More

  RECENTE POSTS

  Zoek de schat 2.0: Geocaching

  Ja als we het opeens over vagina’s gaan hebben op Retecool, kunnen we het net zo goed over kinderen hebben. Aangezien we de komende dagen vrij hebben, kun je weer eens lekker een stukje gaan wandelen. Hier een leuke suggestie om dan ook je kinderen zonder zeuren mee te krijgen.

  Alles wat je nodig hebt is een smartphone en installeer daar de app Geocaching op. Als je niet weet hoe dat moet, vraag dat dan maar aan je kinderen.

  Op zoek naar de schat!

  Geocaching is een spel waarbij je met behulp van een app op je telefoon op zoek gaat naar een ‘schat’, ook wel de ‘cache’ genoemd. Caches zijn geen kisten met goud of kristallen schedels, maar waterdichte plastic bakjes voorzien van een logboek. Het is de bedoeling dat je in het logboek schrijft wie de cache gevonden heeft en wanneer. Daarna verstop je de cache weer goed voor de volgende Geocacher. En dat zijn er meer dan je denkt. Wereldwijd zijn er 3 miljoen geregistreerde cachers.

  Neem prulletjes mee

  Om het spel vooral voor kinderen leuk te maken zitten er vaak kleine prulletjes, snoepjes of stickers in die je kunt ruilen voor iets wat je zelf hebt meegebracht. Als je geluk hebt, tref je misschien een travelbug aan. Dat zijn caches die je mee moet nemen en in een andere cache weer moet verstoppen. Zo reist de bug de hele wereld over. Je kunt de code van de bug in de app noteren en zo zien waar de bug allemaal al is geweest, en wat er met je verstopte bug nadien is gebeurd. Caches kunnen overal verstopt zijn. Waar je ook bent, er zit altijd wel een cache in de buurt waar je naar kunt zoeken. Family fun voor gratis! En geloof me; zelfs pupers krijg je er (na enig aandringen en fastfoodbeloftes) mee aan het wandelen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Oersoep
  Oersoep
  Gast
  26/04/2017 - 17:06 17:06

  typo: cache

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  26/04/2017 - 21:55 21:55

  Wereldwijd 3 miljoen gebruikers. Ik heb zelf android met 1 miljoen gebruikers zien ik. Wil ik wel lod worden van die club? Steeds maar schatten zoen in de buurt van iphone eclaves? Kun je daar wel komen met de auto?

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Hangmat
  26/04/2017 - 21:56 21:56

  De typos er gratis bij!

  Bismarck
  27/04/2017 - 10:51 10:51

  “zelfs pupers krijg je er (na enig aandringen en fastfoodbeloftes) mee aan het wandelen.”
  Waarmee het positieve effect van dat wandelen meteen weer teniet is gedaan, al helemaal omdat je zelf, eenmaal in het etablissement, de verleiding van de fastfood ook niet kunt weerstaan (ondanks de spijt die na de eerste kleffe hap mcdrek onherroepelijk optreedt).

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  10/05/2017 - 17:07 17:07

  Verder leuk te vermelden dat de verstop-plekken vaak echt de moeite waard zijn. Kan bv in een boom midden in de stad zijn, vanwaar je opeens een verrassend mooi uitzicht over iets hebt wat normaal achter een muur verborgen zit.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN