Zwarte Piet, al velen eeuwen bekend als de knecht van Sinterklaas, voert volgend jaar de Rotterdamse lijst aan van 50PLUS. De partij doet op 21 maart voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in onder andere Rotterdam. Momenteel heeft de partij in geen enkele plaats gemeenteraadsleden.

“Het moment is daar”, sprak Zwarte Piet zondagavond in het Sinterklaasjournaal. “Politiek aanpakken waar ik als cultureel maatschappelijk karikatuur zo vaak symbool voor stond. En dat kan zonder regenboog- of roetveeg-flauwekul, we zijn de PvdA immers niet. Dat kan prima op basis van idealen, democratische waarden en een scheutje Rotterdamse branie.” 50PLUS leider Henk Krol prijst in een eerste reactie Zwarte Piets “symbolische waarde voor alles wat er goed was en is aan Nederland”. “Ik ben al m’n hele leven fan van Zwarte Piet. Dat hij nu 50PLUS komt versterken is als een natte droom die uitkomt.”
Op de partijwebsite zegt 50PLUS uit te gaan van een verkiezingsuitslag van minimaal veertien zetels in de Rotterdamse raad. “Zwarte Piet ligt gewoon heel goed bij de feesboektokkies, bange bejaarden en iedereen die vindt dat vroeger alles beter was. Precies de doelgroep die wij als 50PLUS proberen aan te spreken.”
Om die zetels te bemachtigen bepleit de partij onder meer voor een verlaging van de pensioenleeftijd, verhoging van de pensioenen en voor de zekerheid nogmaals een verlaging van de pensioenleeftijd. Ook moet er gratis openbaar vervoer komen voor ouderen, gratis woningen voor ouderen en het keihard aanpakken van draaideurcriminelen.
“Wat dat betreft heeft Zwarte Piet een perfecte staat van dienst. Zelf wil ik maar al te graag Sinterklaas spelen voor mijn doelgroep, dus met Zwarte Piet halen we qua know-how wel een toppertje binnen boord. Daarnaast heeft hij hands-on ervaring in het deporteren van mensen die zich niets aantrekken van het wettige gezag. En of je nou mensen verscheept naar Spanje, of een ander land van herkomst, is dan niet zo spannend.”

3

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
3 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KetsmanWeirdoinventorDs. Ploppo Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Ds. Ploppo
Eindbaas!
Eindbaas
Ds. Ploppo

Dan had het toch aardiger geweest als die gemeenteraadsverkiezingen pakweg begin December hadden plaatsgevonden.
Maart is qua piet-product-placing niet zo’n handige maand.
Voor pietendiscussie loopt het orkaanseizoen van september tot half december.
In maart is zwarte Piet gewoon een neger met ADHD en die trekt maar weinig stemmen onder ouwetjes (die toch al niet zo van drukte houden).

Weirdoinventor
Uber Heerser

Is dit nou het derde topic over hoe die ene mevrouw lijsttrekker van die rare partij wordt in die aparte stad?

Ketsman
Newbie
Ketsman

Ik wil eerst weleens een geboortecertificaat zien. Ik ben die Spaanse inmenging in onze politiek een beetje zat.