More

  RECENTE POSTS

  Zorginfarct met code zwart in je podcast

  Hugo de Jonge heeft nog een aantal mijlpalen te bezoeken voor een fotomomentje, zoals 14e boosterprik van de maand, de nieuwe collectie van de Schoenenreus en andere zinloze perskringrukspotlights, dus laten de CDA carrièrehoer links liggen en gaan voor de inhoud.

  Want in de zorg gaat het stuk. Van een zorginfarct is al sprake ook al gaat Hugo (sorry, toch nog even) voorlopig nog geen code zwart afkondigen, want dan is die er niet. En ondertussen verzuipt de zorg, zijn de zuurstofapparaten op en gaan de mensen met inhoudelijke kennis (Marino, Nienke, Frank en Maarten, onder andere bekend van coronettecijfers en de podcast Signaalwaarde) praten met de mensen op de vloer in de podcast Dagboek van het zorginfact.

  De tussentijds verhoogde crowdfunding is ruim overtekend, dus kom maar door. Tot die tijd hieronder Clouseau bij Even Tot Hier.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/12/2021 - 11:42 11:42

  In mijn tijd was de NVSH iets heel anders.

  Verder is een geluid van de werkvloer op z’n tijd wel eens interessant om diverse lieden weer met beide benen op de grond te krijgen.

  Probleem is nu volgens mij eigenlijk minder de de politiek als wel de stroperigheid van de adviesorganen en ambtelijke top. Uiteindelijk is een minister niets meer dan iemand die voor de camera uit mag leggen waarom z’n ambtenaren nu weer de mist in zijn gegaan. Zonder daarbij die ambtenaren publiekelijk af te vallen.
  Blijft lastig als je vooropleiding (PABO) je niet direct de wetenschappelijke achtergrond biedt die bij een corona dossier wel prettig zou zijn.

  Verder is dit natuurlijk niks wat we niet al wisten. De zorg is redelijk uitgeput en zou aangevuld moeten worden met meer handen aan het bed plus een vermindering van de admin. rompslomp.
  Het tegenovergestelde gebeurt.

  De huidige golf overleven we nu wel, maar laat een nog verder uitgeputte zorg achter. Als Omikron dan toeslaat, kan dat best wel eens de genadeklap zijn met lijken in de gang en tig kankerpatienten die niet op tijd geholpen konden worden omdat hun IC-bed 2 maanden door een wappie bezet werd gehouden.

  Verder is de focus op de IC inderdaad ook een farce. De druk op de overige zorg is in totaal veel groter, alleen minder spectaculair zichtbaar. Maar dat verandert wel als de SEH mensen aan de poort moet weigeren die verder nergens anders meer heen kunnen.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  06/12/2021 - 23:44 23:44

  Zou bloggen niks voor je zijn?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  07/12/2021 - 10:38 10:38

  Prima plan., Een geheel nieuwe carriere.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN