer omhoog.
  Dat treft echter iedereen en geeft problemen want hogere prijzen remmen de kooplust. Het is veel makkelijker om spaarzame mensen met een afbetaald eigen huis te naaien.

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  10/10/2017 - 19:07 19:07

  Het is veel makkelijker om spaarzame mensen met een afbetaald eigen huis te naaien.
  Wat compleet geschift is, want daarmee creëer je alwéér een hypotheekzeepbel, waarvan je nu al weet dat ie binnen 14 jaar uit elkaar zal spatten.

  En dan hebben we het er nog niet over dat de Nederlandse bevolking krimpt; de zo gehate babyboomers zijn in 2035 voor het merendeel overleden. En mocht je denken dat je de Nederlandse bevolking onbeperkt kunt aanvullen met niet-Westerse allochtonen zonder relevante opleiding en compatibele cultuur om de koopwoningcaroussel te blijven laten draaien, ben je een neoliberale psychopaat van Ruttiaanse proporties.

  Ketsman
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  10/10/2017 - 19:09 19:09

  De gristo-Taliban zit in de regering. Meer hoef ik niet te weten. Dit wordt een eindtijd kabinet. Ik heb extra haringen aangeschaft voor m’n tent.

  bla
  bla
  10/10/2017 - 13:54 13:54

  worden er al lijstjes gemaakt zodat we voor ons zelf kunnen plussen en minnen? wil wel weten hoever ik buiten de boot val..

  Grobnorp
  Grobnorp
  Gast
  Antwoord aan  bla
  10/10/2017 - 17:28 17:28
  Ketsman
  10/10/2017 - 14:46 14:46

  Hoe zit dat eigenlijk met steekgeld in het nieuwe kabinet? Accepteren ze al EFLs?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ketsman
  10/10/2017 - 19:57 19:57

  CDA en CU zijn te ouderwets voor dat soort moderne onzin, D66 accepteert hooguit e-euro’s en VVD’ers hebben al geld zat. Dus vrees het niet.

  Maggieblok
  Maggieblok
  Gast
  10/10/2017 - 18:00 18:00

  Sjonge jonge. Krijg je dan eindelijk dat vast contract mag je hopen dat je niet de laan uit wordt gestuurd.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Maggieblok
  10/10/2017 - 19:48 19:48

  En dat zou nog prima zijn, als er dan inderdaad ook gezorgd werd dat er meer mensen een vast contract/contract voor onbepaalde tijd zouden krijgen, maar in plaats daarvan wordt dus niet alleen het ontslagrecht alweer versoepeld maar wordt het dus ook makkelijker om mensen in tijdelijke contracten aan het lijntje te houden. Dat was niet helemaal de bedoeling toch jongens?

  Hier beelden van wat Pechtold van zijn VVD-CDA plannen vind:
  https://www.facebook.com/D66/videos/vb.52985377549/10155432577902550/?type=2&theater
  Hij heeft hier en daar een puntje, maar hij moet er wel wat naar zoeken.

  Ach, ik ben in ieder geval niet de fractievoorzitter van de PvdA of de SP, die moeten echt hun bek houden met wat ze ervan vinden.

  Maggieblok
  Maggieblok
  Gast
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  11/10/2017 - 17:17 17:17

  Ja help, da’s inderdaad ook nog een dingetje. Ik zie het weer helemaal gebeuren, flex op flex contract, nooit eens een bietje zekerheid. Ik ben zeker benieuwd of men ook echt fatsoenlijk dienstverband gaat krijgen.

  En zeker waar, links moet nu even niet mauwen. Ik zie nu nog die kop van Lodewijk, zich afvragend waarom de WWZ nu ergens in het toiletpot ronddrijft..

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  11/10/2017 - 10:31 10:31

  Even eerlijk zeggen nu mannen, wie heeft D66 gestemd?
  En wie heeft daarvan nu spijt? De VVD doet waar het goed in is, die kan je niet zo veel verwijten. CDA stemmers zitten hier niet (mag ik godverdomme toch hopen), maar dat zij A roepen om stemmen te trekken en vervolgens B doen lijkt mij geen verrassing, CU is wederom doet weer eens voor spek en bonen mee en heeft het in ieder geval gepresteerd om, samen met het CDA, zo veel mogelijk progressief beleid tegen te houden (zei ik zo veel mogelijk, ik bedoelde alle), dus de enige die hier van toepassing is en wat mij betreft heeft laten zien dat principes er zijn om overboord te gooien, is D66.
  Oh en dan bedoel ik wel een nette uiteenzetting hè, als je op D66 gestemd hebt, ben je nu blij, of niet? en waarom wel/niet?
  Dus komt u maarrrrrrrrrr

  Monade
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  11/10/2017 - 10:40 10:40

  als je op D66 gestemd hebt, ben je nu blij, of niet? en waarom wel/niet?

  Mijn naam is Monade en ik ben een D66-stemmer. Ik heb in 1989 en 1994 op die partij gestemd en ik heb daar nog steeds voortdurend spijt van. Door op D66 te stemmen heb ik hen aangemoedigd om dóór te gaan in plaats van te stoppen en iets nuttigs te gaan doen. Mijnen ruimen in voormalig Joegoslavië bijvoorbeeld; een oorlog die D66 heeft meegeholpen te escaleren.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Monade
  11/10/2017 - 13:50 13:50

  Ik heb jarenlang PVDA gestemd, dus ik vooel met je mee hoor. Afgelopen verkiezingen was de maat voor mij vol, zoals voor zoveel mensen die van oudsher op de PVDA stemmen blijkbaar, ik heb een behoorlijke ruk naar links gemaakt.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  11/10/2017 - 13:15 13:15

  Ik heb ook D66 gestemd, en ik heb er op dit moment reuze spijt van dat zoveel mensen Groenlinks, PvdA, of SP gestemd hebben, die allemaal niks van regeren wilden weten waardoor we nu een rechts kutkabinet hebben waarin D66 inderdaad weer belangrijke dingen opgeeft, zoals meer kansen op de arbeidsmarkt, voor bijzaken als een wietwet. Knap hoor, dat je het CDA en de CU zover krijgt dat ze je daarin laten experimenteren, maar dat politiek kapitaal had elders heen kunnen gaan. En de indrukwekkende dingen die wel binnengehaald zijn zijn vooral lange termijn plannen zoals kolencentrales dicht tegen 2030, wat een behoorlijke kans geeft dat ze uiteindelijk niet uitgevoerd gaan worden.

  Is het regeerakkoord slechter dan ik met deze combinatie verwacht had? Nee, niet echt. De koopkracht lijkt toch ook voor lagere inkomens mee te stijgen met de aantrekkende economie, er wordt geïnvesteerd in alle lagen van het onderwijs, waarbij de verdeling van het geld aanvaardbaar lijkt en onhandige besluiten uit voorgaande periodes worden deels rechtgetrokken, zoals de losse verplichte rekentoetsen die gaan verdwijnen in ruil voor integratie in de rest van de vakken, waar je leert wat je met dat rekenen eigenlijk kan. Verder wordt er een dappere poging gedaan om migranten echt te laten integreren door bijvoorbeeld vluchtelingen snel taalles te geven, waar voor voorgaande kabinetten inburgeren betekende dat je wist dat je bij een geboorte beschuit met muisjes hoorde te eten. Daar zat vast big hagelslag achter.

  Er staat natuurlijk ook een heleboel volstrekte en tyfusdure onzin in het akkoord, zoals dat godvergeten middelmatige Marsliedje met die slechte tekst dat prima dienst doet tijdens dodenherdenking en voor voetbalwedstrijden maar simpelweg geen goed voorbeeld is van iets waar je trots op zou moeten zijn aan dit land en dat als zodanig niet de focus hoort te zijn van een nieuw lespakket, of wat het ook moet worden. Had ik honderd keer liever gehad dat dat er niet inzat, ja. Maar het is tegelijkertijd ook een relatief onschuldige uitlaatklep voor CDA ideeën, die mede daardoor dus ook geen gelijk hebben gekregen op alles wat echt belangrijk is. Er wordt volgens de afspraken weinig tot niks teruggedraaid op bijvoorbeeld homoacceptatie, wat wel echt een reëel risico was met deze partijencombinatie.

  Nee, ik heb geen goed gevoel over dit akkoord, dus blij is het verkeerde woord, en ik had aan de hand van de verkiezingsuitslag ook niet verwacht dat het op deze manier zou moeten, maar ik ben wel op een nadenkend niveau tevreden dat ik heb gestemd op een partij die niet chagrijnig in een hoekje is gaan zitten terwijl Pechtold al zijn politiek kapitaal verspeelde om toch nog een progressief tintje aan het kabinet te krijgen.

  Want zeg nou zelf, iedereen die spijt heeft, op wie had je met de kennis van nu dan wel willen stemmen waardoor het vast minder slecht had uitgepakt? Iedereen die slechte plannen had wilde spelen, en het spel wordt nou eenmaal door de spelers gemaakt. D66 doet dan nog iets. Niet veel, maar iets.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  11/10/2017 - 13:55 13:55

  Kijk, daar kan ik dan wel weer wat mee, als blijf ik van mening dat het overboord gooien van je principes “voor het landsbelang” en ouderwets dogma in de politiek is, waar ik niet zo veel meer mee kan vandaag de dag.
  Nou heb ik gestemd op GroenLinks en zo tevreden over die stem ben ik dan ook weer niet hoor. GL gaat over links net iets te ver voor mijn smaak (ik vind geitewollen sokken niet lekker), maar ik had het gevoel verder niet zo veel keus te hebben in dit geval.
  SP is de partij van niet willen, de PVDA lult alleen links, maar is het in werkelijkheid niet en de rest van de linkse partijen zitten in de marge, dus bleef eigenlijk alleen GL over.
  Ik moet wel zeggen dat ik het juist waardeerde dat ze afhaakte bij de gesprekken, het toonde voor mij dat ze blijkbaar toch nog wel standvastig zijn in hun principes (nou ja……soms dan) en dat sprak mij toch wel weer aan.

  Ketsman
  Ketsman
  Gast
  11/10/2017 - 12:41 12:41

  Is het kabinet al gevallen?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ketsman
  13/10/2017 - 17:07 17:07

  Het halve CDA heeft opeens iets tegen Buma, dus kan nooit lang meer duren tot die 76 zetels niet meer compleet zijn. Hoppa, langste formatie ooit, hele akkoord weer weg.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN