More

  RECENTE POSTS

  Vretecool on tour: Frikannel speciaal van Tante Nel uit Rotterdam

  En zo bevonden enkele redactieleden zich gisteren, 2 juni 2019, op het Frituur festival in Groningen. Na de kaasgehaktbal van de Plak was het tijd voor Rotterdamsch glorie, de Frikannel van Tante Nel.

  Buiten dat het heerst, want uit Rotterdam, is de Frikannel ook gemaakt van serieus vlees. Niet een paar koeien wiens voorouders ooit in een vrachtwagen door Frankrijk geknald zijn en nu al 200 jaar in een wei bij Veghel uit een stoffige graansilo staan te bikken, deze snack wordt gemaakt van vlees van het Limousin rund en van Porc au Grain verrekes, die allebei ook fysiek in Frankrijk leven voor ze geslacht worden.

  Dus maar meteen een Frikannel speciaal besteld, ook hier was het vet net aan, dus terwijl u wacht, hier een video over hoe het gemaakt wordt. Ze verkopen overigens ook Frietjes Tzar Caviar (in Rotterdam), mocht u in de buurt zijn.

  En dan de smaak. Fantastisch. Het is geen frikandel zoals je die kent, het heeft meer de structuur van een slagerworst, maar dat meegenomen is de smaak echt top. De speciaal voegde niet bijzonder veel toe aan de frikannel, veel minder dan je gewend zou zijn van een gewone frikandel, maar wellicht is dat omdat de saus eronder ging in plaats van er overheen. En omdat het vlees overweldigend goed is.

  “Opperdepop”
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Smaak
  Kwaliteit vlees
  Combi met speciaal
  Overall "bestelwaardig"

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/06/2019 - 10:13 10:13

  Dit is de eerste die je ook echt helemaal opeet, volgens mij.

  Maar… hoort een frikandel niet officieel met kip te zijn gemaakt?
  Ah! Dit is geen frikandel maar een frikanel.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  En zo bevonden enkele redactieleden zich gisteren, 2 juni 2019, op het Frituur festival in Groningen. Na de kaasgehaktbal van de Plak was het tijd voor Rotterdamsch glorie, de Frikannel van Tante Nel. Buiten dat het heerst, want uit Rotterdam, is de Frikannel ook gemaakt...Vretecool on tour: Frikannel speciaal van Tante Nel uit Rotterdam