More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Vegan Zeastar Kalamariz

  T

  raditiegetrouw bespreken we hier op de Vretecools in hoofdzaak twee soorten voer: goedkope kant-en-klaar maaltijden, en Vleeschvervangers. En die traditie gaan ze ons niet afpakken! Oh Nee!

  Wat betreft de vleesvervangers had ik vorig jaar ook al eens een vegazalmpje de revue laten passeren, een visveranger dus in feite, toen geen groot succes. Inmiddels heeft dit marktsegment niet stilgezeten, en is de firma Zeastar opgestaan, één van de vele merken van het ambitieuze Vegan XL, dat al een jaar of 5 vanuit Den Haag de bovenkant van de Vegamarkt probeert te bedienen.

  Uit al het ogenschijnlijk moois dat Vegan XL te bieden heeft beperken we ons vandaag even tot wat Fruit de Mer. De Kalamariz ontdekte ik min of meer bij toeval bij een bezoekje aan de Vegan Junk Food Bar, een foodconcept dat ik wellicht binnenkort ook een keer ga reviewen. Anyway, de puber in mijn gezelschap was diep onder de indruk van deze vegetarische inktvisringen, en na enig speurwerk leerde ik dat een zeer beperkt aantal Jumbo vestigingen deze verkoopt, maar je kan ze ook online bestellen, en thuis of op een pickup-point laten afleveren. Oh en het is diepvriesspul, dat staat ook nergens goed aangegeven bij de Jumbo. Gelijk vier dozen besteld want Kalamariz eet je natuurlijk in grote hoeveelheden, met goed veel knoflooksaus en wat citroenpartjes om uit te knijpen.

  De gebruiksaanwijzing is nog wel een puntje van verbetering, en dan druk ik me nog erg mild uit. “Frituur tot het goudbruin ziet”, meer hulp dan dit krijg je niet aangereikt. Het heeft me hierdoor wat geëxperimenteer gekost, maar uiteindelijk was ik veruit het meest tevreden met het resultaat van een minuutje of 7 in de Airfryer. En dat resultaat was zeer behoorlijke, nauwelijks van echt te onderscheiden Calamaris. Fijn vissig van smaak, mooie krokante korst en zelfs een klein beetje die fietsbinnenband-bite, die je je vast nog wel herinnert van Calamaris op vakantie in Griekenland, waardoor het zelfs verontrustend op echte inktvis leek. En inderdaad, prima om een half pond de man van naar binnen te werken

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Look & Feel
  Smaak
  Dode inktvissen nodig
  Verkrijgbaarheid
  Handleiding

  RECAPITULEREND

  Prima te doen! Wel even doorzetten qua verkrijgbaarheid, en uitzoeken hoe je dit klaarmaakt

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bob
  Bob
  07/09/2020 - 14:32 14:32

  mis een beetje de prijs in deze review: Wat kost dat nou?

  Skyclad
  Skyclad
  Antwoord aan  Bob
  07/09/2020 - 14:41 14:41
  AlHarryBar
  07/09/2020 - 16:42 16:42

  Jezus

  Nynke
  Nynke
  Gast
  23/07/2021 - 09:35 09:35

  En op hoeveel graden doen we dit dan in de Airfryer?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Prima te doen! Wel even doorzetten qua verkrijgbaarheid, en uitzoeken hoe je dit klaarmaaktVretecool: Vegan Zeastar Kalamariz