Wij van Vretecool leven culinair gezien on the cutting edge. Waar normale foodbloggers het niet in hun hoofd zouden halen, en allang zijn afgehaakt, daar begint voor ons pas de lol. Zo schaften wij ons voor €3,49 een 400 grams blik (!) Ve­ge­ta­ri­sche cur­ry ma­dras aan bij de Grotemensenvriend Albert Heijn. Afkomstig uit de keuken van Maartje Schoolderman, want we kunnen dan wel heel theoretisch van alles over haar businessplan vinden, het gaat uiteindelijk om de vraag of het lekker is of niet.

Wat gelijk opvalt is dat er op het etiket -naast allerlei redelijk normale ingrediënten- een heuse schoen prijkt. Dat belooft natuurlijk weinig goeds, lieve Retecoollezertjes. Wat zegt het etiket nog meer? Snel en makkelijk een 100% veganistisch en toch smaakvolle maaltijd. Goed voor 1 á 2 porties bovendien, al zegt mijn voorgevoel dat je het beter in 14 porties kan opdelen qua overlevingskans.

Wie de schoen past….

Er staat trouwens nergens dat je het eerst uit het blik moet halen, maar ik doe dat veiligheidshalve toch maar. Het ruikt best lekker, en het smaakt nog het meest naar een blik ondefinieerbare bonen met een flinke schep rode curry. Maar OMFG het ziet er niet uit. Ik heb hondenkots gezien dat er appetijtelijker uitzag. En zie ik daar nou echt stukken schoen drijven? Het etiket heeft zowaar ook een gebruiksaanwijzing: In een pan op laag vuur onder af en toe roeren verwarmen, niet laten koken. Eet zo op of combineer er op los. Of niet. Kijk maar.
Voor deze gelegenheid heb ik de Curry qua erop los combineren vergezeld doen gaan van wat biologische Fairtrade zilvervliesrijst, en als voorafje een paar zakken cassave kroepoek om vooral te voorkomen dat ik honger zou hebben. Verder weet ik nog wel een paar variatietips: prak er bijvoorbeeld op voorhand een doosje Rennies doorheen. En een paar Geurvreters ernaast als garnering zou ook niet verkeerd zijn. Of smeer de curry lichtjes op een stuk toiletpapier dat je vervolgens rechtstreeks in de plee flikkert. Wat me trouwens eraan herinnert dat ik eigenlijk ook de details mijn stoelgang van morgenvroeg in deze recensie moet meenemen. Wellicht komt er bloed mee. Of een stuk schoen. En moet de muur achter de pot opnieuw geschilderd worden. Kan allemaal zomaar het geval zijn.

Ah, daar wringt de schoen!

Een andere combinatie waar ik graag op los ga is de vraag met welke wijn we deze Ve­ge­ta­ri­sche cur­ry ma­dras uit blik het beste wegspoelen. Ik neig hierbij naar iets wits met veel zuren, zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling, waar wat spannender is wellicht een gekoeld glas glorix bleek. Of spiritus. Kijk maar. En als je dan toch bezig bent erop los te combineren: check vooraf of je nog ’s avonds met spoed bij een mondhygieniste terecht kan. Of een maag-darm specialist.
Maar wat is nou je eindoordeel, meneer Retecool? Kijk, als je weken door de jungle hebt gelopen zonder eten, of in een bootje op zee gevaren en kanibalisme is je laatste strohalm, en er is verder helemaal niks anders voorhanden, dan is deze Vega Curry prima te doen. En als je schoonmoeder dit jaar met Kerst op bezoek komt dan is dit helemaal een gouden tip. Maar verder zou ik dit m’n ergste vijand nog niet voorzetten.

Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

Reaguur dan!

3 reaguursels op "Vretecool: Ve­ge­ta­ri­sche cur­ry ma­dras uit blik"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Ds. Ploppo

De schoen suggereert het gebruik van tenenkaas.
Tenenkaas kan inderdaad gewonnen worden uit schoenen. Ik zou persoonlijk voor vochtige gympen gekozen hebben, maar een vaak gedragen bergschoen uitkoken werkt natuurlijk ook. Misschien voegt dat vleugje berglucht met een verdwaalde geitenkeutel uit het profiel zelfs wel wat toe.
Bovendien is tenenkaas een fermentatie van kliervocht en mag dus, evenals kopkaas, als vegetarische toevoeging gezien worden. Veganisten zullen het denk ik niet zo makkelijk accepteren.

hangmat

biologische fairtrade zilvervliesrijst? WTF???!?

RRRobert

Van dat spul wat je eerst 45+ minuten moet koken voordat het überhaupt een keer te hachelen is. Goed bezig, voor je CO2 footprint…