Ja, de titel klinkt inderdaad een beetje truttig, want bij een driewieler denk je in eerste instantie niet aan een racemonster. Bij het woord “trike” lijkt het al wat sneller te gaan, maar een trike is uiteraard ook gewoon maar een driewieler.

Alleen zijn de meeste driewielers niet uitgerust met een 133 liter grote watertank waar een druk van 414 bar op staat. Ja, je leest het goed, 414 bar! Dat is veel, heel veel. Die druk wordt gebruikt om de driewieler aan te drijven als een soort waterraket. En zoals je zult begrijpen gaat dat buitenaards snel.

Dat is inderdaad vlot te noemen

Nou, nou, buitenaards snel? Is dat niet wat overdreven, ome Reet?“. Nee, dat is zeker niet overdreven. Want op het Circuit Paul Ricard heeft het apparaat een topsnelheid behaald van 261 kilometer per uur en de acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur nam slechts een halve seconde in beslag. Een halve seconde! De Tesla Model S P100D, de snelste productieauto ter wereld, heeft daar nog steeds vijf keer zo lang voor nodig: 2,5 seconden. Die 261 kilometer per uur haalt de driewieler overigens binnen 4 seconden. Check hieronder de start in slow motion:

François Gissy

Wat uitgebreider beeld, inclusief hoe de driewieler in elkaar is gezet (het is overigens niets meer dan een frame, drie wielen en een flinke watertank), kun je hieronder zien. Samen met heel fijn beeld van één van de mooiste circuits ter wereld: Circuit Paul Ricard. De andere video’s van François Gissy zijn overigens ook de moeite waard, want de man is een liefhebber van snelheid en een lefgozer. Dat is over het algemeen een gevaarlijke, maar fijne combinatie.

8

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
4 Reacties
4 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BismarckBismarckArduenn Roel ZwaarMonade Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Ketsman
Newbie
Ketsman

Dat is een geweldige oplossing voor het CO2 probleem, professor. Maar eh..

Ketsman
Newbie
Ketsman

Monade
Eindbaas!
Eindbaas
Roel Zwaar
Eindbaas!
Eindbaas
Roel Zwaar

414 bar. Iets zegt mij dat sommige jongetjes daar best jaloers op zijn…

Arduenn 
Druk baasje

Stap 1: Regenwater erin

Stap 2: Dop erop

Volgens mij hebben ze de stap met die compressor overgeslagen in dat filmpje.

Bismarck
Eindbaas
Bismarck

Maar dan zou het niet meer zo eco-friendly (b)lijken.

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

“de man is een liefhebber van snelheid en een lefgozer. Dat is over het algemeen een gevaarlijke, maar fijne combinatie.”
Dat fijn weet ik zo net niet, maar gevaarlijk is het wel gebleken.