More

  RECENTE POSTS

  Vretecool on tour: Chorizo Eierbal van Cafetaria de Paardeschuur

  En zo bevonden enkele redactieleden zich afgelopen zondag, 2 juni 2019, op het Frituur festival in Groningen. En wie Groningen en snacks zegt denkt aan de eierbal. Voor demense van binnen de ring, dat is dus een kerrieragoutbal met daarin een gekookt ei.

  Reden waarom dat buiten de directe omgeving van Groningen niet aanslaat heeft er vermoedelijk vooral mee te maken dat je ze niet in kunt vriezen. Dus in het licht van “alles uit de vriezer in het vet”, wat het adagium lijkt te zijn in de snackbarindustrie, is het onverkoopbaar als die niet vers is, en ze maken hem voorlopig alleen in Groningen.

  En binnen Groningen is Cafetaria “De Paardeschuur” dan weer de onbetwiste leider, want die maken hem ook voor andere snackbars. Wat een lang verhaal zult u denken, maar ze stonden dus ook op het Frituur Festival met wel vier smaken eierbal:

  Hier viel op dat we in Groningen waren, want waar anderen rustig een praatje aanknoopten na de aankondiging dat er een review geschreven zou gaan worden was hier het antwoord “oh, ok, wat mag het zijn”. Nu wilden we ze natuurlijk allemaal proberen, maar welke zouden we dan moeten nemen? “Hou je van pittig? Dan de Spaanse”. En na dit korte gesprekje kregen we een eierbal in de klauwen geduwd en was het over.

  Dus fluks een tafeltje uitgezocht en de bal gebroken.

  Omdat dat natuurlijk geen gezicht is, hap uit het ei genomen en stuk van de andere korst en toen de smaak getest. En dat werd dus de topica:

  Dan over de smaak, de losse korst was lekker en ietwat pittig, maar had toch wat flauwigs, de hap met het ei erbij was echt fenomenaal afgestemd. Het is jammer dat Tante Nel dit nog niet serveert, want god, dit zou een aanwinst zijn in Rotterdam.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Smaak ragout
  Combi met ei
  Korst
  Overall

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  grotesnor
  04/06/2019 - 14:44 14:44

  Is volgens mij hier al een voorbij gekomen: aaierbaal!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  En zo bevonden enkele redactieleden zich afgelopen zondag, 2 juni 2019, op het Frituur festival in Groningen. En wie Groningen en snacks zegt denkt aan de eierbal. Voor demense van binnen de ring, dat is dus een kerrieragoutbal met daarin een gekookt ei. Reden waarom...Vretecool on tour: Chorizo Eierbal van Cafetaria de Paardeschuur