Zondagsfilmpjes 75

0
450

Vandaag kunt u in Tale of Tales zien dat sprookjes niet altijd voor kinderen zijn. En na het bekijken van Cop Car denkt u nog wel even 14 keer na voordat u gaat joyriden in een politieauto.

Tale of Tales – I/F/GB (2015) – Matteo Garrone

U kent regisseur Matteo Garrone misschien nog van de ijzersterke, bizarre maffiafilm Gomorra. Nu is hij terug met Tale of Tales. In zijn eerste Engelstalige film krijgen we drie sprookjes uit drie naast elkaar gelegen koninkrijken voorgeschoteld. Een verhaal over een koningin (Salma Hayek) die zo graag een kind wil dat ze haar ziel verkoopt, een verhaal over twee oude dames die er alles voor over hebben om weer jong te zijn, teneinde in de gunst te komen van de -over een enorm libido beschikkende- koning (Vincent Cassel). En een verhaal over een koning (Toby Jones) die meer aandacht heeft voor een vlo dan voor zijn gezin. Klinkt bizar? Dat is het ook. Maar met een flinke scheut humor eroverheen. Tale of Tales is een visueel prachtige film en het is leuk om de cast eens andere rollen te zien spelen dan normaal.
Fantasy – MvD 7.5 – IMDb 6.4RT 79%MagnetEngelse ondertitels

Cop Car – VS (2015) – Jon Watts

In Cop Car neemt een stel tieners de politieauto van sheriff Kretzer (Kevin Bacon) mee voor een ritje. Dat ritje loopt nogal uit de hand en de sheriff is not amused en gaat in de achtervolging. Vervolgens gaat ongeveer alles wat mis kan gaan, ook daadwerkelijk mis. Dat vat deze film wel ongeveer samen. Prima ongecompliceerd filmpje, waar je verder niet bij hoeft na te denken. Ook wel eens fijn op zo’n grijze doordeweekse zondagmiddag als vandaag.
Comedy/Drama – MvD 7.0 – IMDb 6.2RT 79%MagnetNL ondertitels.

Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
Retecool houdt van demense en houdt ervan als u uw liefde voor ons laat blijken op Facebook.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties