More

  RECENTE POSTS

  Vretecool Testlab: Boterham Kaas

  Zoals bekend gaat uw Vretecoolteam verder dan iemand ooit verstandig achtte. Wij gaan above and beyond om uit te vinden of u dood gaat aan vergif zoals Conimex, drek in blik, bapaohallucinaties danwel soortgelijke straatpizzabasisbestandelen.

  Vandaag in Vretecool gaan we voor de aloude Hollandse tractatie “Boterham Kaas”. Aangezien uw redactie natuurlijk niet in Nederland zit moesten we daar zelfs een klein tripje voor maken. En wie beter dan onze grotemensenvrienden van KLM om ons daarbij te helpen. Helaas is namelijk in Saint-Tropez het aantal Albert Heijn’s vrij dunbezaaid, dus zullen we toch twee uur moeten vliegen om een Hollandse boterham kaas te kunnen scoren.

  Benodigdheden:

  • Een creditcard. Of iDeal voor de mensen die geen Chardonnay drinken.
  • Een (geheime tip, niet verder vertellen) geldig reisdocument (maar u zat al in het buitenland, dus dat moet geen probleem zijn)

  Voorbereiding:

  Niets, superhandig, lekker snel, dus kijk maar.

  Bereidingswijze:

  Bestel via uw lokale ticketboer een ticket met de KLM naar Nederland vanaf een luchthaven bij u in de buurt. Gebruik hiervoor de creditcard of iDeal. Belangrijk is dat u oplet dat u niet met die kutframbozen van Air France vliegt of dat ze zo’n Transavia vlooienhok inzetten in plaats van een keiharde blauwe staaf vlieggenot. Maar dat staat er dan gewoon bij, dus let daar op.

  Meldt u zich (details op het zakje in de e-mail die KLM u stuurt) op de juiste tijd op de luchthaven naar keuze en ga aan board van de vlucht naar Nederland. Wij van Vretecool adviseren u tegelijkertijd een terugvlucht te boeken zodat u zo kort mogelijk in Vernederland hoeft te zijn, dus beetje op tijd vliegen en dan de avondvlucht terug en u bent helemaal het heertje/dametje/genderneutraal persoonsmens*. (* = liefdevol omcirkelen waar uw voorkeur op enig moment naar uitgaat, er zijn geen foute antwoorden, ga op uw gevoel af, kijk maar).

  “Dag leukere plek dan Nederland, tot straks”

  Nadat u de lucht in bent gegaan begint het meteen met een dreigend toontje. “Onze vluchtduur zal ongeveer X bedragen en we verwachten om zoveel uur zoveel op Schiphol te staan”. Maar daar kwam u niet voor, u wilde een boterham kaas. Welnu, daar voorziet KLM in.

  Voor iedereen met smaak is dit terra incognita

  Wij van Vretecool adviseren daarbij om een flesje witte wijn te vragen. Men serveert daarbij helaas geen lekkere vette ordinaire Chardo, maar een zuinig plastic flesje bleekwater Sauvignon Blanc, ietwat aangelengd met even zo zure Chardonnay. Dit helpt, zo bleek nà onze smaaktest, om de aangekoekte restjes kaas tussen uw tanden weg te bijten.

  “Bleekwater, bestanddelen: druiven”

  Goh, wat leuk, denkt u wellicht nog, een boterham kaas, wat Hollands. Nou, dan rekent u buiten de paarse broeken bij KLM. Die maken daar dus een belevenis van. En een belevenis, dat was het. God allemachtig, wat was dit een belevenis.

  “Speciaal. Gewoon een drooggevallen polder naast Amsterdam, maar even pretentieus en inhoudsloos als de hoofdstad zelf.”

  U zag het al een beetje op het topicplaatje, maar dit is dus niet uw doorsnee boterham kaas, dit is een aangeklede boterhamkaas.

  “Hier is geen horde overjarige alsmede ongewassen Japanners over klaargekomen, dit is volgens de KLM “Yoghurtsaus met kruiden”.

  Godzijdank werden we niet gecontroleerd op het tot de laatste glasvezel opknagen van dit broodproduct, alsmede mochten we een extra flesje bleek om de smaak weg te spoelen.

  Als je namelijk na één hap kokhalzend probeert je maag eruit te kotsen mag je er vanuit gaan dat iemand je eten vergiftigd heeft met Conimex, of je een KLM Boterham met Kaas aan het eten bent. Mond spoelen met zeep was plesanter dan deze ervaring. Mocht je nog twijfelen over of je niet langer in Nederland wil blijven dan je reeds geboekte stopover, DOE! HET! NIET!

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Uitstraling
  Smaak (boterham)
  Smaak (verpakking)

  RECAPITULEREND

  De uitstraling is die van een door 14 overjarige en ongewassen Jappen in een morsige bukakkekelder ondergekwakte witte boterham met kaasresidue. Zo smaakt die ook (denken we, we missen enigszins het referentiekader van de smaak van Japans zaad). De verpakking daarentegen was naast olijk versierd met Hollandse tafereeltjes (klompen, tulpen, slavenhandel) hoewel ietwat droog en stug nog prima binnen te houden.

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/09/2017 - 11:10 11:10

  En na zoveel ellende wil je natuurlijk graag applaudisseren na de landing.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  De uitstraling is die van een door 14 overjarige en ongewassen Jappen in een morsige bukakkekelder ondergekwakte witte boterham met kaasresidue. Zo smaakt die ook (denken we, we missen enigszins het referentiekader van de smaak van Japans zaad). De verpakking daarentegen was naast olijk versierd met Hollandse tafereeltjes (klompen, tulpen, slavenhandel) hoewel ietwat droog en stug nog prima binnen te houden.Vretecool Testlab: Boterham Kaas