More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Pulled pork kroketten van BBQuality

  Het boezemde ons op de redactie wel wat angst in: Pulled porkkroketten. Tot op heden waren de ervaringen in de makkelijk en snel hoek qua getrokken vlees nogal slecht en dubbelslecht. Nu snappen we dat met drekkige vleesresidue uit blik je je lichaam (en jezelf) haat en wat ze IN REETSNAAM DENKENDE WAREN BIJ TULIP BLIJFT EEN RAADSEL, maar pulled pork, mits goed gemaakt heerst snoeihard de BBQ uit, dus we blijven nieuwe pulled porkdingen proberen.

  De RC BBQ’s worden tegenwoordig bevoorraad door BBQuality.nl (reet even in DM, krijgen we nog gratis vlees van die knakkers nu?) en die hadden bij de meest recente bestelling die we deden pulled porkkroketten in het assortiment.

  En dientengevolge, tussen de stukken diepgevroren inside skirt steak, topcap en picanha (op verzoek van Meneer van Dale) ook onderstaand op de bunkerkokosmat.

  IJskoud niet de lekkerste.

  Ruige mannen als we zijn, aanstonds met de tanden het deksel er afgetrokken. Daarna een kwartiertje aan het zoeken naar pleisters om het bloeden uit de scheuren in de mondhoeken te stelpen en terug naar de kroketjes.

  Nu hebben we sinds dat incident waarbij Xaderp probeerde de brandende frietpan uit te pissen geen frituurpan meer in de bunker gehad. De huurbaas was niet zo te spreken over de gaten in het gewapende beton zegmaar, plus we moesten nog 14 maanden gezeur van Xaderp aanhoren dat Tefal een complot van de NWO is. Ofzo.

  Vet, makkelijk.

  Dus fluks de airfryer aangezwengeld, want een beetje hete lucht blazen, daar hebben wij allen zwarte band in. En aangezien er een mate van luiheid heerst in de bunkert besteden we dat dus nu uit aan de Philips XL. Alleen staat er op de doos helemaal niets qua bereidingswijze, dus of het makkelijk en snel is? Al pijp je een paard, wij weten het niet.

  Alvorens in een existentiele crisis te belanden hebben wij gedaan wat ieder weldenkend mens doet wanneer die iets niet weet, de googles aangeslingerd. Blijkt er dus een schat aan informatie te vinden te zijn op de wereldwijde web. We hebben overigens de van het internet geplukte 11 minuten op 200 graden aangehouden voor reguliere Mora kroketten.

  En toen kwamen ze er niet slecht uit. Een beetje zoals de kabinetten Rutte: Het dreigt ieder moment hete shit te gaan lekken, oogt doorlopend ietwat gehavend, een wat ondefinieerbare geur en je moet maar zien wat het uiteindelijk gaat worden qua resultaat.

  En dan dus naar de inhoud. Die is magertjes. Niet vetarm, nee, magertjes. Daar had best een zooi meer Pulled Pork in gemogen. Smaak is op zich goed, beetje smokey, maar niet alsof je bij de Botlek een schoorsteen staat te pijpen zegmaar. En, zoals helaas vrijwel alles wat we langs de meetlat voor de maag leggen, te zout.

  Het is zeker leuk een keer te bestellen en bij de volgende RC RedactieBBQ zal het vermoedelijk meebesteld worden. Zolang ze echter niet de zoutpot minder kwistig leegschudden en iets minder Zeeuws zuinig zijn met de hoeveelheid vlees erin is het geen omfietskroket.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Zit er pulled pork in?
  Gemak bereidingswijze
  Smaak
  Zout
  Vulling

  RECAPITULEREND

  Nou. Allereerst de varkensvraag: Zit er Pulled Pork in? Ja dus. Niet bijster veel, maar stukjes. Gemak? Geen idee, het kan makkelijk en snel zijn, of niet, kijk maar, het stond er niet op. Wij kunnen googlen, maar er zijn hordes oligofrenen die dat niet kunnen. Smaak is prima, maar wel aan de zoute kant.

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  27/10/2017 - 23:15 23:15

  Needs more salt!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Nou. Allereerst de <ham>varkensvraag: Zit er Pulled Pork in? Ja dus. Niet bijster veel, maar stukjes. Gemak? Geen idee, het kan makkelijk en snel zijn, of niet, kijk maar, het stond er niet op. Wij kunnen googlen, maar er zijn hordes oligofrenen die dat niet kunnen. Smaak is prima, maar wel aan de zoute kant. Vretecool: Pulled pork kroketten van BBQuality