Het is weer herfst en dat betekent: Zondagsfilmpjes!

We beginnen de Zondagsfilmpjes met een lekker spannend filmpje waarin een gemoedelijk weekendbezoekje aan de ouders van zijn vriendin, voor hoofdpersoon Chris heel anders uitpakt dan hij had kunnen bedenken.

Voor het tweede filmpje gaan we naar de VS in de jaren ’50, alwaar we Ray Kroc -een reizende verkoper van milkshakemachines- volgen. Hij was de man die met de gebroeders McDonald in zee ging en door een combinatie van doorzettingsvermogen en harteloosheid, de fastfoodwereld volledig revolutioneerde en McDonald’s de grootste restaurantketen van de wereld maakte.

4sterren
Get Out – VS (2017) – Jordan Peele

Rose en Chris reizen af naar de ouders van Rose om hun relatie aan hen bekend te maken. Voor dit heuglijke feit hebben ze besloten om een weekend bij haar ouders te gaan logeren. Toevallig net in het weekend dat het jaarlijkse feest voor alle vrienden van Rose’s ouders wordt gehouden. Alles lijkt goed te gaan, ook al merkt Chris wel dat Rose’s ouders heel overdreven aardig tegen hem zijn. Hij vermoedt in eerste instantie dat dat komt omdat ze er niet helemaal goed mee om kunnen gaan dat hij zwart is, maar naarmate het weekend vordert ontdekt hij dat er meer vreemde dingen in het huis gaande zijn.
Get Out is een film die als genre horror meekrijgt, maar ik zou hem eerder categoriseren als thriller. Langzaam maar zeker wordt de spanning opgebouwd en blijken dingen heel anders te zijn dan je in eerste instantie zou denken. Een prima film. Niet horror-eng, maar wel spannend, onderhoudend en hier en daar grappig.
Thriller/Mystery/Suspense – IMDb 7.7RT 99%MagnetNL ondertitels.

4sterren
The Founder – VS (2016) – John Lee Hancock

In 1954 is Ray Kroc een mislukte milkshakemachineverkoper. Hij reist het hele land door om zijn machines te verkopen, maar niemand is geïnteresseerd. Totdat hij te horen krijgt dat een restaurant in Arizona er een aantal wil kopen. Dit restaurant blijkt van de gebroeders McDonald te zijn. In plaats van een diner, hebben zij een nieuw concept bedacht: fast food. Ray is dermate onder de indruk dat hij wil gaan samenwerken met de broers om er een franchise van te maken. In eerste instantie zien de broers dit niet zitten, maar uiteindelijk stemmen ze toe, mits zij de volledige controle over de kwaliteit en het concept blijven behouden. Maar zodra Kroc aan boord is komen ze erachter dat Kroc hele andere plannen heeft met de onderneming, dan zijzelf.

Now, I know what you’re thinkin’. How the hell does a 52 year old, over-the-hill milkshake machine salesman. . . build a fastfood empire with 16,000 restaurants, in 50 states, in 5 foreign countries. . . with an annual revenue of in the neighborhood of $700,000,000.00. . . One word. . . PERSISTENCE.

The Founder geeft een mooi beeld van de ontstaansgeschiedenis van McDonald’s en van de man achter het grote wereldwijde succes. De onderlinge strijd over welke richting het concept op moet gaan, tussen de broers McDonald enerzijds en Ray Kroc anderzijds is fascinerend en laat zien dat het uit de grond stampen van een wereldwijde restaurantfranchise niet over een nacht ijs of over rozen gaat. Het is gewoon keiharde business.
Avontuur/Biopic/Drama – IMDb 7.2RT 83%MagnetNL ondertitels

Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wtrdk
Lid
23/10/2017 - 16:44 16:44

Ah, top, weer wat inspiratie! Thanks!