More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Mora Vega draadjesvlees kroket

  Dat we ook Vretecool verzoekjes doen wist ik ook niet, maar ineens was er een verzoek van lezer Hark om een blog te wijden aan de Mora Vega draadjesvlees kroket, want, aldus Hark, “je zou het niet verwachten (want Mora) maar die zijn dus echt van een uitzonderlijk niveau. Uitzonderlijk aan de goede kant van het spectrum, welteverstaan.

  Vivera directeur Willem van Weede verklaarde eerder deze week over vleesvervangers dat het verschil met vlees veel kleiner is geworden, en daarmee doelde hij op de smaak. Vleeseters zouden volgens Van Weede aangenaam verrast zijn als ze zijn producten proeven.
  Ik weet niet of dat waar is, maar het is in ieder geval maar één kant van het verhaal. Er zijn zeker kwalitatief ontzettende goeie vleesvervangers bijgekomen de laatste jaren, maar ik zie toch ook net iets te vaak van die liefdeloos in elkaar gekleide smakeloze meuk, bijvoorbeeld in de vorm van een rookworst gekneed, en dat heet dan ineens Vega Rookworst, dat op geen enkel aspect ook meer enige overeenkomst vertoont met “echte” rookworst. Dit zijn de cowboys uit de voedingsmiddelenindustrie die met zo min mogelijk inspanning ook wel een centje willen verdienen aan deze groeimarkt. Vooral de huismerkproducten van AH en Jumbo lijden hier nogal eens aan. Maar iedereen in het bezit van meer dan drie smaakpapillen koopt dit soort bagger hooguit één keer, dus welke fabrikant denkt dat dit een acceptabele langetermijn strategie is? Zelfs met een flinke bukkake Ketchup is dit niet te nassen. Ketchup, uweetwel, dat bloederig uitziende spul dat alle gerechten eruit doet zien alsof u een plaats delict betreedt. Ketchup is menstruatie in een plastic knijpfles dat alles kut laat smaken.

  Zo echter niet de Mora Vega draadjesvlees kroket, een Unileverproduct uit de koker van de recent overgenomen Vegetarische Slager. Nu zal ik niet zeggen dat alles van de Vega Slager geweldig is, maar ik geef direct toe dat hij met enige regelmaat fantastische vleesvervangers de markt op slingert. Het gebeurde regelmatig dat ik tijdens de maaltijd een Vega Slager verpakking uit de vuilnisbak moest opvissen om verstokte vegetarische gasten te overtuigen dat ik ze niet bedonderde met echt vlees.
  De vega draadjesvlees kroket is zo’n fantastisch gelukt product. Werkelijk alles eraan klopt: de bite, de smaak, de geur, het aantal benodigde dode dieren. Zelfs het bereiden in de oven/airfryer hebben ze perfect voor elkaar gekregen. Speciaal voor de vrijmibo trouwens ook in bitterbalvorm verkrijgbaar. Vegetariërs zijn wat dat betreft net echte mensen: ze willen namelijk ook wel eens bier drinken en daarbij een vette bek halen.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Smaak
  Bite
  Geur
  Benodigde dode dieren
  bereiding

  RECAPITULEREND

  De vega draadjesvlees kroket is een fantastisch gelukt product. Werkelijk alles eraan klopt

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hark
  Hark
  04/03/2021 - 14:37 14:37

  +100!

  hangmat
  hangmat
  Gast
  04/03/2021 - 16:07 16:07

  Tsja, je weet nooit wat erin zit bij die vleesvervangers. Die vleessmaak moet èrgens vandaan komen maar vlees is het niet. Het vleessmaakje komt waarschijnlijk dus gewoon uit het apothekerskastje van Unilever. Waarschijnlijk wil Unilever u daarmee ook gelijk impotent maken of anderszins een willoze drone. In het belang van een BETERE WERELD NATUURLIJK!!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  hangmat
  04/03/2021 - 18:31 18:31

  HeT iS gEwoOn GeNtHeRaPiE!

  Henkie
  Henkie
  Antwoord aan  hangmat
  04/03/2021 - 19:38 19:38

  Precies! Van separatorvlees weet je tenminste dat het separatorvlees is! Van die tofu is het altijd maar de vraag waar het vandaan komt immers.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Henkie
  14.1
  Lid
  04/03/2021 - 21:56 21:56

  Draadjesvleescroquette is één woord, vegmos.

  Denbaron
  Denbaron
  Gast
  05/03/2021 - 08:26 08:26

  Soylent Green!

  Alle gekheid, het voordeel van een kroket is juist dat je lekkere kruiden kan toevoegen om een basishap op te plussen.Die vega bitterballen zijn ook prima trouwens met lekker mosterd.

  Blijft de vegetarisch slager nog wel een wortel met vingers.

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  05/03/2021 - 09:43 09:43

  Kijk zoiets zou zelf ik, als doorspekte vleeseter, best willen proberen, volgens mij zijn die dingen echt wel lekker, de smaak van kroketten en bitterballen zit hem in de ragout en daar kom je met kruiden een heel eind, daar heb je niet persé vlees voor nodig.
  Maar waarom dan exclusief voor de airfryer? Als je een vette bek haalt, dan gaat er gewoon niets boven een friteuse met ossewit (plantaardig mag natuurlijk ook, maar is minder imho), daar komen de lekkerste snacks uit.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Bobbie Rotkop
  05/03/2021 - 10:23 10:23

  Dit 100%

  Hark
  Hark
  Gast
  Antwoord aan  Bobbie Rotkop
  05/03/2021 - 13:40 13:40

  De Vegetarische Slager heeft zelf frituurkroketten. Ik vermoed dat die prima te doen zijn. Maar bij gebrek aan reuzelbak heb ik ze zelf niet kunnen proberen.

  14.1
  Lid
  05/03/2021 - 14:47 14:47

  Kroket in je onderbroekje.

  Henkie
  Henkie
  Antwoord aan  14.1
  05/03/2021 - 16:06 16:06

  Ieder zijn ding natuurlijk, maar houdt er rekening mee dat het kroketje in je broekje best warm is. /scheelt weer een ritje naar het Maasstad zh.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  De vega draadjesvlees kroket is een fantastisch gelukt product. Werkelijk alles eraan kloptVretecool: Mora Vega draadjesvlees kroket