More

  RECENTE POSTS

  14 Redenen Waarom Henk Westbroek Gelijk Had Over België

  Hoewel het steeds minder wordt, maken wij hier in Nederland nog steeds graag grappen over België. Maar is dat wel terecht? België is eigenlijk een ontzettend fijn en relaxt land. Goed, voor lagere belastingen hoef je er tegenwoordig niet meer naartoe, maar er zijn nog steeds genoeg andere redenen om naar het niet zo verre Zuiden af te zakken. Speciaal daarom hebben wij in geheel willekeurige volgorde 14 redenen op een rijtje gezet waarom België gewoon echt kneiter hard heerst en waarom Henk Westbroek met het Goede Doel 32 jaar geleden gewoon al gelijk had over België.

  14: Studeren
  Buiten dat vrijwel alle medestudentes zo’n geile G hebben (in hun stem) is onderwijs in Belgie ook gewoon betaalbaar. Waar in VerNederland je wanneer je niet nominaal loopt een dubbele factuur krijgt voor de termijnoverschrijding is het in België gewoon betaalbaar. Voor komend schooljaar kost studeren in Nederland 1906 eypo. Daar kunt u in België drie jaar voor studeren en houdt u geld over voor 14 rondjes bier. Verder hoef je voor het huren van een kamer in België niet een nier af te staan per kwartaal. En last but not least, in Nederland begint het langzaam te dagen maar nog niet helemaal; in Belgie mag iedereen met een studie, zeg diergeneeskunde, beginnen. Alleen de beste studenten gaan door naar het tweede jaar. Geen selectie aan de poort maar gewoon natuurlijke selectie.
  belgische-axelle

  13: Bier
  België is het land van Bier. Er worden in het totaal ruim 1150 verschillende bieren gemaakt door 146 verschillende brouwers en 44 grote bierfirma’s. Veel van die bieren zijn abdijbieren die je met een beetje mazzel gewoon bij de monniken in kwestie kunt ophalen zodra de biertjes klaar zijn. Zelfs Michael Jackson was weg van Belgisch Bier. Er wordt in België per jaar ongeveer 19 miljoen hectoliter bier geproduceerd, waarvan 11 miljoen hectoliter wordt geëxporteerd naar landen als Frankrijk, Duitsland en Nederland. Gelukkig maar!
  belgischebieren

  12: Zwarte Piet
  In België geen verongelijkt gemekker over een onschuldige kindertraditie. Zwarte Piet blijft daar gewoon Zwarte Piet. Men is in België dan ook hoogst verbaasd dat een aantal beroepsblaaskaken het voor elkaar krijgen om een “prachtige traditie” om zeep te helpen. Het Vlaamse Sint-Nicolaasgenootschap uit Sint Niklaas (serieus) is niet van plan iets te veranderen aan de traditie: “…Wij vinden dat heel Hollands: het altijd maar beter weten, altijd maar met het vingertje zwaaien…Wij laten dat in Vlaanderen niet gebeuren. Sinterklaas wordt hier gevierd zoals elk ander jaar…”.
  belgischezwartepiet

  11: Eten
  De tijd dat men vanuit de andere kant van de Wereld een tussenstop in België maakte om te eten is inmiddels voorbij, maar nog steeds trakteert de Belgische keuken op ons op lekkernijen als frieten, pralines, bonbons, chocolade, waterzooi, konijn gestoofd in bier, wafels en hespenrolletjes. Los daarvan is het eten in België gewoon fijner en wordt je tenminste nog bedient alsof je een klant bent en niet door een stelletje omhoog geschoten studenten die niet eens weten hoe je bestek neer dient te leggen.
  frituur

  10: Fyra
  Terwijl wij al een aantal FaalFyra’s hadden rijden hebben onze Zuiderburen eerst afgewacht wat het ding ging doen alvorens harde afspraken te maken. Die kwamen er dus niet en de Fyra werd netjes afbesteld en het contract werd ontbonden: “…Roestende assen kunnen leiden tot versnelde as-breuk en dat is geen goed idee bij een rijdende trein…”. NMBS-directeur Marc Descheemaecker had er dan ook geen enkel probleem mee om de problemen waar de Fyra mee kampte gewoon hardop te zeggen: “…Deuren en trappen komen los. Kabels en leidingen zijn niet goed bevestigd en bij elektriciteitskabels kan makkelijk vocht komen. Daarnaast heeft elke monteur zijn eigen werkwijze, waardoor alle treinen verschillend zijn. Ook is de hoorn van het alarm zo gebouwd dat er sneeuw in kon waaien. Het zou humoristisch zijn als het niet zo pijnlijk zou zijn…”. Man naar mijn hart!
  De Fyra's uitgerangeerd

  9: Muziek
  Hier kunnen we eigenlijk heel kort over zijn. Het land krijgt de muziek die het verdient. In Nederland zitten opgescheept met audiovisuele totaalbagger als Jantje Smit, Nick & Simon, de 3J’s, Kane, BLØF, Guus Meeuwis en Krezip, terwijl ze in België grossieren in geweldige bands en muzikanten als dEUS, Daan, Goose, The Subs, Triggerfinger, ‘t Hof Van Commerce en Soulwax/2 Many DJ’s. Nog een vergelijking: Wij hebben 3FM, België heeft Studio Brussel (of StuBru, zo u wilt). Einde discussie.
  daan

  8: De JSF
  Ja, okay, België wil inderdaad ook de Joint Fail Fighter aanschaffen, maar wel pas als het ding vliegt en niet meer uit de lucht flikkert of in brand vliegt. Er is een zogenaamde marktbevraging aan de gang, maar daaruit blijkt dat eigenlijk alleen de JSF voldoet aan de eisen van het Belgische leger. Mits de kist vliegt natuurlijk. Waar wij ons van te voren hebben vastgelegd in allerlei werkdeals, wachten ze in België gewoon netjes af tot de kist beschikbaar is.
  Aerospace firm Lockheed Martin posts giant profits

  7: Humor
  Wij proberen het hier wel eens na te doen, maar het blijft altijd net niet. België daarentegen weet hoe ze geweldige humor programma’s om te lachen moeten maken. Denk aan Wat Als, Basta en Benidorm Bastards, maar ook Kabouter Wesley, In de Gloria, Foute Vrienden of bijvoorbeeld Tragger Hippy. In enkele gevallen ook hier ook geprobeerd, maar meestal na één seizoen wegens jammerlijk falen van de buis gerukt. EN TERECHT! Hieronder de absoluut briljante aflevering van Basta bij Mobistar.

  6: De Ardennen
  Wij hebben de Grebbeberg, de Vaalserberg en Woensdrecht. België heeft de Ardennen. Uw eigen Retecool gaat er al sinds jaar en dag naartoe om daar eens flink in te bieren en te OMGWTFBBQ-en.
  La Roche-en-Ardenne

  5: Hot Marijke
  In Nederland doen we het met Kim Holland en haar pauperzender Meiden van Holland, In België heeft men voor het serieuzere werk Goedele Liekens, maar voor een pijpmarathon (toch ook redelijk serieus) hebben ze in België Hot Marijke (NSFW) en Hot Marijke heeft zelfs nog een soort van een stukje humor naar demense toe!

  4: Gezondheidszorg
  Twee woorden: Goedkoper & Beter. Alleen de medicijnen zijn een stuk duurder in België, maar Nederland is dichtbij en een dagje heen en weer kan geen kwaad (ook weer goed voor de Nederlandse economie).
  medicijnen

  3: Taal
  Ook al klinkt het niet zo, Belgen zijn beter in de Nederlandse taal dan Nederlanders. De statistieken liegen er niet om: “…Het dictee is 13 keer gewonnen door Vlaanderen en 9 keer door Nederland. In 2001 waren er drie winnaars, allen uit Vlaanderen, en in 2011 waren er twee winnaars, één uit Nederland en één uit Vlaanderen. Van de 27 winnaars die het Groot Dictee heeft gehad, kwamen er 16 uit Vlaanderen en 11 uit Nederland…”
  dictee

  2: Belgische Huizen
  Als er een website bestaat, die wereldwijd succesvol is, enkel en alleen met foto’s van Belgische huizen, dan doe je als land iets goed. Tegenwoordig zijn de huizen in België niet meer goedkoper dan in Nederland, maar je krijgt wel nog steeds meer waar voor je geld (waarschijnlijk dan vooral aan de binnenkant…)
  uglybelgianhouse

  1: Economie
  Ondanks dat het in België vrijwel onmogelijk lijkt om een regering te vormen (de vorige formatie duurde ruim anderhalf jaar), doet het land het economisch gezien een stuk beter dan in Nederland. Blijkbaar kijken de Belgen beter naar de lange termijn en wordt het niet gehinderd door falende korte termijnvisie van losgeslagen politici die daarmee stemmers proberen te winnen: “…België is dus beter af met de politieke verlamming dan Nederland, waar een verenigde effectieve vastbeslotenheid heerst om alles precies verkeerd te doen…”. Aldus nobelprijswinnaar (voor de economie) Paul Kruger.
  mercedesknokke
  Tot slot…

  Ik heb nooit getwijfeld over België

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  16 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  16 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Vilmer Ramone
  02/09/2014 - 13:50 13:50

  En dat je daar wel een normaal bestaan kunt opbouwen met je frau-zonder-EU-paspoort zonder dat je een hypotheek moet afsluiten om te kunnen dokken voor het hele traject van ‘inburgering’. + de bijbehorende vernederingen en tijdsverlies.

  Ome Mc
  Lid
  02/09/2014 - 13:53 13:53

  Yep. Plus vrouwen met een Gents accent.

  fishbowl
  02/09/2014 - 14:01 14:01

  Even over die Fyra, dit had ik nooit eerder meegekregen:

  “In Nederland is een zogenoemde stofkamanalyse uitgevoerd van twee halve treinen. Het maximale aantal strafpunten dat hierbij is toegestaan is tien. Uit de analyse van de twee halve treinen kwamen echter scores van 1057 en 2019 punten naar voren. Zelfs nadat de treinen in Nederland buiten gebruik waren gesteld ontstonden er problemen. In treinstellen die op het spooremplacement in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer stonden vlogen de batterijen, die onder de zitplaatsen zaten gemonteerd, in brand”

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  02/09/2014 - 14:03 14:03

  Hoho, je vergelijkt Nederland hier wel met twee landen en somt en passant alleen de voordelen van die twee landen op.
  OK, in Wallonië zijn er de Ardennen en brouwen ze lekker bier, maar verder zuigt het er behoorlijk. Een ambtenarij waar je niets gedaan krijgt en overal vervallen infrastructuur.

  Vlaanderen is vlak en vaak saai. Op wat oude binnensteden na zijn de huizen er behoorlijk lelijk.
  Het grootste voordeel van de Vlaming t.o.v. den Hollander is dat de Vlaming niet schreeuwt. Het is een rustig mens (OK, soms iets te rustig). Dat maakt ook al snel de humor stukken verfijnder.

  Koei
  Koei
  02/09/2014 - 14:12 14:12

  Hmm, puntje 9
  DeWolff
  Kensington
  Jett Rebel
  Spinvis
  UDS (Vroegah)
  Rats on Rafts
  Opposites
  Sven Hammond Soul
  The Kik
  De Staat

  Sjofels de Pofels
  02/09/2014 - 14:28 14:28

  Goed idee:
  1: Limburg afzinken en groot meer van maken, zo hoeven de duisters niet meer naar zee door ons land.
  2: alles onder de maas of desnoods de waal samen voegen met België.
  3: Rotterdam annexeren in Groot België.
  4: Alles boven de rivieren laten gaar koken in hun eigen sop.
  5:?
  6:winst

  Frisco
  Lid
  02/09/2014 - 14:38 14:38

  @Vilmer: tenzij je Belg bent. Althans, ik ga er vanuit dat België net zulke strenge immgratieregels heeft als Nederland, alleen als niet-Belg-EU ingezetene val je onder Europese regels, en die zijn een stuk soepeler dan de nationale wetten. Hier in Frankrijk idem, de regels die ze hier stellen, qua inkomsten en taal leren zijn niet van toepassing op mijn situatie, wegens last van EU, en dus mag de Frau hier lekker blijven op grond van wat uitzend- en seizoenswerk.

  Frisco
  Lid
  02/09/2014 - 14:41 14:41

  Overigens vind ik het volkomen van de zotte dat een ‘buitenlander’ wat dat betreft meer rechten heeft dan een ‘autochtoon’. Valt wmb niet te rechtvaardigen.

  Bismarck
  02/09/2014 - 15:25 15:25

  @Ploppo: Doe de Voerstreek, heb je de voordelen van beide landen.

  cspr
  Lid
  02/09/2014 - 15:26 15:26

  België is een failliete en troosteloze ellende. Vergane glorie etc..etc…

  ik heb ooit wel eens geprobeerd daar te gaan wonen. Technisch enorm haalbaar. Ambtelijk onmogelijk.

  Zes regeringen….kom op zeg.

  En dan die snelwegen, dat spoorwegennet, dat elektriciteitsnet. Echt… gast.

  En belgen zijn hartstikke onbetrouwbaar richting Nederlanders.

  FUCK BELGIE!!!

  cspr
  Lid
  02/09/2014 - 15:27 15:27

  Dat Von Schlieffenplan…. dat mag morgen zo weer.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  02/09/2014 - 15:30 15:30

  @Bismarck
  LOL@Voerstreek.
  Spreek daar een Walloon in het Nederlands aan of een Vlaming in het Frans en u hebt subiet zo ene hooivork in uwe reet. (sorry Reet…)

  Vilmer Ramone
  02/09/2014 - 15:58 15:58

  @frisco, dat zuigt dan wel weer ja. Bizar dat e.e.a. voor een niet-Belg wel-Europeaan andere regels gelden dan voor een autochtone Belg. Zou dat andersom ook zo zijn? Dat je als Belg (tijdelijk) in Nederland gaat wonen om je Zimbabwaanse schoonheid de Europese toelatingsmeuk te verhergemakkelijken?

  Van waar is jouw Frau trouwens?

  Charlietoffert
  02/09/2014 - 22:36 22:36

  Taal: Belgie bedenkt nieuwe woorden ipv alles meteen engels te maken. Kijk, dat is taaltrots.

  Frisco
  Lid
  03/09/2014 - 12:19 12:19

  @Vilmer, zekers. als je als Belg in Nederland gaat wonen en werken ben je gemeenschapsonderdaan en val je onder Europese regels. Sterker nog, we maken ook nog steeds deel uit van de Benelux op grond waarvan je ook recht heb om als onderdaan van een van die landen in een ander land te wonen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN