JAWOHL, die erste Kant und klahr Mahlzeit AUS DEUTSCHLAND!
Duitsland… Het land van Schnitzel, Haxe, Döner, en de echte Frikadelle. Daar ligt bij een keten van -grote- mega supermarkten het huismerk dit zakje pasta met gebakken uitjes en paddenstoelen in het schap. Ergens doet het zakje me denken aan Cup-a-Soup, maar ja, hij gaat mee, want ik ben op zoek naar een snelle maaltijd en gek op pasta. En Duitsers hebben over het algemeen wel een goede smaak (qua eten dan, niet qua muziek).

Dat Cup-a-Soup gevoel wordt niet minder op het moment dat ik het zakje open maak. Het ruikt ook naar instant uien-soep. Wel zitten er stukjes pasta in, dus ik ben benieuwd.
Dus een halve liter water in de pan en dit aan de kook brengen. En daarna het zakje erin en 8 minuten laten inkoken. 8! minuten! Da’s meer dan de helft van 14! En in 14 minuten kan ik een complete pasta maaltijd op tafel zetten! Nou dat valt dus even tegen. Maar goed ik ben nu toch bezig, dus ik ga maar door. Na het oplossen in het hete water ziet het er meer uit als een lawaaisoep met stukjes pasta, maar door het indampen begint het zowaar toch op een pasta met saus te lijken. Na precies 8 minuten haal ik het van het vuur en doe het op mijn bord. Langer had ik het ook niet op moeten laten staan want het begint aan te branden.

Wat meteen opvalt is de totale geurloosheid van het goedje terwijl ik het op mijn bord giet. Daar scoort het in ieder geval geen punten op. Dan maar de tanden erin zetten. Ja, je hebt wat om op te kauwen, en het is krokant. Dat verwacht je niet, en is ook buitengewoon vies. We verwachten zachte pasta met een ui-paddenstoelensaus. Geen hard deeg met een saus die je wel ziet, die je ook in je mond voelt, maar niet proeft. Mijn enige vraag is HOE DAN? Hoe kun je zo’n smakeloze zooi creëren? Wat helemaal verbazingwekkend is is dat het een beetje Olvarit aandoet, maar dan zout. Heel erg zout, al is het vast niet zo erg als de Pulled Pork van Tulip, maar heel veel kan het ook weer niet schelen. Dit vraagt dus om veel plop om weg te spoelen. Ook de hond des huizes, die alles vreet, wil het niet wegens te zout en stond na één afgevallen stukje pasta een half uur water te zuipen. Daar was ik gezien een gevoelstemperatuur van -14 buiten niet blij mee. Nee, dit was geen poging tot dierenmishandeling, maar eerder een mislukte poging tot het meten van de viscositeit van de saus. Over de viscositeit gesproken; dat wat nog op het bord lag werd in de vuilnisbak gedeponeerd. Dat ging ook niet van harte omdat de niet-definieerbare saus de boel aan elkaar hield.

Conclusie: Een zakje Cup-a-Soup met pasta erin. Duurt zo lang om te bereiden dat je bijna ook echte pasta kan maken. Sterker nog; saus in de magnetron en een pak dunne spaghetti koken gaat sneller. Verder is het heel erg zout. De hond vond het ook niet te bikken. De enige reden om deze misdaad tegen de menselijkheid te kopen is om iemand te martelen. En met Quality heeft dit al helemaal niks te maken..

 

Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
RECENSIES OVERZICHT
Verpakking: Plastic zakje, beetje klein, matig qua dessing, Taai
Bereiding: 8 minuten inkoken
Geur: Niks. Werkelijk niks
Smaak: Ongare pasta met zout
Afsprong
Vorig artikelJij krijgt een tientje en jij krijgt een tientje en jij krijgt een tientje!
Volgend artikelGemeente Amsterdam hard de fout in met bekeuringen bij Rijks Museum
vretecool-real-quality-nudelpfanne-forsterinnen-artOmdat het niet zo erg kan zijn als de Kong fu nasi van Ome Reet. Maar met 'Quality' zoals het merk beweert heeft dit geen ruk te maken. Het heeft een matige sprong de Kliko in gemaakt, waardoor het uiteindelijk de score van 1 ster kon halen. Met andere woorden: mijd dit als de pest. Of dood het met vuur. Mijn stille hoop is dat de zakjes van Knorr die ook mee zijn gekomen een betere kwaliteit hebben...
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bismarck
04/12/2017 - 14:26 14:26

“Ook de hond des huizes, die alles vreet”
Ik ken er ook zo één, merk Spaanse zwerfhond. Die eet zelfs hele rauwe maiskolven (dus niet alleen de mais) en suikerbieten.

Flepz0r
Beheerder
04/12/2017 - 22:40 22:40

Mijn stille hoop is dat de zakjes van Knorr die ook mee zijn gekomen een betere kwaliteit hebben…

Ah! Er komt dus meer!

Monade
05/12/2017 - 12:43 12:43

Ik denk dat je de noedels aan de kook moet brengen, en vervolgens op een warmhoudplaat 8 minuten moet laten wellen, waardoor het vocht grotendeels wordt opgenomen. Maar ook dan zullen de noedels behoorlijk smakeloos zijn. Je moet duitse bereiding van noedels een beetje vergelijken met aardappels of witte rijst.

/De grote lap fleisch en de faxen bier erbij maken het weer een beetje goed.

Flepz0r
Beheerder
Antwoord aan  Monade
05/12/2017 - 20:25 20:25

Ik voorzie de grote pauperbier Vretecool!

Bismarck
Antwoord aan  Flepz0r
05/12/2017 - 20:57 20:57

Ja, Trollbuster had natuurlijk ook bier in plaats van water moeten gebruiken.