More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Plant-Based Whopper

  Burger King voelt de tijd goed aan en is een charmeoffensief begonnen door een vegetarische hamburgert op de grilplaat te leggen: de plant based whopper.

  Plant based. Ja, dat ie uit een fabriek komt lijkt me duidelijk. Oh… plant! Jazeker, die groene dingen op je bord en tussen de extra lange vloei. Plant based betekent in dit geval soja. Normaal gaat dat eerst in de koe (vlees is dan ook gezipte groente). Door deze stap over te slaan komt een pak minder COen stikstof etc. in de leefomgeving. Ja, doe s ondesoek mesne!

  Boeit me geen hol Tox. Hoe past dat ding nou langs de meetlat voor de maag?

  Op het oog is ie niet van “echt” te onderscheiden. Hap! 1e indruk: wat droger, niet zo sappig vet als de dierenburger, maar niet die bekende laffe vegasmaak van neppe vlees, met dank ook aan de garnering en currysaus. Bek-to-bek vergelijking met een dierlijke whopper, was deze lekkerder qua smaak en textuur. Maar is dat conditionerning? De vegaburger is een dikke prima hoor, zou ‘m zeker niet laten staan, hij is vooral wat droger. Hoewel de loeiburger van die roodgele clown zeker zo droog is, dus Mc’ers moeten sowieso niet mekkeren.

  Wat zou een echte vega ervan vinden? Gelukkig was Web weer toe aan zijn maandelijkse uurtje daglicht en maatschappij-participatie, dus mocht hij mee.

  De Webmeister,

  redacteur en vleesmijder

  Der Webmeister

  Zo’n pattie, dat is die schijf in het midden, gemaakt van beef of vega, blijkt imho gewoon bijzaak. Het zijn de ingrediënten eromheen die bepalend zijn en daardoor dit is nauwelijks van de classic whopper te onderscheiden.

  BurgertKing schijnt die vegaburger op dezelfde bakplaat te grillen als de dodedieren versie, reden waarom ie officieel niet vegan heet maar “plant based”. Beetje gemiste kans van BurgertKing, maar ik persoonlijk kan me daar niet enorm druk om maken. Waar ik me wel enorm druk om kan maken zijn die bestelpalen, die zijn gewoon kut vergeleken met de bekende rode-gele hamburger marktleider. Pluspunt van de BurtgertKing is dan weer dat het wat betreft medebezoekers niet op een buitenschoolse opvang lijkt. Verder vind ik het licht bizar dat je er op die brakke bestelpaal bacon op kan laten doen, al is dat misschien handig voor mensen die geen vegetarisch lusten.
  Tot slot vind ik de Pant Based Whopper tyfusduur, 5,95 Eury als je hem los koopt, voor 7,95 krijg je er een bucket frisdrank bij en 10 frietjes. Onder de streep een prima burgert maar 5,95 is buitenproportioneel.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Smaak
  Sappigheid
  Prijs
  Benodigde dode dieren
  Ambiance
  Bestelpalen

  RECAPITULEREND

  De Burger King Plant Based Whopper: een prima alternatief. Beter voor dier en milieu, niet beter voor je bankpas en, met 2.434 kJ en 30g vet (menu), nog steeds goede handel voor de dotterkliniek .

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  05/10/2020 - 15:53 15:53

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Reet
  Bismarck
  Antwoord aan  Reet
  08/10/2020 - 07:58 07:58

  Ja, het toevoegen van de reclameplaatjes aan deze review veroorzaakt wel een beetje een negatieve evaluatie op grond van het overige beeldmateriaal. Maar goed,, dat gevoel bekruipt je natuurlijk ook altijd in de keuken als je het resultaat in je pan/airfryer ziet en vergelijkt met de foto* op de verpakking.

  *serveersuggestie

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  De Burger King Plant Based Whopper: een prima alternatief. Beter voor dier en milieu, niet beter voor je bankpas en, met 2.434 kJ en 30g vet (menu), nog steeds goede handel voor de dotterkliniek .Vretecool: Plant-Based Whopper