More

  RECENTE POSTS

  Vretecool on tour: KFC Ghost Pepper Wrap

  De vorige Vretecool on tour was bij het aarstrappende Frituurfestival (koop hier die merch dan) wat (Grapperhaus verhoede) in september dit jaar weer in Groningen gehouden gaat worden en waar dan uw redactie ENORM bij gaat zijn.

  Maar, we zijn nog vol in de estafette avondklok en gezien er wat mensen het stokje hebben laten vallen zal dat nog wel even doorgaan. We moeten het tot die tijd dus doen met een Vretecool vanuit huisinzending, dit keer uit Dubai van onze lezer met de toepasselijke naam Vetklep14.

  “Hallo Retecool! Hier bij de lokale KFC staat al weken een bord met een grote waarschuwing voor de KFC Ghost Pepper Wrap. Omdat ik wel erg benieuwd was ben ik er eentje gaan halen en heb voor jullie op de side het gedocumenteerd als dat tenminste leuk is.”

  “Naast het wrapmenu met extra spicy friet (mwa) had ik ook voor de zekerheid een Zingerburger bijgesteld, die licht pittige kipunit van de KFC zodat er een beetje vergelijk was.”

  “Hoewel het er niet zoals in de advertentie uitzag was hij wel lekker en licht pittig. Goed krokante kip, prima dingetje.”

  “Maar dan de reden van dit bezoek. De Ghost Pepper Wrap, in beangstigend zwart gehuld met rode letters. Hieronder de naakte waarheid, een beetje slappe wrap met kip en saus.”

  “Dan verwachtingsvol de eerste hap. Droge wrap, sappige kip (zie foto) en dan opeens slaat de hitte toe. Het is niet die bijtende hitte van te veel sriracha (naschrift reet: HAHAHAHAHA, TE VEEL SRIRACHA, DAT BESTAAT NIET) maar een complete warmte. Het bijgeleverde servetje plakte na 4 minuten tegen het voorhoofd en uiteindelijk was het ook een paar keer goed de neus ophalen om de boel een beetje netjes te houden.”

  “En wat was de schade zul je je wellicht afvragen, nou, omgerekend 8.50 eypo’s. En dat valt best mee voor een hele lading voer.”

  “En dan het eindoordeel, is het lekker: Ja, zeker. Het is prima kip, fijn krokant, er mag wat meer groene vulling in voor een fris knispertje, maar het mag ook heter zijn. Inderdaad, de servetjes gingen meer tegen het voorhoofd dan in de mond, maar 10 minuten later was het branderige gevoel weg. Het is zelfs zo dat de dag erna er nul ringsting te bespeuren was. En dat is iets wat zelfs met een lading sriracha wel kan gebeuren. Dus ik heb de grootste twijfel of er inderdaad 1.000.000 Scovilles in deze wrap zitten.”

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Hieronder kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  5 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Goedkoop
  Makkelijk en snel
  Heet
  Ringsting
  Inhoud

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  RRRobert
  19/03/2021 - 22:13 22:13

  Waarom zien die burger buns er overal ter wereld toch uit alsof ze éérst door de mangel zijn gedraaid, voordat ze worden belegd?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  De vorige Vretecool on tour was bij het aarstrappende Frituurfestival (koop hier die merch dan) wat (Grapperhaus verhoede) in september dit jaar weer in Groningen gehouden gaat worden en waar dan uw redactie ENORM bij gaat zijn. Maar, we zijn nog vol in de estafette...Vretecool on tour: KFC Ghost Pepper Wrap