Vandaag in de Zondagsfilmpjes: In Good Time probeert een bankrover geld voor de borgsom van zijn broer bij elkaar te krijgen. En in Nightcrawler gaat een gedreven jongeman met zijn camera in nachtelijk Los Angeles op zoek naar sensatienieuws.

4sterren
Good Time – VS (2017) – Benny Safdie & Josh Safdie

De broers Connie en Nick plegen een bankoverval in New York en terwijl ze op de vlucht zijn, gaat er van alles mis. Het geld wordt waardeloos door een verfbom en Nick wordt gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis op Rikers Island. Nick is zoals we dat hier in de bunker zeggen ‘niet helemaal 114%’. Niveautje Hollandse Hitszanger, oftwewel niet zo snugger. Connie weet dat hij het nooit zal overleven in de gevangenis en zet alles op alles om hem eruit te krijgen.
Good Time is een erg fijn gemonteerd filmpje. Je wordt echt meegetrokken in de adrenalinerush van Connie en het sfeertje dat wordt neergezet is lekker rauw. U hoeft dus niet bang te zijn dat u in slaap valt. Met een goede rol van Robert Pattinson die u hopelijk niet kent van Twilight en een prima soundtrack van Oneohtrix Point Never.

Misdaad/Drama – IMDb 7.5RT 91%MagnetENG ondertitels
4sterren
Nightcrawler – VS (2014) – Dan Gilroy

Louis Bloom woont in Los Angeles is heel hard op zoek naar werk. Naar werk, maar vooral naar geld. Zijn motto luidt dan ook: “if you want to win the lottery you’ve got to make money to get a ticket.” Op een gegeven moment ontdekt hij dat er geld valt te verdienen door beelden van ongelukken te verkopen aan lokale nieuwszenders. Hoe eerder hij ter plekke is en hoe sensationeler de beelden, hoe beter hij betaald kan krijgen. Louis schuwt daarbij na een tijdje niet om de waarheid een beetje aan te passen, om zo een schokkender en opzienbarender verhaal te krijgen. Louis wordt uiteindelijk dermate gegrepen door de ‘roem’ die zijn beelden hem brengen, dat de grens tussen verslag doen en ‘de ster van zijn eigen show zijn’ langzaam vervaagt.
Nightcrawler is vooral de film van Jake Gyllenhaal. Hij zet de naar psychopaat neigende cameraman zo lekker creepy neer dat het me een beetje verbaast dat hij hier geen Oscarnominatie voor kreeg, want dat had makkelijk gekund. De film houdt je verder constant op het puntje van je stoel en grijpt je bij de strot, om maar eens een paar clichés te gebruiken. Het is echter niet minder waar. Een erg goed filmpje dat na de aftiteling nog wel even door je hoofd blijft spoken.
Thriller/Drama – IMDb 7.9RT 95%MagnetNL ondertitels.

Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
horrorneefje
Lid
27/11/2017 - 19:23 19:23

Veel dnak weer van Dale! Land of Mine, en Embrace of the Serpent intussen gekeken, en die waren weer zeer de moeite waard. Good Time nu in de torrentslurper.