Vandaag in de Zondagsfilmpjes gaan twee buren op jacht naar een inbreker en zoekt een jongetje troost bij een levende boom.

4sterren
I Don’t Feel At Home In This World Anymore – VS (2017) – Macon Blair

Nee! Niet meteen wegklikken of de film die hieronder staat gaan tjekken! Dit is namelijk niet de film die je aan de hand van de titel zou verwachten. Het is geen deprimerende zeikfilm over een vrouw die het allemaal niet ziet zitten, maar een erg leuke gitzwarte comedy over Ruth, een vrouw die de wereld HAAT. En terecht, want ze wordt omgeven door eikels van de bovenste plank. Stuk voor stuk lompe distributiecentra-eigenaren die hun zooi van zich afgooien, voordringen bij de kassa en hun hond laten schijten op haar gazon. Tot overmaat van ramp wordt er dan ook nog bij haar ingebroken en doet de politie helemaal niks.
Daarom neemt ze het heft in eigen hand en gaat ze samen met haar buurman achter de inbreker aan. Naarmate de zoektocht vordert komen ze terecht in een clusterfuck van shit die de fan raakt en gaat er van alles mis.
Het is kortom gewoon een heel erg grappige film met veel situatiehumor, die heerlijk wegkijkt. Dat er af en toe een klein loopje met het realisme wordt genomen, moet u maar door de vingers zien. En de fijne 80’s soundtrack is een leuke bijkomstigheid.
Misdaad/Comedy – IMDb 7.0RT 89%NetflixMagnetNL ondertitels

4sterren
A Monster Calls – GB/VS/ES (2016) – J.A. Bayona

De ouders van de 12-jarige Conor zijn gescheiden. Hij woont samen met zijn moeder die tot overmaat van ramp kanker krijgt. Hij vlucht in een fantasiewereld en krijgt daarin bezoek van de grote boom die vlak bij hun huis staat.
Met een verhaal als dit ontkom je natuurlijk niet aan een beetje sentimentaliteit. Maar die ligt er gelukkig niet te dik bovenop. De film is prachtig gefilmd en Liam Neeson speelt een hele goeie boom.
Drama/Fantasy – IMDb 7.5RT 87%MagnetNL ondertitels.

Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties