More

  RECENTE POSTS

  Williamson Tunnels

  Ergens tussen 1810 en 1840 had zakenman Joseph Williamson uit Liverpool nogal tijd over. Zoveel tijd dat hij een gigantische lading tunnels onder de stad liet graven. Waarom? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld aangezien Williamson zelf niets losliet over de bedoeling van de tunnels.

  Gespeculeerd wordt dat hij lid was van een extreem religieuze sekte en bang was voor vervolging. De tunnels waren dan bedoeld om de stad te kunnen ontvluchten. Maar er wordt ook gezegd dat het puur een project was om werklozen aan het werk te zetten, zodat hij op deze manier zijn steentje bij kon dragen aan de armoedebestrijding in Liverpool. Williamson stond namelijk ook bekend als filantroop.

  In ieder geval liggen, of lagen (veel tunnels zijn afgebroken voor latere bouwprojecten) er kilometers tunnel onder de stad die tot voor kort vol met rommel en grond werden gestort. Sinds 1995 worden de tunnels stukje bij beetje uitgegraven, schoon gemaakt, opgeknapt en opengesteld voor het publiek. Dat levert mooie plaatjes op, zoals je hieronder kunt zien. Daaronder twee shorts over de Williamson Tunnels.

  williamsontunnels01

  williamsontunnels02

  williamsontunnels03

  williamsontunnels04

  williamsontunnels05

  williamsontunnels06

  williamsontunnels07

  williamsontunnels08

  The Williamson Tunnels Liverpool

  A Brief History of the Williamson Tunnels

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  behanger
  Beheerder
  07/09/2015 - 14:24 14:24

  Zulke tunnels zijn er ook onder Nijmegen. De discotheek “Extase” zit in er deel ervan, en zo zijn er meer stukken zichtbaar. De tunnels onder de universiteit schijnen er op aangesloten te zijn.

  behanger
  Beheerder
  07/09/2015 - 14:27 14:27

  WAT EEN KUTMUZIEK, TROUWENS.

  Bismarck
  07/09/2015 - 19:08 19:08

  Als het vluchttunnels waren, was die Williamson wel een tikje claustrofoob, dat ie ze zo breed en hoog liet graven. Ik zou nog eerder gokken dat ie op de één of andere manier (Dr. Who?) had gehoord van de Duitse bombardementen een eeuw later en uit voorzorg schuilkelders liet aanleggen (maar hij kon die werkelijke reden natuurlijk niet verklappen). Zo, top dat maar eens Xaderp!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN