More

  RECENTE POSTS

  Vretecool on tour: Frituur Festival in Groningen

  En zo bevonden enkele redactieleden zich gisteren, 2 juni 2019, op het Frituur festival in Groningen. Het was een prima dag, de redactietesla was vol bij vertrek vanaf de bunker, en er zou vette meuk voor ons klaar staan, dus niets dat de dag nog kon verpesten.

  Na een lange rit door de polder reden we het terrein van EM2 op, een evenemententerrein ten westen van Groningen, alwaar we de stofzuiger pontificaal voor de deur hebben gezet. We waren aardig op tijd en werden hartelijk ontvangen door de heren van de Bruine Fruitschaal, de organisatoren. Korte rondleiding gehad over het terrein en alle deelnemende frituurkoningen aangewezen gekregen en toen konden we los.

  Maar eerst een koude *plop*.

  Buiten de vegan kapsalon (stand niet gevonden) en Snackbar van de toekomst (taffeslange rij steeds) hebben we noest door alle vette happen heengewerkt en de komende dagen zullen deze in recensievorm verschijnen op je retecool. Verwacht dus minimaal reviews van:

  Tante Nel (Rotterdam)
  Stadslab (Groningen)
  Cafe de Plak (Nijmegen)
  De Wilde Slager (Groningen)
  Cafetaria de Paardeschuur (Groningen)
  PEP Party en Patat (Giethoorn)
  De Zwammerij
  De Bruine Fruitschaal

  En natuurlijk een hartelijk dankjewel voor de kontschoppende organisatie en de Retecoollezers die de moeite hebben genomen (sommigen zelfs helegaar uit Friesland overgekomen) voor de meat & greet!

  “Een rustig momentje en derhalve tijd om even een glas plop van Eggens craft beer weg te slobberen.”

  De verwachting van de organisatie was vooraf een 1000 mensen te mogen ontvangen, maar de avond ervoor waren er al meer dan 800 kaarten verkocht. Gezien de drukte die gedurende de middag op gang kwam is die 1000 ruim overstegen. Een verschrikkelijk gaaf festival met relaxte mensen en een topsfeer. Volgend jaar kondigen we het eerder aan zodat wellicht de volledige redactie (met de Tesla) naar het Noorden kan knallen en er nóg meer lezers op de borrel(schaal) kunnen komen. Voor alvast wat fotoimpressies, check hier bij de snackkoerier.

  En toen restte ons slechts een lange rit terug naar de bunker, met een verplichte tussenstop in Drachten om de stofzuiger bij te laden.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  03/06/2019 - 13:42 13:42

  De Tesla Model Z schijnt straks ook op afgewerkte frituurolie te kunnen lopen. Dat scheelt weer een tussenstop in Drachten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN