Ja, inderdaad, deze titel zou je eerder verwachten bij de Roze Buren, maar dat is niet geheel zonder reden.

Het lijkt er namelijk op dat Facebook als een malle alles wat ook maar een vermoeden van Erdogan-satire heeft, aan het verwijderen, blokkeren en bannen is. Annabel Nanninga, voormalig Geenstijl-redactrice en inmiddels werkzaam bij Geenstijl spin-off Powned, had ook een Erdogan-gedicht in elkaar gejast, maar dat filmpje mag niet van Facebook.

Vervolgens halen ze aan de lopende band cartoons en statusupdates van Ruben L . Oppenheimer offline. En om het nog treuriger te maken wordt Bert Brussen ook weer eens voor 30 dagen van Facebook afgelast wegens het delen van het gedicht.

Ergens is dit best wonderlijk, want als er één plek is waar Facebook regelmatig wordt geblokkeerd, is het Turkije wel. Laat Facebook dan omgedraaid het juiste voorbeeld geven en satire gewoon toelaten. Misschien is het een goed idee om het bewuste filmpje waarin Nanninga haar gedicht voordraagt massaal te delen op Facebook, zodat ze of iedereen moeten bannen voor 30 dagen, of gaan inzien wat een onbezonnen actie het is om dit soort content van Facebook te verbannen. Voorlopig lijkt Facebook voor de eerste keuze te gaan:

Ook iedereen die het filmpje heeft gedeeld, en dat zijn er nogal wat, is inmiddels berispt en gewaarschuwd door Facebook.

Reaguur dan!

4 reaguursels op "Facebook zit vuistdiep in de anus van Erdogan"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
teringbibber

Zitten er nog steeds mensen op dat Fistbook dan? Ik dacht dat dat inmiddels wel zoo 2012 was?

teringbibber

Vergeet niet dat het een Amerikaans medium is. En als ze ergens van censuur een fulltime baan kunnen maken, dan is het wel in Meurika… Ze hebben er niet eens een “unlike” button, dat zegt genoeg dacht ik?

Bismarck

Ik denk dat Fetaboek vooral bang is Turkse klantjes te verliezen. Erdogan heeft in het verleden al eens tijdelijk Jijbuis en Twitter voor alle Turken af laten sluiten omdat er iets onaardigs over hem op stond. Als ie dat met Facebook doet, is Facebook in 1 klap 41 miljoen klanten kwijt, best zonde van de reclame-inkomsten.

Hoofdmeester

Maar met wat nance erbij: filmpjes waarin [s]Miss Piggy[/s] Nanninga te zien en vooral te horen is, zouden bij voorbaat altijd gecensureerd moeten worden. Een aanslag op zicht, gehoor en gezond verstand.