More

  RECENTE POSTS

  30000 foto’s van Masha Ivashintsova

  Aangezien het volgens een enorm tuttenbellenprogramma vandaag nationale kutdag is, zijn wij de beroerdste niet om hier op de Retecools met plezier een vrouw in het zonnetje te zetten.

  En wat voor een vrouw! De Russische versie van Vivian Maier, namelijk Masha Ivashintsova. Masha fotografeerde bij leven, net als Vivian Maier, straatbeeld. En dan het liefst de underground movement van Sint Petersburg. Masha is helaas in 2000 overleden, dus vrijwel al haar foto’s zijn nog van voor de val van het ijzeren gordijn. Wat enorm opvalt aan haar foto’s is dat ze, ondanks zwart wit en het juk van het communisme, toch een enorme levensvreugd uitstralen.

  Masha heeft ruim 30.000 foto’s geschoten en ontwikkeld, maar nooit gepubliceerd. Totdat vorig jaar haar dochter op een zolder de foto’s ontdekte. Inmiddels is haar dochter bezig met het inscannen van de foto’s en het opzetten van een gallery om het levenswerk van haar moeder aan de wereld te tonen. Komende zomer is in Wenen al een groot deel van haar werk te zien en online is her en der inmiddels ook wat te vinden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN