More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

  V

  andaag wederom een Vegablog op de Retecools. Niet dat we nou fundamentalistische die-hard Vegetariërs zijn hier, maar geen dode dieren eten heeft nou eenmaal duidelijk voordelen voor zowel je eigen lijf als voor de planeet, en bovendien geeft het je bonuspunten in allerlei dating-apps.

  De Farmers Defence Force-Jugend heeft vegetarische bloggers onlangs tot hun ergste vijanden bestempeld, dus dat beschouwen we als een extra stimulans om over vegetarische dingen te bloggen, en er zelfs een scherpje bovenop te doen. De FDF-Jugend schreef onlangs letterlijk op hun (besloten) Facebook-pagina: “We gaan het leven van vegetarische bloggers ERG zuur maken. Wij hebben van veel vegetariërs adressen en nummers. Dus wij kunnen ook bij hen binnenvallen. Dit kan erg onverwacht komen.
  Geen idee hoe hoog wij van Vretecool op hun targetlist staan, maar voor de zekerheid geef ik ze hierbij het adres van de Redactiebunker: Rijksstraatweglaan 14 te Rotterdam. Wel oppassen voor de hond, kindertjes!

  Een andere club waar we zéker niet hoog op de targetlist staan is de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Want wederom zijn we niet genomineerd voor een Vegan Award in de Categorie Beste Socialmediacontent. Wel talloze andere blogs, je kent ze wel, van die volkomen uitwisselbare dertien-in-een-dozijn appetijtelijke, maar verder volkomen kritiekloze vegameisjes waarvan ik sterk de indruk heb dat ze voor eigen parochie staan de preken. Vegetarische verhaaltjes voor reeds bekeerde vegetariers, poe-poe stoer hoor, vraag me niet waarom dat een award verdient. Terwijl wij hier op de Vretecools juist in het hol van de leeuw de Vega-boodschap staan te prediken, want onze gemiddelde lezer is een extreem cynische man van middelbare leeftijd. Wij staan iedere dag met onze poten in de modder van de frontlinie notoire carnivoren te bekeren! Bovendien zijn wij niet te koop door de Unilevers en Aholds van deze wereld: als we iets ruk vinden dan zeggen we dat gewoon. Dus in 2021 willen we eindelijk genomineerd worden, lieve NVV’ers, en anders sturen we de FDF-Jugend op jullie af. We weten waar jullie huis woont!

  Wie wel genomineerd was voor een Vegan Award dit jaar, in de categorie Beste Vegan Product, is de firma Vegan Seastar met hun vegetarische Zalm, bij de Jumbo te koop voor € 6,49 per 230 gram, want dat schijnen sommige lezertjes superbelangrijke informatie te vinden. Nu zijn wij redelijk getraumatiseerd door de Vegazalm van SoFish die we vorig jaar probeerden, want die was echt te smerig voor woorden. Zelfs het toilet gooide ‘m terug toen we ‘m probeerden door te spoelen, waardoor de stukken vegazalm anderhalve week later nòg op de tegelvloer door de gang stuiterden. Want het leek wel heul erg op een stuiterbal, zowel qua structuur als qua smaak. Brrr.

  Kijk 'm shinen in z'n Fruittella verpakking!
  Kijk ‘m shinen in z’n Fruittella verpakking!

   

  Het was dus met gigantische achterdocht dat we een pakje zalm van Vegan Seastar lieten ontdooien, overigens hetzelfde bedrijf achter de Vega Kalamariz die we onlangs hier bespraken. Net als bij de Kalamariz vinden we ook bij de zalm teleurstellend weinig gebruiksaanwijzing, en al helemaal geen inspirerende recepten om toe te passen. “Laten ontdooien en dan gebruiken in sushi of sashimi of zo. Kijk maar”. Meer aanknopingspunten hebben we niet. Eigenwijs als we zijn hebben we toch een plakje heel kort zachtjes gebakken in wat olijfolie en daardoor werd duidelijk waarom dat je dit product niet moet verwarmen: al smeltend veranderde het in een roze plasje.
  Een tweede plakje hebben we in redelijk gekoelde toestand geproefd, en dat deed ons qua bite erg aan gummibeertjes denken. De smaak leek erg op wortel, dus vermoedelijk zijn hier gewoon wortelsap, wat vegetarisch geleermiddel en uiteraard de nodige smaakmakers gebruikt.

  Fooddesing to the Max!
  Fooddesing to the Max!

   

  Wordt dit dan weer zo’n horrorverhaal als die vorige Vegazalm recensie? Nee, dat zeker niet. Eenmaal op kamertemperatuur smaakt de zalm al stukken beter, en gepimpt met wat goeie olijfolie, dille en wat verse citroensap was-ie uitstekend te doen. Lekker vettig ook. Maar bovenal moeten we erkennen dat deze zalm er wonderbaarlijk smaakvol uitziet. Hier heeft een team van fooddesingers duidelijk zijn stinkende best op gedaan. Jammer dat dat ten koste lijkt te zijn gegaan van de gebruiksaanwijzing. De firma Vegan Seastar zou eens een kijkje moeten nemen op de site van de Vegetarische Schlager, die  flink wat prachtige recepten heeft laat bedenken door een aantal deskundige deskundologen.

  5 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Fotogeniek
  Smaak
  Gebruiksaanwijzing
  Dode dieren nodig

  RECAPITULEREND

  Zéér goed gelukte nep-zalm, die zeker in de smaak zal vallen bij de instagrammende vegetariër. Erg fotogeniek, smaak is ook prima, alleen die handleiding is ronduit ruk.

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  14/09/2020 - 20:09 20:09

  Maar check die link dan, FDF-Jugend…. de neuk, er mensen om minder principieel vegetarisch geworden. Ga een tractor neuken puberboertjes, en ook: wie begint over “ze” is sowieso af.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Toxteth O'Grady
  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  15/09/2020 - 06:50 06:50

  Het wordt tijd voor meer vegavretecool.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  15/09/2020 - 11:17 11:17

  “ze” is “hullie” voor wie het VMBO he-le-maal doorlopen heeft.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Zéér goed gelukte nep-zalm, die zeker in de smaak zal vallen bij de instagrammende vegetariër. Erg fotogeniek, smaak is ook prima, alleen die handleiding is ronduit ruk.Vretecool: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi