Sven heeft toch al goud gewonnen, dus u heeft alle tijd om fijn Zondagsfilmpjes te kijken.

Vandaag in de Zondagsfilmpjes een museumcurator die door een viraal promofilmpje en een gestolen telefoon in een shitstorm terecht komt en een man die wraak neemt op de moordenaars van zijn moeder.
The Square – Zweden (2017) – Ruben Östlund

De Zondagsfilmpjes staan erom bekend dat ze een vervreemdende blik werpen op de relatie tussen klassen-identiteit en vegetarische ethiek. Altijd gefascineerd door het traditionele begrip van betekenis. Wat begint als hoop, wordt snel omgezet in een tragedie van nutteloosheid, waardoor er alleen een gevoel van angst ontstaat en het vooruitzicht op een nieuwe synthese.

Zo ongeveer werkt het in het kunstwereldje en zo ongeveer prijs je een artiest aan, die een expositie in je museum komt doen: met een berg holle woorden. Het museum waar Christian curator is, wil het eens anders doen en huurt een controversieel pr-bureau in om een viraal filmpje te maken over hun nieuwe expositie: The Square. Christian is eindverantwoordelijk voor het filmpje, maar heeft zijn aandacht er niet echt bij omdat zijn telefoon is gestolen en hij op een zoektocht-met-gevolgen is, om deze terug te krijgen. In The Square wordt het kunstwereldje mooi in beeld gebracht, maar aan de andere kant zet de film je constant aan het denken door een aantal ongemakkelijke scenes, waarin je je afvraagt wat je zelf in zo’n situatie zou doen. De scene met de aapmens is het hoogtepunt van de (best lange) film en vat ongeveer de hele boodschap van de film samen. Wat die boodschap is mag u zelf bepalen na het kijken.
Drama/Comedy – IMDb 7.6RT 82%MagnetEN ondertitels
4sterren
Bad Day for the Cut – GB (2017) – Chris Baugh

Donal woont met zijn bejaarde moeder op het platteland van Noord-Ierland. Op een nacht wordt hij wakker van geschreeuw en blijkt zijn moeder te zijn vermoord. Een tijdje later komen er twee mannen om Donal zelf te vermoorden. Hij weet de aanvallers af te slaan en gijzelt er een. Donal is vastbesloten om de moord op zijn moeder te wreken en gaat met hulp van zijn gijzelaar op onderzoek uit. Bad Day for the Cut is een recht voor z’n raap wraakfilm met genoeg actie, plot twists en gruwelijkheden om je geen moment te hoeven vervelen.
Actie/Thriller – IMDb 6.4RT 100% – NetflixMagnetNL ondertitels.

Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
horrorneefje
Lid
12/02/2018 - 16:29 16:29

Dnak! Maar de magnet link van Bad Day for the Cut werkt niet.