Vandaag bent u allemaal ingesneeuwd in verband met Code Oranje en snowmaggeddon. Dus alle tijd om Zondagsfilmpjes te kijken!

Vandaag twee sterke vrouwen in de Zondagsfilmpjes. Niet heel erg genderneutraal en ze zijn ook nog eens allebei wit. Als u nu gekwetst bent dan heeft u pech. Gewoon niet zeiken en film kijken!

4sterren
Elle – FR/DE/BE (2016) – Paul Verhoeven

Nee! Niet meteen wegklikken! Inderdaad het is een film van Paul Verhoeven over een verkrachte vrouw en ze praten de hele tijd Frans, maar laat dat u er alstublieft niet van weerhouden om deze film te gaan tjekken.
De koele succesvolle zakenvrouw Michèle Leblanc wordt in haar huis verkracht door een gemaskerde man. Ze houdt dit voor iedereen verborgen, maar is vastbesloten om de dader te vinden. Ze gaat daarbij net zo zakelijk te werk als ze in haar baan doet en niemand heeft in de gaten wat er nou eigenlijk gebeurd is. Langzaam maar zeker vallen er allerlei puzzelstukjes op de juiste plek, maar dat gaat niet van een leien dakje.
Elle is een boeiende, spannende film, met een hele goede rol van Isabelle Huppert, die er ook een Oscarnominatie voor kreeg en prima geregisseerd door Verhoeven.
Thriller/Drama – IMDb 7.2RT 91%MagnetNL ondertitels
3-5sterren
Atomic Blonde – DE/VS/SE (2017) – David Leitch

Op het moment dat De Muur op omvallen staat wordt MI6 agente Lorrain Broughton naar Berlijn gestuurd om een lijst met dubbelspionnen te vinden en veilig te stellen. Wat dan volgt is een aaneenrijging van actie, stunts, list, bedrog en veel doden.
Atomic Blonde is een fijne, snel gemonteerde film en het verhaal is ook best prima te doen. Regisseur David Leitch won al prijzen voor zijn stuntwerk en ik vermoed dat hij hier ook wel weer een paar prijsjes mee in de wacht gaat slepen. Want de zwaar gestileerde actiescènes zijn om te smullen.
Actie/Thriller – IMDb 6.8RT 76%MagnetNL ondertitels.

Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bismarck
10/12/2017 - 19:00 19:00

Voor Atomic Blondie heb je geen magneet nodig, die staat gewoon op de Jijbuis.

Niks mis trouwens met Paul Verhoeven, bij mij staat Starship Troopers wel in de top 10 films die ik tussen kerst en nieuwjaar ga binchekijken (samen met de Cornetto trilogy, Das Boot, The Quest, Pulp Fiction, Léon, The hitchhikers guide en Goodbye Lenin). Verdere suggesties zijn uiteraard welkom, want 10 films, dat is amper twee dagen.

Weirdoinventor
Antwoord aan  Bismarck
12/12/2017 - 19:24 19:24

The Beast, Cube, True Romance, Starship Troopers 3 (of alleen dat nummer op Youtube een paar keer achter elkaar), Pan’s Labyrinth, From Dusk till Dawn, How to Train your Dragon, een The Transporter marathon, Fanfare, Coherence, Best of the Best (voor de soundtrack), Memento, Banlieue 13, Pitch Black, Otis, The Blue Max, The Thing, Killer Klowns from Outer Space Society, The 9th Company, Universal Soldier: Regeneration, Alien Raiders?

Weirdoinventor
Antwoord aan  Weirdoinventor
12/12/2017 - 23:28 23:28

Met een komma tussen Space en Society, want een film over een Killer Klowns from Outer Space Society zou wel heel topgaaf zijn.

Ketsman
10/12/2017 - 19:01 19:01

comment image