More

  RECENTE POSTS

  Yep yep, we hebben een subsidierap

  Terwijl wij de redactiebunker voorzien hebben van een schier onuitputtelijke sloot vodka en de beeldschone Taya hebben gekocht, deed Stichting f6 ook iets met hun subsidie. Zij lieten, zoals al aangekondigd hun beste Sinterklaasgedichtenschrijvers aanrukken die een liedje maakten. En eerlijk is eerlijk, het klinkt niet eens slecht. Maar laten we de tekst eens onder de loep nemen.

  Zal het niveau ‘BOEM LAUW, POESJE MAUW, TREK JE BROEK AAN STEM NU GAUW’ ontstegen worden? En, in hoeverre gaat het nummer over de reden voor de subsidie, het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne?

  Het eerste wat ons opvalt is dat de zangeres steeds zingt dat je een Lada niet moet laten varen. Dit lijkt ons niet meer dan logisch. Maar ja, wij rijden geen Lada’s. Pro-tip van Ome Mc: auto’s moet je nooit laten varen, dat kunnen ze niet.

  We gaan even in op het eerste couplet van het nummer. Jawel, want zo rollen wij. De rapper in dit couplet is naar eigen zeggen vooral bezig met zijn doekoe, zijn geld. Hij heeft geen idee waarom, maar dat wordt kennelijk afgepakt als je ‘Ja’ stemt. Raar, want uitkeringen worden niet geregeld in het verdrag. Maar volgens de rapper gebeurt het volgende, op sinterklaasrijm:

  Wat valt er nou te kiezen? Wij doen of er altijd wel wat valt te verliezen. Wij zijn hier geboren dus we mogen van geluk spreken, maar de mentaliteit is ‘Fuck dat’, ik wil niet mijn geluk delen. Ik heb het goed maar iemand anders heeft een kutleven. Maar dat boeit met niet ik wil gewoon mijn rust nemen.

  Duidelijk. Wij zijn ook altijd direct toe aan een middagdutje als we horen dat iemand een kutleven heeft.

  Ik wil op vakantie, dus ik vertrek naar een plek, waar de rest staat voor de hek. Zolang het mijn uitzicht maar niet bevestigt [hier begint de zangeres er doorheen te jengelen, dus het kan zijn dat de tekst vanaf hier niet geheel goed verstaan is – BT].

  Het ontgaat uw redactie echt volledig wat de vluchtelingenstroom uit het Midden-Oosten in vredesnaam te maken heeft met het samenwerkingsverdrag met Oekraïne. Hopelijk legt de rapper dit later in het nummer uit.

  Geen tijd om te denken want de rest wil gewoon doekoe verdienen. En dat verdrag van Oekraïne is gematchfixed dus wat valt er nog te kiezen.

  Geen idee wat de rapper hier bedoelt. Oekraïne is geen voetbalwedstrijd. Die betere uitleg van de rapper zien we somber in.

  Ik heb mijn stem maar niet veel om te zeggen, maak je niet druk over de dingen die ik wil hebben en wat we hebben is meer dan die mensen in kampen, maar we hebben geen zin om daarmee te kampen. De gedachte is krampachtig maar dat kon je verwachten.

  Briljant. ‘Wat rijmt er op ‘kampen’? Laat me denken.. Ik weet het! ‘KAMPEN’! Wederom heeft de voltallige redactie van Retecool geen flauw idee waarom de rapper denkt dat Oekraïeners massaal in kampen zitten en op de vlucht zijn.

  Zelfzuchtigheid zit in de mensheid, [onverstaanbaar stukje – BT] of begrip tonen. Maar liever alles op een hoopje, begraven en zand erover.

  Dit zijn gewoon random woorden hè?

  Zand erover? Terwijl mensen vluchten voor hun leven, zit ik rustig mijn broodje te eten. Weet je? Ik krijg een betere smaak, maar wanneer zijn we nou zo verbitterd geraakt?

  Nogmaals, volgens ons kreeg de stichting die subsidie in verband met het referendum van vandaag en hoe zeer we ook meevoelen met de honderdduizenden vluchtelingen overal, die hebben verbazend weinig te maken met het samenwerkingsverdrag met Oekraïne. Heeft iemand de rapper wel verteld dat Oekraïne geen stad in Syrië is?

  Vooruit, pakken we ook nog even het refrein mee:

  Er is een keuze te maken, Lada’s vooral niet varen. Geen tijd om te slapen, tijd om een keus te maken. 

  Met dit hele refrein zijn wij het in de redactiebunker volmondig eens. Maak die keuze dus ook vandaag in een stemhokje. Maar lees u iets beter in dan de rapper in het eerste couplet, die duidelijk geen flauw idee heeft waarover hij vandaag mag stemmen.

  Het hele nummer beluisteren? Dat kan hieronder.

  Alweer een referendumpots?! Ja. Duh. We zijn voor samenwerken! Taya trouwens ook. Verder zijn we uiterst behulpzaam, bijvoorbeeld als u (in de Ikea) op 2e Paasdag uit moet leggen dat Pasen eigenlijk een soort The Walking Dead is, maar dan avant-le-lettre. Ons “Je bent zelf een Billy-kast” toeroepen kan op Twitter, handleidingen van een doe-het-zelf referendum voorstellen mag ook op Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN