More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: AH Vegan Kibbeling

  Vleesvervangers zijn in een hoog tempo uitgegroeid tot een volwassen, mainstream en volwaardig schap in de supermarkt. Mijn eigen lokale Albert Heijn XM heeft onlangs dit schap verdubbeld van 2 naar 4 koelingsdeuren, uiteraard met een forse uitbreiding van het aanbod, en dan gaat u de komende dagen merken! Nu heb ik zelf altijd een derde illuminati-oog als het gaat om de subcategorie visvervangers, dus toen ik de AH vegan kibbeling zag heb ik er gelijk een paar in mn Coronaproof karretje gegooid! Bakje remouladesaus erbij, frietjes, en wat groene spul voor de vitamientjes. Wat een heerlijk vooruitzicht, dacht ik, terwijl mijn derde illuminati-oog donkere wolken aan de culinaire horizon ontwaardde.

  Nu lijd ik wat visvervangers betreft aan een ongeneeslijke variant van Post-Traumatic Stress Disorder, en de aanleiding kunt u hier nog eens rustig nalezen. Dat ik sindsdien ook goede ervaringen heb gehad met visvervangers verandert overigens niks aan het feit dat ik nog altijd enorm op m’n hoede ben, en een rare tik in m’n rechteroog heb. Loerend voor vijandelijk gevaar, en schichtig op me heen kijkend, gooide ik thuisgekomen van de AH XM de Vegan Kibbeling in de Airfryer, terwijl ik terugdacht aan de jaren voordat ik Vegan had, en op koude, gure dagen graag een bakje tyfushete kibbeling naar binnen mocht werken. Kibbeling is wellicht het meest troostrijke streetfood dat dit land kent: warm, sappig, vet, zout en niet overdreven duur.

  Ik zal u niet langer in spanning houden over de afloop: de AH Vegan Kibbeling stelde zwaar teleur. Niet zo traumatisch als die reeds genoemde keer waar ik liever niet meer over wil praten, maar toch wel een overtuigende dikke onvoldoende. De korst is nog wel OK, lekker krokant en fijn gekruid, maar de inhoud -en zoals alles in het leven gaat het ook hier om de inhoud- blijkt een massieve klomp plakrijst, wat we ook keurig teruglezen in de ingrediëntenlijst op het etiket. Zal vast erg goedkoop zijn, maar het lijkt in de verste verten niet op de inhoud van echte kibbeling. Zelfs een overdadig bad van remouladesaus kan er niets aan veranderen. Dit is niks anders dan een goedkope rijstbal. Gefrituurde supermarktsushi van het meest bedenkelijke soort.

  Mijn favoriete Vegan Kibbeling maak ik al een tijdje eenvoudig zelf met behulp van dit filmpje van het Arnhemse Restaurant Studio Konijnenvoer. Kort samengevat maak je een soort bouillon dat in feite zeewater immiteert, door zout en allerlei zilte zeegroente in een pan te mikken. Daar ga je vervolgens ruw gescheurde stukken tofu in marineren, wat qua textuur heel wat dichter bij Kibbeling komt dan die AH rijst-kauwgom. Door een bierbeslagje halen, kort frituren en je hebt iets heerlijks op je bordje liggen!

  4.3 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Korstje
  Inhoud
  Dieren gedood
  Smaak
  Gemakzucht AH

  RECAPITULEREND

  Het is allemaal wel binnen te houden, maar ik hou het bij deze ene keer proeven.

  17 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  17 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  01/03/2021 - 15:08 15:08

  de AH Vegan Kibbeling stelde zwaar teleur

  Bizar toch, alsof dit niet uitgebreid geproefd wordt alvorens het marktrijp verklaard wordt.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  01/03/2021 - 15:18 15:18

  Ik heb me dat wel eens afgevraagd met een groot deel van het assortiment van de Aldi.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Flepz0r
  01/03/2021 - 15:20 15:20

  “wel eens”

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Flepz0r
  01/03/2021 - 15:31 15:31

  Hey! Aldi is nou juist één van die supermarkten waar het KK voer het minst erg is. Okay, alle blikken, ik bedoel ALLE BLIKKEN van de aldi moet je laten staan, maar het verse KK voer is redelijk te doen.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  01/03/2021 - 15:34 15:34

  Ja, ik had nog een blik of 14 staan. Vandaar. Vlak overigens de Franse coq au vin ook niet uit.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Flepz0r
  01/03/2021 - 16:43 16:43

  oeh

  Hark
  Hark
  01/03/2021 - 18:10 18:10

  Ondertussen wacht ik nog steeds op de Mora vegetarische oven (airfryer dus) kroketten. Je zou het niet verwachten (want Mora) maar die zijn dus echt van een uitzonderlijk niveau. Uitzonderlijk aan de goede kant van het spectrum, welteverstaan.

  Henkie
  Henkie
  Antwoord aan  Hark
  03/03/2021 - 18:06 18:06

  De frikandellen zijn ook prima. Is uiteindelijk vegetarische slager meuk, goed te pruimen meestal./als je niet van beesten frituren bent dan hè.

  Meneer van Dale
  Beheerder
  01/03/2021 - 20:44 20:44

  Ik heb dus een jeugdtrauma wegens vegetarisch opgevoed. Dat maakte me een buitenbeentje en daardoor werd ik veel gepest en had ik met trakteren in de klas een uitzonderingspositie. Dat is als kind niet leuk.
  Daarna ben ik ontzettend veel vlees gaan eten om het in te halen. En nu ben ik zover dat ik ook weer af en toe vega eet,
  EN DAN KRIJG JE DIT!!!! En alles komt weer boven.

  Ik ga even in de wasmand zitten huilen.
  En op Facebook posten: “Wat een rotdag!” … Zonder verdere uitleg

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  01/03/2021 - 20:47 20:47

  Hier past een bepaald plaatje met tranen bij

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  01/03/2021 - 20:53 20:53

  Sneu.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  01/03/2021 - 20:53 20:53

  Niet die druppel uit je eikelmondje waarschijnlijk?

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  01/03/2021 - 20:54 20:54

  Simultaan reaguren wordt het helemaal dit voorjaar!

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  01/03/2021 - 21:01 21:01

  Die post is echt een plaatje, met een keen eye zou je er een fotoboek van kunnen fröbelen!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Der Webmeister
  01/03/2021 - 23:36 23:36

  Heb jij ‘m opgevoed dan tijdens zijn jeugd?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Het is allemaal wel binnen te houden, maar ik hou het bij deze ene keer proeven.Vretecool: AH Vegan Kibbeling