Vandaag in de Zondagsfilmpjes een zoektocht naar een plant in de Amazone en een lekker heistfilmpje.

4sterren
El Abrazo De La Serpiente – CO/VE/AR (2015) – Ciro Guerra

We beginnen de Zondagsfilmpjes vandaag met een mooie film over twee wetenschappers die onder begeleiding van een Amazone-indiaan op zoek gaan naar een zeldzame geneeskrachtige plant. Onderweg worden ze niet alleen geconfronteerd met alle gevaren van de jungle, maar komen ze ook zichzelf behoorlijk tegen en wordt maar weer eens duidelijk dat mensen best vervelende wezens kunnen zijn.
El Abrazo De La Serpiente is echt een beleving. De film is prachtig in zwart wit gemaakt en als je je laat meevoeren door het verhaal en de beelden ben je echt even een paar uur van de wereld. Niet voor niets werd de film genomineerd als beste niet-Engelstalige film bij de Oscars.
Avontuur/Drama – IMDb 8.0RT 97%MagnetENG ondertitels
3-5sterren
Logan Lucky – VS (2017) – Steven Soderberg

In tegenstelling tot het eerste filmpje, is het tweede filmpje van vandaag gewoon een lekkere wegkijkfilm. Het verhaal gaat over een man die jaren na een mislukte overval nog één keer een klapper wil maken. Dat is natuurlijk een overbekende kapstok, maar Soderberg weet er een prima draai aan te geven.
Verwacht geen hoogstaande cinema, maar een prima stukje zondagmiddag filmentertainmentvermaak, met een paar leuke twists en een fijne rol van Daniël ‘James Bond’ Craig.
Misdaad/Comedy/Drama – IMDb 7.2RT 93%MagnetNL ondertitels.

Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wtrdk
Lid
19/11/2017 - 19:18 19:18

Logan Lucky is wel aardig vermaak. Enige wat ik miste is een beetje spanning. Sjeems Bond is leuk in deze rol, en ook die 2 rednecksbroers van ‘m zijn leuk. En de kleindochter van The King is best aardig om te zien 😉

horrorneefje
Antwoord aan  Wtrdk
20/11/2017 - 01:25 01:25

Ik hoop op Jamie Bell als opvolger van 007. Die flaporen zouden een Bond goed staan.